tisdag 19 februari 2013

Kiropraktor Emelie Hedlund gästbloggar

Under stålbucklan med Stockholms F16 lag fick jag ju en kortare behandling av min stela rygg ocg lagets kiropraktor. En behandling som gjorde ryggen bättre. När jag fick reda på att Emelie hade sin praktik ett backhandskott från mitt jobb bokade jag snabbt in tre tider för att få ordning på min rygg. Då jag varit sjukt nöjd med behandling, mottagande och allt som Spine Rehab erbjudit mig så frågade jag Emelie om hon ville skriva lite gästinlägg i min blogg.

Det ville hon. Så här kommer ett första en kort presentation av Emelie och vad hon pysslar med.

Mitt namn är Emelie Hedlund och jag är kiropraktor. Jag har idrottat så länge jag kan minnas och har erfarenheter ifrån både lagsport, ridning, dans och kampsport. Jag har sedan tonåren arbetat inom gym- och gruppträningsbranschen och har genom åren hunnit med att vara instruktör i de flesta träningsformerna. Detta är min stora passion i livet då jag vill inspirera andra till ett friskare och mer hälsosamt liv. 

Idag driver jag tillsammans med min kollega Daniel Fagerberg en nyöppnad kiropraktormottagning på Södermalm. Mina patienter besöker mig för att få hjälp med allt från ”stela kontorsryggar” till idrottsskador. Kliniken heter Spine Rehab ligger på Lundagatan 57 på Södermalm i Stockholm. Hos oss kan du förutom kiropraktisk behandling även behandlas med massage och dry needling samt få tips och råd gällande rehabilitering, ergonomi och kost.

Jag får ofta frågan om ”vad en kiropraktor egentligen gör för någonting” och mitt svar blir lika luddigt varje gång. Det beror inte på att jag inte vet vad jag gör utan för att alla patientfall är olika och därmed kräver olika behandling. Sedan beror det också på vilken kiropraktor du som patient väljer att gå till. 

Kiropraktik är ett legitimerat verksamhetsområde inom hälso- och sjukvården vilket innebär att en kiropraktor arbetar under Hälso- och sjukvårdslagen. Kiropraktik innefattar diagnostisering, behandling och rehabilitering av, samt förebyggande åtgärder för smärttillstånd och funktionsstörningar i rörelseapparaten.



Emelie

En kiropraktor behandlar tillstånd så som.
  • Ryggvärk/ryggskott
  • Nacksmärta
  • Huvudvärk
  • Bröstsmärtor/Brästryggsmärta
  • Bäcken-/ljumskbesvär
  • Yrsel
  • Ansikts-/käkledssmärta
  • Smärttillstånd i armar och ben, t.ex löparknä eller tennisambåge
  • Idrottsskador
”Vad är egentligen skillnaden mellan en naprapat och en kiropraktor?” är en annan fråga jag får en eller flera gånger om dagen. Jag anser att det är två olika vårdformer som arbetar med samma patientgrupp. I grunden har kiropraktiken och naprapatin olika filosofi och grundprinciper men i slutändan så behandlar de samma typer av problematik. As simple as that.
 
Jag kommer under våren att skriva ett par inlägg här gällande vanliga skador inom ishockey samt hur man kan behandla och rehabilitera dessa. Vid frågor, synpunkter eller önskemål får du gärna kontakta mig

Med vänlig hälsning,

Emelie Hedlund
Leg. Kiropraktor

E-post:
emelie@spinerehab.se

Spine Rehabwww.spinerehab.se