lördag 13 december 2014

Håll huvudet högt och kallt

Läste en intressant diskussion på twitter igår där en gäng mv-nördar diskuterade allt möjligt. Men en sak jag fastnade för och höll med bland annat Magnus Olsson om. Som målvakt är det jävligt viktigt att vara cool. Inte visa frustration, ilska eller än värre hänga med huvudet.

Har du en jobbig dag i målet så börja inte hänga med huvudet, visa inte uppgivenhet. Det kommer ta energi från ditt eget lag, om du som lagets viktigaste spelare visar att du gett upp. Det kommer också ge energi till motståndarna som känner att dom har övertaget. Det kommer säkerligen också göra att du sätter lite hårdare press på dig, snackar mer med dig.

Så försök vara cool. Även då det går dåligt. Visa inte att du är knäckt. Slå inte klubban i ribban eller stolpen. Släpper du in mål, åk en sväng ned i sarghörnet och samla ihop dig mentalt. Försök nollställa skallen och när du kommer tillbaka i målet och pucken släpps är du redo igen.

Som målvakt är du ju lagets viktigaste spelare. Du är också den spelare som flest lägger märke till om du blir knäckt. Alla i ishallen ser dig, ser hur du reagerar på ett insläppt mål. Visar du viljan, jävlar anamma och att du inte låter det knäcka dig, kommer ditt lag se och känna det och det kan smitta av sig. Vilket är viktigt!

Så även då det går tungt och du släpper in mål har du en viktigt uppgift för ditt lag. att ge dom nytt mod och vilja.

Efter att ha skrivit detta måste jag ändå visa ett utbrott som jag stödjer. Det är Viktor Fasth i ett hopplöst Edmonton som jag tror har förlorat 14 av dom 15 senaste matcherna nu. Viktor får helt enkelt ett utbrott på egna laget efter att ha blivit utbytt. Här ger jag Viktor all rätt och tycker han gör rätt. Han försöker väcka laget, och säger nog samtidigt exakt vad han tycker om den hjälp han fått.

Viktor lackar ur

Vi hörs!