lördag 12 februari 2011

Sju snabba med Dick Axelsson

Jag fortsätter min lilla intervjuserie Sju Snabba.

Här kommer sju snabba med Dick Axelsson Färjestad.

1. Vilket lag vinner grundserien?

Färjestad

2. Vilka lag hamnar i kvalserien?

Timrå och Frölunda

3. Vilket lag vinner sm-guld?

Färjestad

4. Vem vinner poänligan i grundserien?

Joakim Lindström

5. Vem vinner slutspelats poängliga?

Joakim Lindström

6. Vilken spelare är årets komet i elitserien?

Mikko Lehtonen

7. Vilken spelare är viktigast för sitt lag i elitserien?

Joakim Lindström

Dick la sedan till:

(mycket SAIK där men så kan det va)

Jag var tvungen att skriva ett litet meddelande till Dick efter att han hade svarat:

Och du pucken i papperskorgen kan ha varit årets bästa och roligaste händelse i elitserien! Så sjukt skön humor från dig!!

Haha tack, kul att du gilla den :) Humor är viktigt det :)

Det jag dock inte kan fatta är hur Dick kunde få en tia för misscounduct? Thomas Andersson kan ju inte ha alltför stor portion humor under sin domartröja!

Tackar Dick för att han tog sig tid att svara på mina sju snabba!

Vi hörs!

Två roliga reklamfilmer

Måste ju säga att i nordamerika vet dom hur man ska göra reklam!

Tänkte bjuda på två sköna sportreklamfilmer.






Riktigt sköna och roliga reklamfilmer!! Tänk att se Svenska spelare göra reklam för elitserien och canalplus på det här sättet. Jag tror svenska spelare behöver bjuda lite mer på sig själva ibland och hockyligan måste utnytja spelarna till att göra reklam för sin produkt!

Vi hörs!

Sju snabba med Andreas Jämtin

Jag har skickat ut en rad snabbintervjuer till en rad olika spelare i Elitserien. Sju frågor samma till alla. Som jag när jag får svar ska publicera här på bloggen.

Snabbast att svara var Andreas Jämtin, Linköping. Som svarade innan jag hunnit skicka ut alla mail, kanske fem minuter efter att jag skickat mailet till honom. Sånt gillar jag! :-)

Så här kommer sju snabba med Andreas Jämtin

Hej Andreas.

Tack igen för ditt senaste svar! Synd du förlängde med Linköping och inte kom till DIF istället... Skulle gillat älska dig i mitt lag istället för att "hata" dig i motståndarnas... ;-)

Hoppas du orkar och vill svara på 7 snabba.

1. Vilket lag vinner grundserien?

HV71

2. Vilka lag hamnar i kvalserien?

Frölunda och Timrå

3. Vilket lag vinner sm-guld?

Linöping

4. Vem vinner poänligan i grundserien?

Mikko Lehtonen

5. Vem vinner slutspelats poängliga?

Jan Hlavac

6. Vilken spelare är årets komet i elitserien?

Mikko Lehtonen

7. Vilken spelare är viktigast för sitt lag i elitserien?

Johan Davidsson

Vad tror ni som läser får Andreas rätt?

Jag tackar Andreas som tog sig tid svara på mina sju snabba!

Vi hörs!

fredag 11 februari 2011

Liv etta i VM?

Jag förstår Stefan Liv i det här läget.

Samtidigt hoppas jag att han åker även om han inte blir uttalad etta. Men det är väl rätt stora chanser han blir det, för ärligt det är inte så många Svenska målvakter som givet petar bort Liv.

Som det ser ut just nu är väl Henrik Lundqvist den enda som jag tycker är given etta framför Stefan Liv. Visst Anders Lindbäck har gjort det riktigt bra där borta men är snudd opå helt utan landslagsmeriter. Sen har vi Henrik Karlsson som jag inte rankar högre än Liv. Vi har Jacob Markström som haft det lite små jobbigt och jag skulle välja Liv före Jacob. Jonas Gustavsson, jo kanske att jag skulle välja honom före Liv, men inte i dagsläget med sviktande självförtroende och eventuella hjärtproblem.

