lördag 30 april 2011

Dåligt dåligt...

Jaha ja?

Vad säger man? 4-5 mot Norge i hockey VM...

Jag tycker det är pinsamt och grymt dåligt!

Jag kan tänka mig att Erik Ersberg kommer få en del kritik i media och bli lite ifrågasatt, kanske kommer det skrivas att han var osäker.

Jag tycker inte Erik kan lastas för förlusten alls, lika lite som det var Tommy Salos fel att vi förlorade mot Vitryssland 2002.

Kolla på målen, vid första är han lite skymd slagskott från 6-7 meter stolpe in. Andra målet ser han ingenting backskott med två norksa och en svensk spelare framför sig. Tredje ifrån slottet kryssribba in... Fjärde en retur och skott som han väl borde tagit mellan benen.

Nu ska vi se hur Viktor Fasths VM debut kommer gå. För jag utgår från att Viktor ska stå mot Österike i andra matchen. Per Mårts har ju sagt att dom ska få spela om första platsen.

Vi hörs!

fredag 29 april 2011

Vill dom bli tagna på allvar?

Nu kommer ett inlägg som inte handlar så mycket om hockey utan om Innebandy. Hör och häpna, eller ja läs och häpna då kanske.

Läste det här på Innebandymagazinet, och i Aftonbladet.

Innebandyn som så gärna vill bli en större sport en folklig sport och få mer utrymme i media. Men för att få det måste den ju bli seriös, inte ha en miljon regler som ingen som inte spelar själv förstår.

Men när en uttagen målvakt inte får vara med för han vill spela matchen med sin egen utrustning då är det för pinsamt. Hur tänker förbundet? Är det viktigare med ett sponsoravtal än att ställa upp med bästa lag?

Tänk er att Henrik Lundqvist tackat ja till VM, men för att få vara med måste han spela i Reebook skydd och inte med sina Bauer.

Tror ni han hade ställt upp på det, med två dagars varsel?

Väx upp nu innebandyn om ni vill bli tagna på allvar!

Vi hörs!

onsdag 27 april 2011

Genomgång av målvakterna i elitserien

Har suttit och kikat vilka målvakter som är kontrakterade för vilka Elitserielag än så länge. Har kommenterat lite vad jag tänker kring lagens målvakter och vilka spelare jag tycker lagen som inte är klara ska slå en signal till.

AIK

Viktor Fasth - Inte så mycket att säga, elitseriens bästa målvakt förra säsongen. Kommer säkerligen få det lite tuffare den här säsongen då lagen AIK möter kommer sätta större press på Viktor och försöka störa honom mer. Inget jag tror kommer påverka honom. Blir han kvar i AIK kommer han vara en av dom bästa nästa säösong också.

Markus Svensson - En målvakt jag bara sett någon enstaka match, men som gjort två bra säsonger i Malmö och som jag tror kommer ge Viktor Fasth en match om första spaden men som jag tror får se sig som tvåa. Dock en bra etta om Fasth försvinner till NHL

Niklas Lundström - 18 årig talang med ett färsk silver från J18 VM. Som enligt farsan som är matris i laget gjorde ett bra VM med mycket bra räddningar och inga direkta tavlor. Framtidsnamn för AIK. Blir det junior hockey eller utlånad till Allsvenskan?

Brynäs

Johan Holmqvist - Då är Johan "hemma" igen. Ett bra nyförvärv av Brynäs i mina ögon. En mycket bra elitserie målvakt som absolut kan hjälpa Brynäs vinna matcher. Har rutin från VM, NHL, AHL och kommer vara viktig både som målvakt och i truppen med sin rutin. Kommer inte heller behöva stå på huvudet och spela 55 matcher då han backas upp av mycket duktiga Niklas Svedberg. Johan får en viktig roll i att vara "mentor" för Niklas också.

Niklas Svedberg - Hamnar i en tung situation för andra året i rad. Förra året värvades Thomas Greiss en bit in på säsongen och Niklas placerades på bänken. Kom tillbaka stort och blev etta. Ses nog som backup till Honken i år. Men det ska ju spelas om det också. Niklas kommer defenitivt fåsina chanser att visa vad han går för.

Djurgården

Tim Sandberg - Tim är ju en backup eller kanske till och med tredje målvakt men den enda som är kontrakterad för Djurgården. En bra målvakt, men som inte kommer bli etta i Djurgården. Två eller utlånad. Har gjort godkända säsonger i Sundsvall och Vita Hästen men har en bit kvar till att bli etta i Elitserien enligt mig.

