fredag 24 juni 2011

Viktor gjorde rätt, alla GM:s fel

Nu har det ju gått några dagar sen deadline för att skriva på för NHL lag.

Viktor Fasth är kvar i AIK.

Förvånande tycker jag, inte att han inte skrev på dom avtal som erbjöds. Där tycker jag han gör helt rätt, han hade sina krav, och NHL klubbarna var inte smarta nog att erbjuda honom det han ville ha. Så det är helt rätt av honom att stanna. Han kommer inte bli en sämre målvakt av att spela i AIK och i euro hockey tour med Tre Kronor.

Det som är förvånande är just att INGET av NHL lagen gav Viktor det kontrakt han ville ha. Det måste ju vara ett gäng klubbar som behöver nya målvakter, Flyers gjorde det, Tampa har 41 åriga Roloson. Det är två lag. Detroits Howard är inte en av NHL:s bästa. Ja det finns ett gäng lag.

Ingen GM var smart nog eller modig nog att signa en 29 årig Svensk som var VM:s bästa målvakt. Konstigt tycker jag!

Speciellt nu när jag sett hur Flyers löste sitt målvaktsproblem, genom att byta bort sina två bästa forwards och skriva ett kontrakt värt $10 miljoner per säsong med Bryzgalov som är en grym målvakt men är han värd så mycket pengar? Jag tycker inte det...

Så Viktor gjorde rätt som inte gav vika, medans alla GM:s gjorde fel!

Vi hörs!

En dyr Bryzgalov istället för en billig Fasth

Flyers har som jag trott skaffat sig en ny målvakt.

Dock kanske inte som jag hade gjort det, eller den målvakten jag hade valt! Fast jag är å andra sidan inte någon GM i Flyers eller något annat NHL lag.

Men att släppa två av sina bästa spelare för att signa Bryzgalov känns udda och inte som den rätta och bästa affären? Nu vet jag ju inte vilja kontrakt Carter och Richard satt på om dom snart går ut och Flyers inte kommer ha råd att signa om båda?

Men Bryzgalov för $10 miljoner per säsong?

Han är ju en bra målvakt och i ett bättre lag än Phoenix kommer han säkert att spela bra. Men det är MYCKET pengar och ingen självklarthet han kommer briljera.

I Mina ögon fanns en grymt br målvakt tillgänglig och som garanterat blivit mycket billigare. Vem? Ja han spelar i Sverige, i AIK närmare bestämt! En av dom absolut bästa målvakterna tillgängliga utanför NHL och som jag tror hade klarat av jobbet galant!

Så en lite konstig affär i mina ögon. Men som sagt är ingen GM eller insatt i hur kontrakten eller situationen i Flyers såg ut.

Jag är inte ens säker på att målvaktssituationen kommer vara så mycket bättre för Flyers kommande säsong än föregående. Vet inte om Bryzgalov är rätt man att täppa till längst bak för dom.

Vi hörs!

tisdag 21 juni 2011

Gästkrönikör Stefan Persson

Min andra sommargäst krönikör är AIK:s målvaktstränare Stefan Persson som även han fick fria tyglar och skriva om det han ville.
Han valde skriva om sin syn och filosofi då det gäller målvaktsträning och mlvaktsspel. Mycket intressant tycker jag!
Här kommer Stefans ord:

Förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Allting är på plats nu när vi vet hur vår målvaktsbesättning skall se ut kommande säsong och det känns riktigt bra att vi får behålla Viktor Fasth, och tillsammans med Marcus Svensson så känns det väldigt tryggt i skåpet J.
Marcus Svensson och jag har vid sidan av den så viktiga fysen redan börjat nöta in detaljerna på isen. Tycker det är riktigt bra att vi fick tillgång till att börja arbeta med pusselbitarna som ingår i min filosofi. För mig är det otroligt viktigt att bygga en relation med de målvakter jag jobbar med och denna tid på isen är perfekt för det. Vi har nu gått igenom basen i min filosofi och det känns riktigt bra, och det ser grymt bra ut på isen.
Med Viktor så började vi med detta i augusti förra säsongen. Så att vi redan i maj/juni hunnit med detta gör så att vi i slutet av juli när vi samlas igen kan köra på ordentligt.
Viktiga punkter jag jobbar med är blicken, positioner, att jobba klart i alla situationer samt att alltid ha bra balans och hur jag tar mig in i pucklinjen på snabbaste sätt. Jag är väldigt noggrann när vi tränar på detta, där har ni basen i min filosofi som skall leda till vårt ledord.