Jag skulle känna mig helt trygg med Stefan som etta i VM, och tycker absolut det är en bra lösning. Han har ju också spelat alla turneringar och är inspelad med stommen av VM laget om nu inte alla Svenskar missar slutspel i NHL.

Så Stefan Liv som etta i VM? Ja gärna för mig!

Vi hörs

torsdag 10 februari 2011

Designa Carey Prices mask

Montreal Canadiens har en rätt rolig tävling på sin hemsida. Där dom låter fansen designa Carey Prices mask. Första priset är att han använder masken i en match som vinnaren får två biljetter till.

Funderar på att skicka in ett bidrag och se om jag kan byta karriär och bli maskmålare... Inte så troligt dock! Rita har ju aldrig varit min starka sida.

Men det är en riktigt rolig idé tycker jag!

Tävlingen hittar du här

Bra inlägg av Stefan Ladhe, vinnare och offer

Stefan Ladhe har uppdaterat sin blogg med ett mycket läsvärt inlägg.

Ni hittar det här

Jag kan bara skriva under på det han skriver och hålla med!

Jag har ju varit inne på det lite här fast inte i så raka ordalag. Men Stefan har helt rätt och är väldigt rak. Dom spelare/målvakter han kallar vinnare är så otroligt roliga och inspirerande som instruktör att jobba med. Som brinner för det dom gör, som vill lära sig och lyssnar och försöker. Som har egna idéer och tankar kring sitt spel.

Som hellre spelar en division lägre om dom får spela mer. Som spelar hockey för att det är det roligaste som finns och som offrar andra saker som dataspelande och fritid för att träna och bli bättre. Som sköter sömn och kost för att få ut max av sig själva.

Medans dom Stefan kallar för offer, ja där är det tvärtom. Man slarvar med sömn och kost och kommer oförberedd till träningar. Står och snackar vid genomgångar så man missar vad man ska göra och gör fel och förstör för resten av laget. Man skyller ofta ifrån sig och det är aldrig ens eget fel eller ansvar.

Det är också mycket intressant det han skriver om föräldrarnas roll i det hela, för där håller jag också med. Ofta kan man se på föräldern vilken sort av dom två barnet kommer vara eller bli.

Sen finns det ju en tredje variant, dom som varken är vinnare eller offer, men mer åt vinnarhållet. Som spelar hockey för att dom tycker det är roligt, men som har insett eller nöjer sig med att spela för att det är roligt, träffa polarna och ha kul ihop. Som kan skippa en träning för något annat som har hockeyn som en hobby. Men ofta är dom ändå ivriga att lära sig nya saker och när dom väl tränar gör dom det seriöst.

Mycket bra inlägg som vanligt av Stefan!

Vi hörs

Ska Brynäs rata Honken igen

Enligt Aftonbladet så jagar Brynäs Almtunas Magnus Hallberg, och har honom som första prioritet, före Johan Holmqvist. Spännande och enligt mig helt rätt. Dom har Niklas Svedberg som jag utgår från att dom förlänger med och att då ta dit 20 åriga Magnus Hallberg istället för 33 åriga Johan Holmqvist ser jag som en självklarhet.

Johan som har sina glansdagar bakom sig, han kommer absolut vara en bra målvakt två tre säsonger till, men med en sjunkande formkurva. Medans Magnus kommer ha en stigande och bli bättre och bättre.

Sen måste man ju väga in, att Johan Holmqvist kommer avsluta sin karriär i Brynäs och spela 2-4 år till. Medans Magnus Hallberg ju kan försvinna till NHL/KHL efter två år. Det måste man ju ha med i beräkningen också så klart.

Men jag hade ju valt att satsa på den yngre Magnus Hallberg.

Fördelen med Honken kan ju också vara att han blir en bra förebild/mentor och bollplank för en yngre målvakt, men då är ju frågan hur bra han skulle ta att spela en eventuell andrafiol?

Jag ser ju på lite olika forum att många Brynäsfans vill ha Honken tillbaka. Självklart minns alla hur bra han var då han spelade i Brynäs sist. men det var ju några år sedan, och mycket har hänt sedan dess. Johan är absolut fortfarande en bra målvakt men han är ju på ned gång. Medans Hallberg är på uppgång. Kan det vara en hel del nostalgi som gör att man vill ha tillbaka Honken?

