fredag 6 december 2013

Tjejerna är inte dåligt tränade och tränar inte lite

Så fick då damkronorna klartecken att spela OS. Att det ens dröjt tycker jag bara är fånigt! Med vilken anledning liksom? Visst att damkronorna tappat i jämförelse med Finland, Ryssland och dom flesta andra nationer. Men damkronorna har ju minst lika stor medaljchans som väldigt många andra Svenska olympier om inte större. Så det kändes väldigt fånigt! Men nu får dom åka och det är ju självklart helt rätt beslut!

En sak som stör mig med damhockeyn, eller inte hockeyn i sig. Men den lilla media vi får är snudd på uteslutande negativ media. När landslaget förlorat, att tjejerna tränar för lite, att serien är för jämn, att det är sprickor i landslaget och många tjejer inte gilla förbundskaptenen.

Varför kan media inte rapportera om det som är positivt och roligt?

När Micke Rehnberg gång på gång sitter och berättar hur dåligt tränade tjejerna är. Kommer alltså från en lirare som ser en match/säsong och det är SM-finalen. Vad vet han? Sitta och snacka om att tjejerna tränar för lite och för slött. Kom igen, häng med något av Riksserielagen en vecka Micke och uttala dig sen. Okey!

Jag är ju med i Segeltorps damer. Tjejerna tränar mellan 3-5 ggr i veckan. Alltid dubbelpass med först fys sen is. Sen spelas det mellan 2-3 matcher i veckan också. Ja utöver att dom allra flesta jobbar heltid. Så Micke när tänkte du det skulle klämmas in fler pass? Dom absolut allra flesta tjejerna i Riksserien är vältränad elitidrottare. Läste på Kim Martins blogg hur även hon reagerat på snacket om att tjejerna är för dåligt tränade!

Felet folk gör och även media är att man jämför med killarna. Men kom igen nu! Ingen skulle komma på tanken att jämföra Frida Wahlberg med Armand Kranjc, eller Charlotte Kalla med Marcus Hellner. Men då det kommer till ishockey ska man genast jämföra. Varför? Killar är större, tyngre, starkare. Punkt! Släpp det nu! Som jag skrev sist så har också killarna en lite lättare vardag. Hur många SHL eller Allsvenska spelare jobbar heltid?

Varför inte ha tex Danijela Rundqvist som expert eller Erika Holst när det är damhockey. Som är och var jävligt duktiga spelare och som har KOLL på damhockey och damhockeyspelare. SvT skulle ju aldrig sätta in mig som expert på en killmatch för jag kan för lite hockey och för lite om spelarna. Men att slänga in Rehnberg när det är damhockey är klockrent tydligen.

Så innan ni totalsågar och beklagar er på damhockey ta er ner och kika på en match. Men jämför då inte med killhockey utan titta på den och inse att det är roligt och bra, utan att likna killhockey!

Vi hörs!

torsdag 5 december 2013

Axlar och armbågar

Lyssnade på senaste avsnittet av den eminenta Målvaktspoden med Thomas Magnusson och Stefan Ladhe där dom pratade en del om att rädda med axlarna och armbågarna istället för plocken eller stöten. Jag håller med om allt dom säger! Dom pratar också om att välja rätt räddning vid rätt tillfälle. Det tycker jag är A och O här. Att inte fastna vid det ena eller det andra, utan att VÄLJA rätt!

Dock kan jag känna lite att det blir väldigt mycket fokus på att rädda med armbågar och axlar just nu, istället för med dina handskar. Vilket i rätt tillfälle så klart är bra då det oftast är en snabbare räddning. Samt att som Thomas säger är du på väg ner i butterfly är plocken med stor sannolikhet på väg ned och att få upp en axel eller armbåge går fortare.

Men det finns en fördel med att rädda med handskarna mot armarna. Returkontrollen blir bättre. Räddar du med plocken släpper du inte ens någon retur. Med stor sannolikhet i alla fall. Men om du räddar med en armbåge eller axel blir det klart svårare att kontrollera din retur.

Så Thomas är ju inne på en viktig del i poden. Att välja rätt räddning i rätt läge. Har du chans att använda handskarna gör det. Med stöten får du ner den i hörnet med plocken håller du den. Men försök inte rädda puckar upp kring huvudet med handskarna då du får ta till en väldigt knepig rörelse för att få upp handskarna dit. Eller om du är nere i butterfly så kan en axel/armbågsräddning vara att föredra.

Helt enkelt väl rätt räddning vid rätt läge! Enkelt eller hur. :)

Vi hörs!