”Do Less Get More 

Att orka spela på detta sätt kräver ett grymt fokus och riktigt bra fysik där vi tillsammans med fystränare för en dialog hur vi lägger upp den individuella fysträningen. Det är otroligt viktigt att målvakterna är väl förberedda när vi startar upp i slutet av juli.
Jag är väldigt noga med de små detaljerna i målvaktsspelet och studerar väldigt noga hur målvakterna arbetar och vilka verktyg de använder mest. Därefter försöker jag skala bort allt onödigt ju mindre verktygslåda desto bättre J. Jag vill att målvakterna skall känna sig trygga i alla situationer och veta till 100 % vilken räddning de skall använda vid olika avslut och situationer. Har du flera olika räddningar vid ett speciellt avslut så kan det finnas en risk att du vill göra två saker på en gång och det leder oftast till konstiga beslut.
Därför är det så viktigt att man är med och studerar med egna ögon på matcher och träningar så man kan skapa sig en bild hur trygg målvakten är i de olika situationerna och därefter formar vi grunden. Jag går sällan in och ändrar på räddningar/parader för jobbar man efter filosofin snabbt in i pucklinjen så kommer man ha god balans och god tid att göra sin räddning. Men slarvar man med blicken och tappar pucken och inte är fokuserad så faller oftast balansen och positionen och då är man illa ute.
Om det nu skulle ske och man är i sitt arbetsområde så kan man oftast reparera det, men är man out of zone så kommer det att bli svårt det är därför det är viktigt att hålla sig till sitt område så du slipper spela utsträckt.
Som du säkert förstår så handlar min filosofi om noggrannhet i allt du gör och det kräver också en noggrannhet från min sida. Jag använder ofta filmkamera för att ge direkt feedback tycker det är ett viktigt verktyg för mig både på match och träning.
Detta skulle man kunna skriva spaltmeter om men jag tror du har förstått hur jag jobbar. Och det är viktigt för målvakterna att verkligen förstå detta spel för har man förstått så tar man också ansvar men har man inte förstått är det också svårt att ta ansvar  ;)
Så för mig gäller det att vara tydlig och inte krångla till det
Efter att ha läst Stefans ord om sin filosofi, så förstår jag att Viktor spelar som han gör, jag tycker det lyser igenom med nogranheten och med den och säkerheten i vilken räddning han ska göra i vilket läge kommer den enorma tryggheten som jag tycker är en av Viktors stora styrkor.
Verkligen kul att få en liten inblick i Stefans tankar och filosofi tycker jag och hoppas ni andra också tycker det var intressant!
Vill tacka Stefan som tog sig tid och skrev ned sina tankar!
Vi hörs!

Komma in bra i boxen från vinkeln

När man som målvakt ska komma in i boxen gäller det att ha koll på vart man ska åt vilket håll håller skytten klubban var står han. Hur hårt du måste trycka, hur ska du vinkla skridskon för att komma rätt och se till att du får ett bra stopp. Får du inte till stoppet och gör räddningen kommer du ju fortsätta din rörelse och om det blir en retur kanske vara helt ur position.



Här i filmen ser vi Jonas Moell Lindgren från våran SHI Camp i Rimdo tidigare i vår. Jag tycker Jonas får till bra tryck och bra stopp har en bra blick på pucken och får iväg den bra samt följer upp returen bra, då det blev kort retur så blockerar han den snabbt. Skolbok helt enkelt!
Det här är ju en situation som uppstår relativt ofta med pass bakifrån mål in framför eller upp till blå. Så en situation som absolut är bra att träna på, och nöta detaljer.

Vilka är då detaljerna du ska nöta? Som sagt, bra tryck, bra stopp, bra blick, att vara samlad och tät, följa upp eventuell retur. Att du gör förflyttningen så fort du kan, så du har så mycket tid som möjligt på dig att göra din räddning.
Så nöt på med detaljerna nu!
Vi hörs!

måndag 20 juni 2011

Gäst krönikör Magnus Olsson

Eftersom jag själv har lite bloggtorka just nu så har jag bett lite andra målvaktstränare om hjälp att skriva ett inlägg här på bloggen.

Först ut att svara var Magnus Olsson på Blue Crease Goaltending. En trevlig kille med mycket bra och tänkvärda kommentarer på bloggens Facebooksida.

Så här kommer Magnus tankar.

Träna bättre!