Honken är ju antagligen lika dyr som Svedberg och Hallberg tillsammans, och defenetivt inte så mycket bättre.

Silly season är lika spännande och roligt varje år!

Vi hörs

Intervju med Stefan Ladhe om Tre Kronors målvakter

Jag funderade ju igår kring varför Tre kronor inte har med Viktor Fasth på träningarna inför LG hockey games om det är hans som är tänkt som tredje målvakt och reserv om något skulle hända med Stefan Liv eller Daniel Larsson.

För att få svar i frågorna och på hur landslagsledningen tänker så mailade jag Stefan Ladhe. I frågorna utgick jag ifrån att det var just Viktor Fasth som var den tilltänkte trean.

Här kommer den lilla intervjun:

Kunde det inte vara bra ha med Viktor på träningarna inför landslagstruneringarna, så han fick bli bekant med taktik spelsätt och känna på Tre Kronor?

Nej, tre mv på träning är inte bra. Det har man bara i nödsituationer, ex VM/ OS på andra sidan atlanten. Ettan och tvåan måste träna för att vara max förberedda för spel. Trean får titta på en del. Då kör man inte dela tiden i kassen, en är ju bara "reserv".

Hur involverad är du i uttagningen av målvakter inför turneringarna?

Som en av tre tränare där jag har extra koll på just målvakternas prestationer för stunden. Mårts bestämmer och har sista ordet men lyssnar, vi brukar vara överens.

Ni har kört konsekvent med Larsson och Liv, vilka är närmast utanför truppen, som nummer tre och fyra och fem?

Just nu är det Erik Ersberg, Andreas Hadelöv och Viktor Fasth utan inbördes ranking.

När ni tar ut målvakter, tar ni då dom två ni tycker är bäst målvakter eller finns det annat med i bilden, som hur bra dom passar in i det försvarsspelPer Mårts vill använda?

Vi tar ut de som vi tycker är bäst, något annat finns inte i tankarna. Man kan inte säga att en viss målvakt passar bättre än en annan för ett visst försvarsspel.

Hur mycket jobbar du och målvakterna ihop med backar och forwards i upplägget av försvarspel, som 2 mot 1 eller vid dumpins?

Svårt att svara på i spelövningar jobbar ju alla utifrån sin uppgift i laget. Behöver vi påtala, förstärka eller förändra något i någons arbetsinsats så gör vi det, jag eller någon av de andra tränarna.

Så där vet vi hur ledningen för Tre Kronor tänker med upplägget för målvakter. Jag köper ju det, att det är för mycket med tre målvakter på isen. Men jag tycker ju det kunde vara en idé att låta Fasth som ju aldrig stått i landslaget vara med. Speciellt nu då dom ligger i Stockholm där ju Fasth tränar i alla fall. Men jag förstår samtidigt att man vill låta dom som ska stå träna så mycket som möjligt.

Dom tre som är snäppet utanför truppen är jag helt med på Fasth och Hadelöv, Ersberg kan jag ju inte uttala mig om då jag har dålig koll på hur han spelat i år. Men däremot har jag fullt förtroende för Mårts, Ladhe och C/O.

Japp där var en liten inblick i hur ledningn för Tre Kronor tänker.

Tackar Stefan som tog sig tid och svarade på mina frågor.

Vi hörs!

onsdag 9 februari 2011

Tufft för Jonas

Tuff säsong för Jonas i år.

Men när hjärtat börjar strula så känns ju hockeyn inte så viktig längre. Jag hoppas det inte var något allvarligt om det nu inte kan vara allvarligt då det är hjärtat. Men jag hoppas Jonas slipper fler opperationer och kan vara tillbaka i spel snart.

Men ännu mer hoppas jag han slipper mer problem och får vara frisk!

Kämpa Jonas!

Vi hörs!

Jonas har börjat vägen tillbaka

Jonas Gustavsson ser ut att ha tagit "petningen" ner till toronto Marlies på bästa tänkbara sätt hans första match blev en 3-1 seger med 24 räddningar för Jonas. Där han också i sin första match vann matchen i matchen mot Jacob Markström som stod i Rochesters mål.