I mina ögon finns det en självklar målvakt att erbjuda kontrakt och göra till etta, Mikael Tellqvist! En mycket bra målvakt som spelat NHL, AHL, KHL och finska ligan. En urdjurgårdare som skulle vara en drömvärvning och bli mycket populär bland fansen. Skulle bli en av seriens bästa målvakter.

Om det inte blir Micke så är väl Mark Owuya på lån från en eventuell NHL klubb ett alternativ. Eller kanske lyssna med Jhonas Enroth om han vill hem och spela elitserien i sin fortsatta kamp att nå NHL?

Frölunda

Magnus Hellberg - Gjorde succe i Almtuna säsongen som gick. Ska bli mycket spännande att se Magnus i Elitserien. En ung, stor och modern målvakt som jag tror kommer gör succe även i Frölunda. En viktig detalj tror jag blir att han får  med sig målvaktstränare Micael Andreasson
Frederik Andersen - En målvakt jag inte har koll på, gjort två bra säsonger i Danmark enligt statistiken. En ung målvakt som målvaktstränare Andreasson säkerligen kommer lyckas med.

Linus Fernström - Linus har gjort en riktigt bra säsong i Division 1, men jag har ingen aning om vem han är. Blir två eller trea i Frölunda, utlånad kanske?

Färjestad

Christopher Nihlstorp - Tvåa säsongen som gick, ända fram tills Sm-Final två, där Christopher tog över från Alexander Salak och som han gjorde det. Storspel hjälpte Färjestad till SM-Guld. Kommer att ge nya Fredrik Pettersson-Wentzell en rejäl match om första spaden. Jag tycker Christopher utvecklat sitt spel och blivit lite mindre flaxig och jämnare i sitt spel. Ska bli spännande följa nästa säsong.


Foto: Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/

Fredrik Pettersson-Wentzell - Ska bli spännande följa Fredriks fortsatta elitseriekarriär. Gjorde ett riktigt bra inhopp i Timrå säsongen som gick och hjälpte i mina ögon Timrå från att slippa kvalserien med stabilt målvaktsspel som tryggade försvaret. Ska bli väldigt kul se hur han utvecklas ihop med målvaktstränare Erik Granqvist.

HV71

Daniel Larsson - Gjorde en bra säsong, mycket bra om han inte fått en formsvacka i slutet av den och i slutspelet. En riktigt bra målvakt utan direkta svagheter i mina ögon. Given etta i HV nästa säsong. Kommer han få revash? Jag tror det, HV kommer vara med i toppen och Daniel i målvaktstoppen.

Andreas Andersson - Var en bra backup under serien där han spelade 10 matcher med bra resultat. Men räckte inte riktigt till i slutspelet. Kommer vara en stabil backup nästa säsong och finnas där och hjälpa HV då Daniel Larsson behöver vila.

Linköping

Fredrik Norrena - Hade en riktigt bra säsong och kommer vara given etta nästa säsong också. Kommer hjälpa Linköping att vinna många matcher och ge dom chansen i slutspelet. En mycket bra målvakt.


Foto: Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/

Christian Engstrand - Som Andreas Andersson i HV71 en mycket bra backup som kommer in och spelar bra då ettan i det här fallet Fredrik Norrena behöver vila.

Luleå

David Rautio - En bra målvakt i mina ögon en bra etta eller en mycket bra backup. Jag tycker inte av det jag sett David är en stabil och given etta i ett elitserielag. Blir han etta kommer han dock göra det bra men inte tillhöra toppen av målvakterna.

Johan Gustafsson - Har haft en mycket bra säsong i Västerås och J19 och J20 landslaget, och till och med debuterat i Tre Kronor. En ung spännande målvakt som mycket väl kan bli etta i Luleå. Ett bra nyförvärv av Luleå.

Modo

Tuomas Tarkki - Hade en okey säsong men är i mina ögon inte en bra nog målvakt att lyfta sitt lag. Han spelade väl lika bra som hela Modo och hjälpte dom vinna när laget spelade bra men kunde inte komma upp stort nog när det verkligen behövdes. Gjorde dock en bra kvalsrie där han kom upp stort och räddade Modo kvar i elitserien.