Snart är sommarskolorna igång och många målvakter tränar ca 2-4 gånger per dag. Det är lätt att det blir slentrian i träningen och den ger i värsta fall inte så mycket. Kvaliteten blir lidande.


Många målvakter säger att dem tränar hårt, men gör de vekligen det?


1) Håll koll på hur många puckar du räddar. Ta tio puckar åt gången och håll reda på hur många du tar. Ha som mål att ta minst 9 av 10. Då har du en % på 90. Tar du 10 av 10, fortsätter du så lång du bara kan.


2) Följ varje retur. Från unga år måste du bygga vanan av att följa upp skottet. Detta måste ske som en reflex! På match har man inte tid att fundera på var returen är. Det gäller att hitta den och reagera därefter. Låtsas att Henrik Zetterberg( eller någon annan du gillar) stormar fram på returen. Blockera eller slå en passning.


3) Fundera ut vilka målvaktsmoment du kan fokusera på när du är på din vanliga träning med laget.
"Utespelarövningar ger mycket mer om du tränar med ett syfte och fokus.


4) Låtsas att ditt favvolag har en scout som är och tittar på dig. Hur agerar du då?
Intensitet, kvalitet och fokus.


5) Prata med dina lagkamrater. Kommunicera med de precis så som du gör på match. Detta gör att du höjer din koncentration och samtidigt tränar ditt "prat". Dina lagkompisar vänjer sig också vid att höra din röst.


6) Lev dig in i övningarna. Låtsas att det är match och agera därefter.


7) Skriv ned i din mv-bok, vad som gick bra.


Kör hårt och träna bättre med början i sommar.


Mvh
Magnus Olsson
Blue Crease Goaltending

Vill tacka Magnus som tog sig tid att skriva!

Vi hörs!

Förbered dig noga och var nogrann

Försäsongen är i full gång, tunga styrkepass varvas med kondition.

Ni som är målvakter, tänk på att träna "era" muskelgrupper lite extra. Ben och bål. Kanske komma på egna övningar? Slideboard med gummiband så du kan trycka butterfly med motstånd? Benböj på balansbräda? Skridskohopp med nedgång i butterfly?

Det finns ju massor av sätt att utveckla din träning och kanke göra den roligare? Det är ju bara din fantasi som sätter stopp här. En idé är ju att prata med en personligtränare eller kunnig person så du inte hittar på övningar som är skadliga!

Tipsa gärna andra läsare om dina favoritövningar och dom du kommit på själv!

Många av er kanske ska iväg på hockeyskolor snart, eller andra camper? Tänk då på att nöta detaljer och vara nogrann. Bygg upp bra vanor och grunder. Kanske till och med tänka dig att jobba mer med detaljerna och vara nogrann än att ta puckarna i början.

För det gäller ju att nöta in detaljer och goda vanor, att alltid följa upp returerna, resa sig på rätt skridsko, vara tät, jobba samlat, jobba lugnt. Börjar du redan på första ispasset så gör du det lättare att fortsätta vara nogrann, och jag lovar dig att det kommer ge resultat!

Se också till att komma förberedd, ha skridskorna slipade, se till att ha kollat skruvar och muttrar i mask och benskydd, se till att alla remmar i skydden är hela och fräscha. För det är sant som det är sagt, om du misslyckas med förberedelserna, så förbereder du dig på att misslyckas. Så räkna inte med att det finns slip, skruvar eller remmar på plats utan kom förberedd. Ha två eller tre par underställ, handukar med dig. Se till att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar för att ha en rolig och givande camp!

Ni som ska köra SHI v.28, vi ses där!

Vi hörs!

söndag 19 juni 2011

Stora målvaktsgenomgången

Fick ett mail där Fredrik ville se mig ranka Elitseriens målvaktspar, för att jag var en insatt och kunnig person. Sånt smicker kan jag ju inte motstå, samt att det är rätt kul att ranka och bedöma. Så min ranking och omdömen av målvakterna kommer här. Jag kommer också på dom målvakter jag sett säga vad jag anser vara deras styrkor. Samt bedömma hur stor chans jag tror målvakterna kommer ha att få spela Tre Kronor under säsongen. Kul upplägg tycker jag, hoppas ni gillar det!

Självklart gör jag det ödmjukt och inser att jag inte är något facit, och hoppas ni delar med er av era tankar!