Som jag skrivit tidigare, Jonas är för bra för att inte platsa i NHL och kommer snart vara tillbaka. Men börjar självförtroendet svikta och man börjar tvivla lite på sig själv som målvakt så blir det snabbt tungt. Därför gjorde Toronto helt rätt som lät Jonas spela i AHL för att få tillbaka det självförtroendet.

Första matchen gick bra och Jonas vann matchen, släppte 1 av 25 skott och har börjat resan tillbaka till NHL och bra självförtroende på bästa möjliga sätt!

Jag hoppas Jonas snart är tillbaka i NHL igen!

Vi hörs!

Årets viktigaste för AIK

Här har Marie Hallman den viktigaste nyheten för alla AIK:are i år!

Viktor Fasth har förlängt med två år! Den i särklast viktigaste spelaren för sitt lag i elitserien visar upp hjärta och lagmoral för det lag som trodde på och gav honom chansen. Sånt gillar jag, att visa lojalitet för AIK trots att han säkerligen kunnat få mer betalt på annat håll. Stort Viktor!

Att AIK lyckas behålla Viktor sänder också ut tydliga signlaer till resten av truppen och till tilltänkta nyförvärv att AIK menar allvar och att dom behåller Viktor som kunnat gå i stort sett vart han ville. Bra jobbar av Gozzi och resten av ledningen i AIK.

Jag tyker också det är grymt bra dom gör klart med Viktor redan nu och går ut med nyheten redan nu. Det tror jag skapar ett visst lugn i truppen och hos Viktor själv inför slutspurten av serien och ett eventuellt kvalspel.

Som sagt jag gillar att Viktor visar denna lojalitet och ett hjärta för klubben som gav honom chansen. En chans som Viktor tagit på ett otroligt bra sätt, med en kanon säsong med väldigt få om några svackor. Ska bli spännande följa sista matcherna och se om Viktor kan hjälpa sitt AIK slippa en kvalserie.

Vi hörs

Hjälp till med försvars taktiken

Är du som målvakt delaktig i ditt lags taktik för försvarspel?

Är du med och pratar och har idéer? Eller är det din tränare som bestämmer hur det ska gå till? Pratar du med dina backar om hur ni ska spela i olika lägen som 2 mot 1, 3 mot 1. Hur ska backarna hämta puckar som du varit ute och stoppat? När motståndarna skickar pucken till icing hur ska ni spela då?

Det finns ju olika sätt att tänka på och jag tycker absolut du som målvakt ska vara med och ha idéer och kanske få bestämma vissa saker. Det är ändå du som ska rädda pucken vid 2 mot 1, hur vill du då att backen ska spela? Ska han plocka bort passen till 100 %, eller ligga mer mitt emellan och kunna stoppa ett inbrytningsförsök?

När motståndarna dumpar puck och du stoppar bakom mål, hur vill du då ha dina backar? Ska en hämta pucken hos dig? Eller ska dom ställa sig i varsitt sarghörn så du kan passa ut pucken och hjälpa dom slippa undan forechecking lite? Vill du ha en forward på blålinjen för en långpass?

När motståndarna lägger icing, vill du ha en forward som stannar vid motståndarnas blålinje så ni kan få en kontring med hjälp av en långpass från dig?

Dessa saker tycker jag du ska prata med din tränare och dina backar om. Var med och ha idéer och berätta hur du vill spela. Tränarna har sällan någon koll alls på taktiken för en målvakt och kan omöjligt veta hur just du vill ha det. Så sitt inte bara tyst under taktikgenomgångar var med och berätta hur du vill ha det. Både för att hjälpa dig själv och laget!

Hur spelar ditt lag och är du med och bestämmer?

Vi hörs!

Varför inte ha tre målvakter på samlingarna

Snart börjar LG hockey games i globen. Roligt tycker jag som är hockeynörd, men jag tillhör ju också dom som tycker det är lika roligt varje vår då det är hockey VM. Jag vet att alla dom bästa inte är med. Men det är ju en del av tjusningen och spänningen. Vilka lag får loss vilka NHL spelare? Vilka tackar ja?

