torsdag 8 maj 2014

SHL har tagit ett fegt och snålt beslut!

Så, SHL hade ett extra möte men slog fast att bästa alternativet efter övervägande är att nykomlingen i SHL, Djurgården betalar hela AIK:s fallskärm dom får när dom åkte ur. 7 miljoner kronor.

Visst jag är partiskt i detta då jag Djurgården är mitt lag.

Men samtidigt, min son Theo 3½ ¨år är väl medveten om att man ska dela lika.

Det är alltså inte 11 SHL-lags direktörer, VD:ar, sportchefer eller vad dom nu kallar sig. Dom tycker inte som Theo 3½ att man delar lika. Dom tycker det är bättre att en betalar för alla 12.

Dom har alltså haft möte, och kommit fram till. Detta efter att ha haft flera olika alternativ. Ja då har dom kommit fram till att det bästa är att dom som inte är med och röästar som inte har något att säga till om, som är nya i serien ska betala allt! Jippi hurra vad bra vi är!

För det är ju både rimligt, rättvist och sportsligt!

Som jag ser på saken finns dessa anledningar: Snålhet, feghet och rädsla!

11 är för snåla för att betala 600.000:- bättre att 1 betalar 7.000.000:-
11 är för fega för att ge en nykomling samma ekonomiska och sportsliga förutsättningar i serien.
11 är för rädda att åka ur för att ge samma förutsättningar för den 12:e

I mina ögon finns inga andra alternativ, eller anledningar. Någon pratade om att nykomlingarna ofta drar upp lönerna när dom ska satsa för att hålla sig kvar. Är tveksam till det, svårt se att en nykomling någonsin haft högre lönebudget än Färjestad, Linköping, HV till exempel.

Nej, i mina ögon är det huvudsakliga skälet att SHL-lagen som ju cokså dom flesta är för att stänga serien är så rädda att åka ur att dom såg chansen skaffa sig en fördel mot nykomlingen.

Sju miljoner, det är ju i alla fall minst en riktig toppspelare, eller två bra 2:a femmespelare. Eller en hel tredjekedja. Eller tio anställda på kansliet. Rätt mycket pengar och en rätt stor fördel.

Sen kommer nästa aspekt, den SHL inte behöver ta hänsyn till alls. Det lag som trillar ur får sju miljoner mer än alla andra lag i Allsvenskan. Vilket ju inte heller är särsklit rättvist. Ja jo möjligtvis om pengarna öronmärktes för juniorverksamhet och att inte behöva sparka folk på kansliet. För det känns skumt om laget som åker ur ska få sju miljoner extra i sin lönebudget. Eller?

Hade ju varit väldigt roligt få höra diskussionen som ledde fram till detta beslut.

-Hur ska vi göra nu då? Vi måste ju ge AIK 7 miljoner.
-Men jag vill ju inte betala.
-Nej inte jag heller.
-Ingen vill betala.
-Men vänta, vi är elva här som ska bestämma. En får inte rösta ens. Jag tycker dom ska betala ALLT!
-Ja vad bra! Så gör vi!

Men det mest pinsamma i det hela är att SHL inte går ut med dom bra argumenten och anledningarna att ett lag ska betala hela summan. Som sagt, snåla, fega och rädda!

Vi hörs!