AIK: Viktor Fasth och Markus Svensson
AIK har i Viktor Fasth i mitt tycke Elitseriens bästa målvakt. Jag är själv förvånad att inget NHL lag gav Viktor ett kontrakt som han var nöjd med. Samtidigt som jag tycker han gör helt rätt i att vara kvar om han inte fick det han ville ha. Se på Tim Thomas, slog igenom i NHL då han var 31, så Viktor har ju tid på sig!

Viktor är i mina ögon en komplett målvakt, med bra skridskoåkning en mycket bra grundteknik. Han utstrålar ett lugn som jag verkligen gillar. Både i spelet och då det är avblåst men även på sidan av isen där han verkar cool och med fötterna på jorden. En av Elitseriens bästa spelare!
Markus Svensson har jag bara sett i någon match i Malmö, där han känns som en stabil målvakt som precis som Viktor inte är så lång 185 närmare bestämt. En målvakt jag tror kommer bli en mycket bra backup och vara redo om Viktor försvinner nästa säsong.

Markus har jag inte alls tillräckligt för att göra någon bedöming av.

Tre Kronor Chans?
Viktor Fasth 100%
Markus Svensson 0%

Brynäs: Johan Holmqvist och Niklas Svedberg
Jag tycker det ska bli väldigt spännande att se vad Johan Holmqvist har att ge nu när han får återvända till Brynäs. När han lämnade sist var han ju en av Sveriges hetaste målvakter. Jag tycker Johan fortfarande är en bra målvakt men han har haft en nedåtgånde toppnivå dom senaste säsongerna. Ska bli kul att se hur han kommer prestera i Brynäs "sitt" lag. I mina ögon har Brynäs två potentiella förstamålvakter i sin trupp.

Johan är en stabil målvakt med ett bra spel i sig. Dock kan jag sakna lite spelplan. Det är mycket olika räddningar. Det har dock blivit bättre med åren. Johan är en målvakt som blandar den gamla stilen med den nya så det är inte en extrem täcka målvakt utan han spelar med lite mer känsla.
Om Johan inte kliver upp stort så har ju Brynäs Niklas Svedberg som tvåa som jag absolut tror har vad som krävs en modern ung målvakt som jag tycker bevisade sig som en bra Elitseriemålvakt säsongen som gick. Brynäs har ett väldigt bra målvaktspar!

Niklas är en målvakt jag gillar som inte är tvåmeter lång men ändå spelar ett stort målvaktsspel. Har en bra teknik och bra skridskoåkning som dom "mindre" målvakterna måste ha. Niklas har alla verktyg för att bli en riktigt bra målvakt.

Tre Kronor Chans?
Johan Holmqvist 0%
Niklas Svedberg 5%

Djurgården: Gustaf Wesslau och Tim Sandberg
Djurgården tappar båda sina målvakter, Mark Owuya till Toronto och Stefan Ridderwall till Timrå. Man ersätter dom med Gustaf Wesslau och Tim Sandberg.
Här känns det ju givet att Gustaf är etta. Gustaf som hade en tung säsong i AHL och Springfield med skador och inte alls det spel han visade upp i slutspelet säsongen innan. Gustaf är en bra målvakt men som i mina ögon presterade sitt livs bästa hockey i slutspelet med Djurgården. Han har mycket att leva upp till då många av Djurgårdens fans är övertygade om att han ska vara bättre än Mark owuya som var riktigt riktigt bra säsongen som gick.

Gustaf är ju en modern buttefly målvakt som när han var i Djurgården sist hade en lite för fladdrig spelstil för mig. Så det ska bli väldigt roligt att se Gustaf i Djurgården i år och se vad han och Thomas Magnusson får till.
Tim Sandberg är en ung bra målvakt som inte är så lång 183, men som har en bra spelstil för sin längd där han kommer upp som en stor målvakt. Har som han måste ha bra skridskoteknik och en plan med sitt spel. Tim har ju spelat några Elitseriematcher och gjort det bra. En bra backup målvakt. Jag har svårt att se att han skulle peta Wesslau som etta.

Tre Kronor Chans?
Gustaf Wesslau 25%
Tim Sandberg 0%

Frölunda: Frederik Andersen, Magnus Hellberg och Linus Fernström

Frölunda har ju tre unga och moderna målvakter. Nu har jag inte sett linus Fernström alls, men målvakterna är alla väldigt långa Frederik 192 och Magnus och Linus båda 196. Så i Frölunda tror jag vi kommer få se ett täcka/blocka spel vem som än står i mål i vinter.