Där tror jag Sverige ligger bättre till i år, jag tror Per Mårts får loss fler spelare från NHL än vad Bengt-Åke lyckades med. Jag tycker det känns som att Per Mårts har en mer ödmjuk stil än Bengt-Åke som jag fick en känsla av tyckte han var rätt ball och inte skulle behöva be man skulle vilja spela under honom.

Vi vet ju hur det gick!

Oj nu tappade jag tråden lite. LG hockey games var det ju.

Ska bli roligt att se Daniel Larsson som haft lite tyngre matcher precis inför uppehållet. Något jag tror kan bero på att han står för mycket. Att han behöver vila en match då och då. Även om han klarar det fysiskt så tycker jag det är bra att första målvakten vilar då och då för att få vila mentalt då det är en väldig anspänning och press att vara målvakt.

Sen har jag också funderat på varför Per Mårts inte tar med tre målvakter på träningarna? Om jag fattat det rätt är ju Viktor Fasth reserv, eller har varit i alla fall. Viktor Fasth med noll landskamper och noll landslagssamlingar. Kan det inte vara läge ta med Viktor på samlingen då? Så han får känna på spelsystem, taktik och hur målvakter sammarbetar med backar i Tre Kronor?

Att man inte har tre målvakter i dessa turneringar kan jag ju förstå, men på samlingarna och träningarna inför. För jag antar att Sverige har en taktik där målvakterna ibland är inblandade. Om Liv blev skadad på sista träningen inför turneringen så behövs ju Fasth, som du har noll träningar på sig inför sin första landskamp. För jag tror inte Larsson skulle få stå alla tre matcher.

Det är hur jag sr på saken.

Vi hörs!

tisdag 8 februari 2011

Ja tack till dessa fem

Irriationen och besvikelsen har lagt sig efter förmiddagens antiklimax!

Det här är ju en målvaktsblogg men idag tänkte jag lista dom fem spelare i elitserien jag helst hade velat se i mitt kära Djurgården, och ingen målvakt på listan utan dom fem utespelare jag helst velat se i den röda Djurgårdströjan.

Här kommer dom:

David Rundblad, Skelefteå: En av elitseriens mest lovande offensiva backar. Med bra teknik, bra spelsinne. Kanske lite över offensiv ibland. Men absolut en av seriens bästa offensiva backar.

Magnus Johansson, Linköping: En grymt bra offensiv back som är grym i powerplay och har ett riktigt vasst skott. Mycket rutin och bra spelsinne.

Fredrik Bremberg, HV71: Elitseriens överlägset bästa och känsligaste handleder. Har kommit igång i HV nu och kommer bli en bra krydda i slutspelet. En artist och en av mina absoluta favorit Djurgårdare genom tiderna.

Linus Videll, Södertälje: Stor tung teknisk målskytt. Hade gärna sett honom i mitt Djurgården.

Andreas Jämtin, Linköping: Trot eller ej men är lite svag för Jämtin. Att ha honom ihop med Brodin och Ölvestad i en checking line hade ju varit som en våt dröm. Dom kan lira och är jobbiga att möta!

Det är fem spelar utan inbördes ranking jag gärna sett i mitt Djurgården! Hade lyft upp mitt lag till helt nya höjder :-) så klart. Men du vilket lag hade inte lyft till nya höjder om dom fick dessa fem spelare i laguppställning.

Vilka spelare vill du se i ditt lag?

Vi hörs!

Jo, lite bitter blev jag...

Idag blev det ett antiklimax!

Skulle upp till hovet och kika på Tre Kronors träning, fota lite och så klart snacka med Ladhe lite. Med lite tur kanske fått byta ett ord eller två med Daniel Larsson och Stefan Liv.

Men, jag glömde att hovet har större säkerhet än Pentagon och fick så klart inte komma in. Detta trots att jag var dit bjuden av Stefan Ladhe målvaktstränare i Tre Kronor. Men det var någon marknadsnisse vid namn Fors som strängt sa nej då den lätt lobotomerade vakten i globen gate ringde och frågade om han kunde släppa in mig.