Vad jag fått fram har Modo ingen mer målvakt kontrakterad. Ett tips kan ju vara Oscar Alsenfelt från Växjö som då får fortsätta jobba med Maciej Szwoch, en ung lovande målvakt som jag tror kan bli riktigt riktigt bra. petade ju Modo-ikonen Karol Krizan i Växjö säsongen som gick. Annars kanske Mattias Modig kan vara något om han vill vända hem till Sverige igen?

Skelefteå

Andreas Hadelöv - En av seriens bästa målvakter säsongen som var. En målvakt som kan släppa ett och annat billigt mål men som spikar igen då det som mest behövs. Kunde inte riktigt hjälpa Skelefteå till guldet i år, men kommer vara i toppen av målvaktsligan i nästa år.

Joakim Eriksson - En ung lovande målvakt som måste ta ett steg till nästa säsong. Har chansen att se och lära av Hadelöv för att vara redo ta över som etta den dagen då Andreas lägger plocken på hyllan. Jag tror att Joakim kommer bli en bra målvakt den dagen han blir etta.


Foto: Viktoria Sjölund
http://viktoriasjolund.blogg.se/

Timrå

Stefan Ridderwall - Jag tror Stefan kommer få sitt stora genombrott i år. Han har insett vad som krävs av honom själv och verkar vara villig att lägga ned det arbete som krävs. Kommer bli etta i Timrå och kommer vara riktigt bra och ge Timrå chansen göra en bättre säsong än den som gick. Dock kommer han få stor konkurens av Lundström, som inte kommer ge upp förstaspaden utan kamp.

Joakim Lundström - Har en bra säsong bakom sig där han i slutet petade Johan Holmqvist. Kommer ge Ridderwall en hård kamp om platsen som etta. Men jag tror han kommer vara backup, men ge Stefan en hård kamp hela säsongen. Konkurensen mellan dessa målvakter kommer absolut gynna Timrå.

Växjö

Oskar Alsenfelt - Ung lovande målvakt. Ska bli spännande se om han blir kvar. Blir han det kommer vi få se två unga målvakter få sitt genombrott i år, dels Hellberg i Frölunda och även Oskar. Kommer göra en stabil och bra säsong om han får chansen som etta. Hoppas Växjö vågar satsa på unga Oskar.

Växjö kanske ska satsa på hemvändande Gustav Wesslau. En målvakt med rutin som kan bli bra förebild eller backup till unga Oskar Alsenfelt. I Wesslau skulle Växjö få en stabil elitseriemålvakt som skulle vara bra både som etta och som backup.

Det är mina tankar kring kontrakterade målvakter och mina tips på värvningar. Ska bli kul att följa elitserien nästa år och se om dom unga lovande målvakterna tar chansen och kommer upp stort och om veteranerna har det som krävs ytterligare en säsong?

Vi hörs!

Enroth tillgänglig för VM

Det här är intressant.

Jhonas Enroth är tillgänglig för VM, Jhonas har ju haft en anonym tillvaro i AHL, men iår har han fått chansen och visat att han håller i NHL. När Ryan Miller var skadad stod han upp riktigt bra för laget. Med 9 vinster på 14 matcher och en procent på 90,7.

Jag rankar honom klart för Anders Nilsson, och håller honom jämn med Erik Ersberg och Viktor Fasth. Kanske jag rankar Viktor som etta. Men det är ett intressant namn som blivit tillgängligt. Jhonas har ju jobbat med målvaktstränare Stefan Ladhe i J-Landslaget vilket ju kan vara en fördel.

Läget ser bra ut på målvaktsfronten i alla fall!

Frågan är hur ledningen tänker, ska dom ha tre målvakter med eller är en reserv på hemmaplan?

Vilka jag skulle tagit?

Erik Ersberg och Viktor Fasth. Med Jhonas som trea.

Du då?

Vi hörs?

tisdag 26 april 2011

Balans och styrka för bra positionering

Kika lite på på det här filmklippet, där visar Roloson i Tampa hur viktigt det är med balans och bålstyrka, medans Fleury även han visar det, men på ett annat sätt.

Roloson gör tre riktigt bra räddningar, som han gör för att han håller bakansen och håller sig upprätt och kan följa med i situationen och vara stor i boxen och för skytten, vilket hjälper honom att göra tre grymma räddningar.