Frederik Andersen har jag sett i VM där han stått för Danmark och fått mycket att göra och ofta gjort det bra. En stor målvakt som spelar täcka/block men har idioträddningarna i sig dom med. Inte sett honom så jätte mycket så kan inte ge en jätte rättvis bedöming.

Magnus Hellberg har jag sett två tre matcher för Almtuna och blivit imponerad av. Stor tät och lugn allt man kan önska sig av en ung täcka/blocka målvakt. Har har en bra skridskoteknik och gör även han idioträddningarna då han kommit fel eller ur position.

Linus kan jag inte uttala mig om alls.

Tre Kronor Chans?
Magnus Hallberg 10%
Linus Fernström 0%

Danska landslaget
Frederik Andersen 100%

Färjestad: Fredrik Pettersson-Wentzel och Christopher Nihlstorp

Jag tror Nihlstorp får sitt riktiga genombrott i år, han och Erik Granqvist har verkligen finslapat hans stil och spel. Jag tycker han spelar mer samlat och mindre fladdrigt. Färjestad har ett grymt intressant och som jag tror väldigt bra målvaktspar.

Som jag sa, Nihlstorp har i mina ögon utvecklats till en riktigt bra målvakt i sammarbete med Granqvist. Spelar mycket mer samlat och tätt än jag tycker han gjort förut. Det gör ju att han kan spela mer lugnt och inte behöver vara så avig och sprattlig. Han har alla verktyg för att bli en mycket bra målvakt.

Pettersson-Wentzel gav i mina ögon inget bra intryck under dom matcher han fick stå i JVM, men när han kom till Timrå så visade han att han är en bra målvakt och kommer ge Nihlstorp en match om första spaden.

PW spelar ett modernt täcka/blocka spel men där han måste ha en bra skridskoåkning och bra spelsinne då han är lite kort med sina 185. Ska bli kul att se hur han utvecklas med Erik Granqvist som mentor och målvaktstränare.

Tre Kronor Chans?
Christopher Nihlstorp 40%
Fredrik Pettersson-Wentzell 5%

HV71: Daniel Larsson och Andreas Andersson

Daniel Larsson gjorde i mångas ögon en mindre bra säsong året som gick. det visar ju bara vilka förväntningar Daniel hade på sig, med all rätt då han är en väldigt bra målvakt. Själv tycker jag han var bra, men spelade i ett HV utan harmoni.

Daniel är en modern målvakt som spelar täcka/blocka, med en grymt bra skridskoåkning och ett bra spelsinne. Han är nästan alltid rätt och utstrålar som Viktor Fasth lugn och harmoni i målet. Daniel är ju en målvakt som när han kommer in i zonen är omöjlig att göra mål. Som målvaktsnörd gillar jag att titta på Larsson som har en massa bra lösningar på problem som jag gillar.

Andreas tycker jag är en bra backup målvakt. Det jag undrar lite över är varför han nöjer sig med att vara backup år efter år och inte vill spela mer och söker sig vidare? Men som sagt en bra målvakt som alltid levererar då han får chansen, men får antagligen spela sina 10-12 matcher även denna säsong.

Tre Kronor chans?
Daniel Larsson 100%
Andreas Andersson 0%

Linköping: Fredrik Norrena och Christian Engstrand

Linköping har ju i Fredrik Norrena en av seriens bästa målvakter. Med en mycket bra backup i Christian Engstrand. Jag tror ju Fredrik kommer prenumerera på första spaden även denna säsong men att Engstrand kommer få 15 kanske 20 matcher och göra det mycket bra.

Fredrik Norrena är ju en målvakt som blandar nya och gamla stilen hej vilt. Han spelar mycket på känsla och gör många idioträddningar. Jag tycker han blandar dom två stilarna bra och tagit med sig det bästa av den gamla stilen och blandat med den nya. Är väl den enda målvakten i Elitserien som fortfarande gör slide:s.

Christian är ju mera en modern målvakt än Norrena men som även han måste ha lite mer känsla och inte bara kan lita på täcka/blocka då han är lite kortare med sina 184. En spännande målvakt tycker jag som gjorde några grymma inhopp säsongen som gick.

Tre Kronor Chans?
Christian Engstrand 0%

Finska landslaget?
Fredrik Norrena 5%

Luleå: David Rautio och Johan Gustavsson

David Rautio fick i mina ögon sitt genombrott säsongen som gick där han höll jämna steg med Anders Nilsson tills dess att Luleå valde att satsa helt på Nilsson som etta.