Men jag kunde ju varit spion från ryssland, med barnvagn och 6 månaders son med mig. Att jag ringde Ladhe hjälpte föga...

Vad kan vara så hemligt med en träning inför LG hockey games?

Lätt irriterande, men det var bara hoppa in i bilen och åka 35 minuter hem igen...

måndag 7 februari 2011

Ett tips från en målvaktstränare

Ett tips till unga målvakter som spelar i en förening som hyr in målvaktstränare.

Om det är något pass där du ska vara taggad, tänd och komma väl förberedd är det verkligen det! Jag tycker ju att har du valt att spela hockey, du har föräldrar som betalt din utrustning och dina avgifter till klubben. Klubben skaffar fram tränare istider så är det minsta du kan göra för att visa uppskattning att ta i visa glöd komma förberedd och göra ditt bästa.

Självklart kan man inte vara på topp på alla pass alltid, vi är människor inte maskiner. Men jag tycker ändå man ska försöka göra sitt bästa jämt.

Men om det är ett pass där det är helt fel komma trött, omotiverad och inte göra ditt bästa är det på målvaktsträningen. Om jag får vara så fräck så är det ännu  mer fel då din klubb hyr in en målvaktstränare för hyfsat dyra pengar. Då tycker jag du som uppskattning och av respekt ska komma laddad och taggad och göra ditt bästa, lyssna och göra som målvaktstränaren säger.

Just målvaktsträning ger ju ännu  mindre om du inte är taggad än ett vanligt träningspass. Så när du har målvaktsträning, se till få bra med sömn natten innan sitt inte uppe hela natten och spela tv-spel. Ät ordentligt till lunch och lite lättare till middag. Var i ishallen i god tid, värm upp ordentligt på egen hand. Kom ut på isen i tid, och gör som målvaktstränaren säger, med glöd, agresivitet och explosivitet.

Det är mina tips, och dom är bra!

Vi hörs!

Holmqvist lämnar Frölunda efter säsongen?

Jag tror nog Expressen är på rätt spår här.

Jag tror inte heller Johan Holmqvist blir kvar i Frölunda nästa säsong. Har har inte levererat efter sin lönechecks storlek i år. Så jag tror Frölunda kommer se sig om efter en ny målvakt inför nästa säsong.

Åker AIK ur elitserien tror jag vi får se Viktor Fasth i mål för Frölunda nästa säsong. Annars kanske Niklas Svedberg i Brynäs kan vara något? För jag har en känsla av att Johan Holmqvist kommer hamna i just Brynäs nästa år.

Sen är ju inte Frölunda kända för att satsa på unga lovande målvakter vilket väl talar för Viktor Fasth, som ju dock inte har mer erfarenhet än Svedberg av elitseriespel.

Har ju skrivit om det förut, men det ska bli spännande se vad som händer i målvaktskarusellen nästa år. Jag tror det kan bli en hel del rokader och nya målvakter i många lag. Vi har ju Stefan Liv, Erik Ersberg och Mikael Tellqvist i Ryssland. Samt Mattias Modig, Jhonas Enroth, Gustav Wesslau i AHL som inte ser ut få några rejäla chanser i NHL.

Spännande!

Vi hörs!

Andreas Hadelöv

Andreas Hadelöv, målvakten med nio liv!

Jag har alltid gillat Andreas Hadelöv, eller alltid men sen han spelade i Djurgården säsongerna 96-97 och 97-98, egentligen är det ju skumt jag förknippar honom så starkt med Djurgården med tanke på att det var 15 år sedan han spelade där och han bara sprlade två säsonger, han har ju trots allt spelat sju säsonger i Malmö och och sex i Skelefteå sedan dess.

Foto: Viktoria Sjölund
 http://viktoriasjolund.blogg.se/


























Men jag gillade honom redan i Djurgården, han delade då jobbet med först Petter Rönnqvist sedan en säsong med Tommy Söderström.