I nästa sekvens ser vi Fleury i Pittsbrugh hamna på rumpan och inte kunna vara stor i boxen eller tät längs isen vilket Downie utnyttjar och får in pucken under honom. Hade han orkat, klarat av att vara kvar i sin butterfly som Roloson hade han haft mycket större möjlighet att vara tät längs isen och inte släppt den under sig.

Så positionering, balans och styrka tre viktiga ingidienser för ett bra målvaktsspel.

Klippet såg jag hos Magnus Olsson på Blue Crease.

Vi hörs!

Ingen henke i VM?

Jag tycker det vore trist om Henrik Lundqvist inte kommer till VM.

Samtidigt förstår jag ju Rangers om Henke är skadad, dom betalar honom trots allt ett gäng miljoner per säsong och vill ju inte riskera att hans skada blir värre.

Jag kan också förstå Henke som lyder, skulle ju inte se så bra ut om han åker iväg mot lagets vilja och skadar sig värre...

Nu vet vi ju inte hur Henke gör i och för sig, en twittrande journalist behöver ju inte vara facit. Men han spelade ju grymt mycket i slutet och han skadade nacken så det kanske inte ser så ljust ut.

Men, om Henke inte kommer så tycker jag vi har två riktigt bra målvakter i Viktor Fasth och Erik Ersberg. Jag ser fram emot VM och följa svenska laget och dess målvakter.

Jag är ju en av dom som tycker hockey VM är riktigt kul, nej alla dom bästa är inte med. Men det är ju inte så hockeyn är dålig för det. Det är en majoritet av NHL spelare i dom största nationerna och för mig som målvaktsnörd en hel del riktigt bra målvakter att titta på.

Så jag längtar till hockey VM börjar.

Vi hörs!

Intervju med mentala tränaren Anders Karlgren

Efter min "lilla" intervju med en mental tränare tidigare i bloggen blev jag nyfiken på det här med mental träning och ville ha fler svar på fler frågor. Tog kontakt med mentale tränaren Anders Karlgren.

Så här kommer resultatet med många intressanta svar och bra tips.

Hur viktigt anser du det är att jobba med mental träning som a) idrottutövare? b) elitidrottare?

a) som idrottutövare i allmänhet så handlar det helt och hållet om vad man vill uppnå. Själv tränar jag mentalt för att motivera mig och för att hitta ett så avspänt sätt att träna på som möjligt och att hitta njutning och flyt i min löpträning. Tränar man för sitt välbefinnandes skull så är mental träning ett bra komplement eftersom det är en metod som inbegriper hela livet med målet att må och fungera bättre och ha en hög livskvalitet.

b) forskning har visat att idrottare strax under det absoluta toppskiktet har samma fysiska kapacitet som idrottare i det absoluta toppskiktet. Skillnaden mellan dem ligger i förmågan att slappna av i antagonisterna (de muskler i kroppen som bromsar eller håller tillbaka en rörelse, till skillnad från synergisterna) i prestationstillfället. Båda grupperna presterar ofta lika bra på träning eller i mindre betydelsefulla tävlingar. Avslappning i antagonisterna kan inte utföras viljemässigt utan här finns en tydlig koppling till det mentala tillståndet och de inre mentala bilderna i prestationstillfället. Tar man en ishockeymålvakt som exempel så är ju bl.a förmågan till snabba rörelser avgörande. Här blir det då viktigt med ett optimalt samspel mellan spänning och avslappning i synergister vs antagonister för att nå optimal snabbhet och precision i prestationen.

I vilken ålder kan man börja med mentalträning?

Du kan börja med mental träning redan i 7-8 års ålder. Det finns ingen som helst nackdel med mental träning i någon ålder. Det viktiga är dock att man gör det för att man själv vill och inte beroende på krav utifrån. I unga år skulle jag rekommendera att lägga in mental träning som en del av den fysiska träningen med laget eller gruppen. Man kan t.ex. inleda ett träningspass med mental avslappning och visualisering av dagens träning och att i förhand, mentalt, uppleva att man får ut det man vill av träningen. Man kan även mentalt gå igenom särskilda moment i träningen. Efter träningspasset kan man avrunda med avslappning för att få en effektivare återhämtning men även för reflektion av själva passet.

Finns det enkla steg, metoder, sätt att jobba med mental träning på egen hand? Om var hittar man dessa?