Jag har inte sett David spela så mycket, men har fått känslan att han är en lugn målvakt med ett lugnt spel. Där han blandar lite av den nya täcka/blocka stilen med lite av den gamla stilen.

Johan har jag sett en match med och kan inte alls uttala mig. Men han fick ju debutera i Tre Kronor säsongen som gick.

Ska bli spännande att se vem av Luleås målvakter som kliver fram och blir etta säsongen som kommer.

Tre Kronor Chans?
David Rautio 0%
Johan Gustafsson 15%

Modo: Mikael Tellqvist och Anton Forsberg

Modo har fått ett riktigt bra nyförvärv i Mikael Tellqvist. Tellan kommer ge dom ett trygt målvaktsspel som dom kan räkna med kväll efter kväll. Tellan kommer hjälpa Modo få ett tryggt försvarspel där backarna kan lita på att deras målvakt levererar.

Mikael Tellqvist är ju en "kort" målvakt med sina 180. Han har lyckats bra med att blanda den gamla stilen med den nya. Han spelar med en bra skridskoåkning och läser spelet bra. Kommer göra succe tror jag!

Anton Forsberg vet jag inget om alls, så kan inte uttala mig.

Tre Kronor Chans?
Mikael Tellqvist 65%
Anton Forsberg 0%

Skelefteå AIK: Andreas Hadelöv och Joacim Eriksson

Andreas Hadelöv har lyckats gå från den gamla stilen till den nya helt och hållet och han har gjort det bra. En lugn målvakt som sprider lugn i Skelefteås försvar något jag tror kommer behövas i år då det är mycket nya spelare i AIK.

Som sagt Hadelöv har lyckats skola om sig från gamla till nya stilen och gjort det riktigt bra. En målvakt som spelar smart och gör av med lite energi. Har en oerhörd rutin som också är viktigt för AIK:s försvarspel. Har också en förmåga att inte låta misstag bekomma honom, utan spelar vidare som inget hänt.

Joacim är en ung och spännande målvakt tycker jag, som gjorde några mycket bra säsonger i Leksand innan han kom till SAIK där han fått vara backup till Hadelöv och gjort det bra då han fått stå. Jag tror också han lär sig väldigt mycket av Hadelöv och kommer vara en bra målvakt den dagen hadelöv lägger plocken på hyllan. Ska bli spännande att se om han komme utmana Hadelöv om förstaspaden i år. OM han får chansen tror jag han är redo!

Tre Kronor chans?
Andreas Hadelöv 15%
Joacim Eriksson 10%

Timrå: Stefan Ridderwall och Joakim Lundström

Timrå har två nya målvakter den här säsongen, i mina ögon två intressanta målvakter. Jag kommer följa dom med spänning!

Har ju en känsla att Ridderwall kommer få sitt stora genombrott den här säsongen och blomma ut till den målvakt jag tror han kan bli. Han har allt, storleken, tekniken, skridskoåkningen. Nu verkar det som han har huvudet och motivationen också. Ska bli spännande se hur det slutar. Men han kommer få hård konkurens av Joakim Lundström.

Stefan Ridderwall är en modern målvakt, stor och spelar täcka/blocka han har en mycket bra skridskoteknik. Som sagt i mina ögon har han allt som behövs för att bli riktigt riktigt bra. Han behöver i mina ögon bara fatta vad som krövs av honom och det verkar han gjort.

Men som sagt Joakim Lundström kommer ge honom en match om första spaden. Även han en bra målvakt med fin teknik. Jag har dock inte sett honom så mycket så har lite svårt bedömma honom.

Tre Kronor chans?
Stefan Ridderwall 5%
Joakim Lundström 0%

Växjö: Oscar Alsenfelt

Växjö har just nu bara en målvakt kontrakterad, det är han som tog vid efter Viktor Fasth och hade snudd på lika bra statistik. Han har jobbat med samma målvaktstränare Maciej Szwoch.

Jag har inte sett oscar spela så mycket att jag kan ge en bedömning av honom. Men med snudd på 93% i räddningsprocent så ser jag fram emot att få se vad Oscar kan göra i Elitserien. Det jag hoppas på är att han får chansen av Växjö!

Tre Kronor chans?
Oscar Alsenfelt 0%

Det var min genomgång av målvakterna i årets Elitserie. Ska ju självklart en lista med mina topp fem!

Topp fem:

1. Viktor Fasth
2. Daniel Larsson
3. Andreas Hadelöv
4. Mikael Tellqvist
5. Christopher Nihlstorp

Vad säger och tycker ni?

Vi hörs!