Sedan hade han en massa bra säsonger med Malmö då han även spelade två VM och 18 landskamper. Men det är i Skelefteå som jag tycker han varit som bäst. Där han skolat om sig från en stående målvakt med gårdagens stil till en butterfly målvakt och gjort det riktigt bra! Utav dom äldre målvakterna som spelar idag tycker jag Hadelöv är den som klarat att anamma den nya tekniken bäst, och faktiskt spelar ett rent täcka/blocka spel. Medans Fredrik Norrena och Björn Bjurling tex spelar med en blandning av dom två stilarna.

Han spelar hela tiden lugnt och metodiskt och speglar hela tiden självförtroende och lugn som jag tycker syns hos utespelarna i Skelefteå. Som att Hadelövs lugn och harmoni smittar av sig. Att Andreas är en tävlingsmänniska vittnar ju hans senaste säsonger om då Skelefteå haft unga målvakter som står och sparkar på dörren, Niklas Dahlberg som lämnat för Modo och nu Joacim Eriksson som både fått se old man Hadelöv lägga i en högre växel och behålla första spaden. Joakim Eriksson har ju dock insett detta och säger själv i min intervju att han tar lärdom av Hadelöv.

Att ha en sån säker och bra målvakt som presterar match efter match år efter år är självklart grymt skönt för Skelefteå som lag. För coachen att veta att killen längst bak kommer leverera kväll efter kväll och hjälpa oss vinna matcher då vi spelar lite sämre.


Foto: Viktoria Sjölund
 http://viktoriasjolund.blogg.se


























Vi hörs!

söndag 6 februari 2011

Ha två målvakter igång för lagets bästa

Det är ju väldigt skönt och viktigt för ett hockeylag att ha två målvakter man kan lita på och som utespelarna känner sig trygga med. Jag har ju skrivit en del om målvaktskarusellen i Brynäs, som nu har en etta och det är Niklas Svedberg.

Thomas Greiss den tänkte ettan är ju numera tvåa, och har fått rätt mycket kritik. Då måste det vara skönt både för honom och laget att han går in och vinner en match då han får chansen på grund av en skada på Svedberg.

Jag tror ju inte laget tvekat på honom eller känt osäkerhet med honom i mål. Men det är ändå viktigt att tvåan går in och spelar bra då han får chansen eller helt enkelt måste spela på grund av skador, att han kan komma in och vinna matcher.

Ett lag där den psykologin kanske saknas lite är i AIK, där Björn Bjurling kommer in och spelar bra men har väldigt svårt att vinna matcher. Här kan det ju smita in en viss osäkerhet och känslan av att vi måste spela mer defensivt och täcka bort alla skottchanser. Något som kan resultera i att då Bjurling står blir avsluten ur svårare lägen för Bjurling och att i ivern att täcka till allt så får motståndarna färre men klarare målchanser.

Så det är viktigt ha två bra och vinnande målvakter!

Jag tycker ju också det är viktigt att även om man har en solklar etta låta tvåan spela var 5:e 6:e match, dels för att hålla honom igång men viktigare, för att låta ettan vila både fysiskt och pykiskt då det är påfrestande att stå i mål. Kika på Frölunda där Johan Holmqvist spelar 45-50 matcher per säsong och är mentalt och fysiskt slut när säsongen drar ihop sig. I år kan det kanske kosta Frölunda extra dyrt som just nu ligger sist och riskerar spela kvalserie...

Så se till ha två målvakter igång vare sig dom är jämna och delar på första jobbet eller om det är en klar etta. Det är mitt tips!

Foto: Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/

Vi hörs!

Lehner skapar rubriker

Robin Lehner får rubriker!

Personligen kan jag ju tycka artikeln är smått överdriven, Här sänker Lehner motståndarmålisen. Nja jag vet inte om jag tycker han sänker honom. Eller att det är en armbåge han knuffar till honom lite och Poulin kör döende svanen. Poulin säger Lehner bara körde över honom, Lehner säger Poulin snackade en massa. Sanningen ligger väl kanske någonstans mitt imellan.

Dock lite pinsamt av Poulin att ramla så lätt, så kraftigt och så mycket. Fast Lehner fick 2 min, och Islanders fick powerplay. Så han fick ju det han var ute efter genom att förstärka.

Bedöm själva.



Vad tycker ni?

Vi hörs!