Det finns träningsprogram och studiematerial att köpa från t.ex Buena Vida http://www.buenavida.se. Precis som med all träning, fysisk som mental, så finns det inga genvägar. Vill du förbättra din kondition, teknik eller styrka får du lägga ner en hel del träning. På samma sätt så krävs regelbunden, daglig, mental träning för ökad mental styrka. Man brukar säga att det krävs 4 - 6 månader för att nå ett resultat men vissa positiva effekter kan märkas tidigare.

Finns det enkla sätt att som just hockeymålvakt "gå vidare"? Efter ett enkelt insläppt mål eller efter att man gjort ett misstag som blir avgörande?

Det finns många olika "knep" att ta till men i grunden handlar det om att utveckla sin attityd och känsla i det sammanhang där man ska prestera. Att gå vidare efter ett misstag handlar ofta om att få stopp på den egna, ofta fördömande, dialogen med sig själv. En mycket enkel men effektiv metod är den klassiska "tankestopp". Den går helt enkelt ut på att så fort negativa, störande eller ältande tankar dyker upp så säger du bara, ljudlöst utåt men högt inåt , "STOPP" till din egen inre röst och väljer istället att tänka på en energigivande situation. Fortsätt att säga stopp tills dess att den störande negativa inre dialogen eller bilderna slutar komma. Man kan variera den här metoden med andra ord som t.ex. "och nu över till någonting helt annat" eller att se en bild för sin inre syn t.ex. en stoppskylt.

Vad är viktigast som elitidrottare ett bra självförtroende eller bra självkänsla? Kan du också förklara din syn på skillnaden mellan dessa?

Enkelt sagt kan man säga att självförtroende handlar om hur mycket jag tror på min förmåga att prestera ett visst resultat, vad jag kan eller tror mig kunna klara av med ett visst mått av träning. Självkänsla handlar om mig själv som individ, hur jag ser på mig själv, mitt värde och hur jag tror att andra människor ser på mig och vad det betyder för mig hur andra ser på mig. Kopplingen mellan självkänsla och självförtroende uppstår t.ex. när jag måste prestera för att känna mig omtyckt och ha ett värde.

Om man redan är elitidrottare så tror jag att självförtroendet redan är ganska stort men vi har alltid en förmåga att införa mentala begränsningar i vad vi tror att vi kan klara av. Att alltid sträva efter att utvecklas och bli bättre och att bryta gränser blir viktigare än att "ha ett högt självförtroende". Högre självkänsla medför en inre trygghet som medför att jag har ett högt värde som människa även om jag inte lyckas så bra som jag eller omgivningen hoppats eller vill. Med en stark inre trygghet upplever du inte alternativet att misslyckas är någon katastrof utan något som händer även om det känns tråkigt ett tag efteråt.

Det är ju många "förstå sig påare" som tycker mentalträning är hokus pokus och inte behövs. Varför tycker du det är viktigt?

De som tycker mental träning är hokus pokus är förmodligen samma människor som tror att man kan bara man vill (de är dessutom okunniga på området). Det vill säga att viljestyrka skulle vara det som avgör om man lyckas eller inte. Stefan Holm t.ex. skulle aldrig ha kunnat vinna OS-guld på ren vilja utan han måste hitta det optimala mentala tillståndet i exakt den situationen för att kunna göra det vinnande hoppet. Det finns många exempel på idrottare som förlorat matcher och tävlingar där de på papperet varit helt överlägsna och förlust skulle vara otänkbart och där man kan hänvisa resultatet helt och hållet till den mentala faktorn. För att hålla oss inom hockeyn så kan vi ta Sveriges förlust med 4-3 mot Vitryssland i OS 2002. Här drabbades tre kronor av en kollektiv mental låsning. Jag är helt övertygad om att alla i laget ansträngde sig till sitt yttersta men de kunde inte nå upp till sin normala kapacitet eftersom förlust, som tidigare var otänkbart, helt plötsligt fanns där som ett möjligt scenario och ju närmare slutsignalen man kom utan att kunna vända matchen desto större blev låsningen.

Är det skillnad på mental träning för en idrottare eller en företagsledare?

I grunden är det ingen skillnad men när vi kommer in på den situationsorienterade delen av träningen så ser det naturligtvis annorlunda ut. Jag tänker då på när man börjar visualisera framtida situationer och utvecklingsmål etc. Idrotten är på många sätt en enklare tillämpning av mental träning eftersom det ofta är mer konkreta sammanhang och mätbara mål man kan arbeta med

Kan du som ung målvakt ha nytta av den mentala träning på fler områden än inom idrotten? Tex i skolan?

Mental träning är användbart och har en stark positiv inverkan i alla delar av livet. Regelbunden mental träning sänker grundspänningen i kroppen och du blir mindre känslig för störningar och får ökad stresstålighet samt förbättrat fokus.

Kan man som ung idrottare ta del av mental träning utan att det kostar en massa pengar?

Ja, det finns paket med träningsprogram med böcker att köpa för ca 600 kronor. Enstaka träningsprogram kostar som en vanlig CD-skiva.

Kan du tipsa oss om tre sätt att uppnå bra mental status, innan, under och efter en hockeymatch? Alltså vad kan man göra innan för att få rätt mental stäming, vad kan man göra under för att ha rätt fokus och efter för att kunna ta till sig matchen på rätt sätt oavsett hur det går? (kanske en svår och väldigt stor fråga, men hoppas det finns ett hyfsat enkelt svar :-))

Jo, som du själv påpekar så finns det mycket att säga här men om jag ska ge mig på något väldigt konkret och kortfattat så ger jag följande förslag:

1. Mental avslappning, koppla av djupt, blunda och spela matchen mentalt. Var där i dig själv och upplev ett antal utvalda situationer i matchen och upplev hur du presterar på toppen av din förmåga, ha en bra känsla. Avsluta med att du går av planen och in i omklädningsrummet igen och, oavsett hur matchen gick så kan du uppleva att du är helt nöjd med dig själv som människa och med din prestation, att du upplever att du gjorde det bästa du kunde i varje specifik situation.


2. Dela in matchen i 5-minutersperioder. Ha som mål att hålla nollan i varje 5-minutersperiod. Glöm tidigare 5-minutersperioder och koncentrera dig enbart på den innevarande.

3. Koppla av mentalt och analysera ditt agerande under matchen. Sätt dig själv på läktaren och analysera utan att värdera, ge dig själv konstruktiv kritik och notera gärna i en bok vad du behöver arbeta mer på och vad som var bra och som du kan bygga vidare på. Vid senare tillfälle kan du använda anteckningarna från flera matcher som grund för att göra upp en mer långsiktig utvecklingsplan.

Som sagt finns många bra tips ni kan ta med er i erat strävande att bli så bra målvakter ni kan. Jag är ju övertygad om att mentalträning är väldigt bra för astt maximera dina egna förutsättningar att bli som bra du kan bli och underlätta för dig själv. Som målvakt har du ju ofta hög mental belastning och att då träna även det mentala tycker jag är självklart.

Det är inte alltid så lätt bara gå vidare, eller stå över nervositet eller en dålig insats under en match. Om du då har tränat mentalt kommer det att vara lättare. För som målvakt har du ju inte råd med att älta den där tavlan du just gjorde eller att bli osäker om du släppt ett enkelt skott.

Så kila ner på biblioteket eller kika på tipsen som Anders gett och börja träna mentalt!

Vill tacka Anders Karlgren som tog sig tid och gav väldigt bra och informativa svar!

Vi hörs!

söndag 24 april 2011

Rangers olycka, AIKs lycka?

Kan det bli AIKs lycka att Rangers åkete ur Stanley Cup?

För om Henrik Lundqvist vill spela mer hockey den här säsongen och tackar jag till VM så kommer Viktor Fasth inte bli första målvakt och således inte stå så många matcher i VM. Vilket kanske kan göra intresset svalare från NHL.

Nu tror jag ju inte det gör någon skillnad och jag tycker det vore konstigt och faktiskt tråkigt om Viktor blir kvar i elitserien nästa säsong. Jag tycker han är för bra för att spela i elitserien och att han är värd och borde ta chansen om han får den. Mäta sig mot dom bästa och se hur det går. Kan vara sista chansen för det. Lyckas han inte finns ju elitserien kvar nästa säsong.

Så jag hoppas Viktor får ett bra erbjudande från ett lag som vill satsa på honom och ge honom en ärlig chans.

Undra om Viktor kommer få samma tuffa behandling som Mark owuya fick efter sin tavla i derbyt?

Tveksamt va? Dock är det ju lite samma kaliber på tavlorna...

Vi hörs!