lördag 15 november 2014

Kom fokuserad och sugen till målvaktsträningen

Om du spelar i ett lag där du får målvaktsträning. Kanske ofta eller då och då. Jag är ju ute i föreningar varje säsong och hjälper dom med målvaktsträning. Jag kan ibland bli lite förvånad över målvakter som kommer och får ett pass i veckan eller varannan vecka och inte är taggade, eller gör sitt bästa.

Det gör mig väldigt förvånad.

Om det är något pass du ska vara riktigt fokuserad på, där du ska vara uppmärksam och verkligen göra ditt bästa och tänka på tekniken är det då. Du ska självklart ge allt på alla träningar. Okey jag inser att det inte är möjligt, ibland är man inte i form eller känner för det. Men att alltid ge så mycket du kan just den dagen.

Du har chansen få tips och trix. Få hjälp med din teknik. Ta den chansen. Var noggrann, gör rätt. Det är på målvaktsträningarna du kan få igång ett bra mönster. Du kan få den hjälp du behöver att välja rätt räddningar, att slipa på din teknik. Få en liten spark i rumpan inför dina lagträningar.

För efter målvaktsträningen är ju meningen att du ska jobba vidare med det du och målvalktstränaren pratade om, även om han inte är där. För säg att du har målvaktsträning en gång i veckan. Där du får dom tips du behöver, du får stöd med din teknik. Om du sen går och spelar som "vanligt" på lagträningarna och inte är lika noggrann. Jag ska inte säga att målvaktsträningen är bortkastad, men den ger ju inte lika mycket som om du kommer ihåg vad du och målvaktstränaren pratade om, och jobbar vidare på dom detaljerna. Då har du ju chansen att utveckla ditt spel.

Är du vaken, uppmärksam, lyssnar och är nyfiken och villig jobba på målvaktsträningen och sen tar med dig det till lagträningarna och fortsätter jobba vidare med sakerna ni pratat om. Då kommer du ju få nya tips och trix nästa gång. Istället för att få samma tips och samma feedback. Vilket ju kommer göra målvaktsträningarna tråkiga och du kommer tycka målvaktstränaren är tjatig.

En annan sak jag tycker du ska tänka på, var vaken ha åsikter och idéer då du träffar din målvaktstränare. Det kommer göra träningen roligare för dig själv och för målvaktstränaren. Då kan ni bolla idéer och tankar och tillsammans komma fram till hur du ska spela.

En annan sak, fastna inte i din teknik. Visst du föredrar SMS vid spel intill stolpen, men vill din målvaktstränare du ska prova och öva på onepad gör det. Säg inte att du inte använder onepad och inte vill träna det. Visst, du kör sms mest. Men om du låser dig i vissa tekniker och inte utvecklas kommer du ge dig själv mindre alternativ och du kan bli lättläst. Det finns inga nackdelar med att kunna variera ditt spel och ha olika räddningsval. Fastna inte i ett sätt att spela, utan ge dig själv en stor verktygslåda.

Vi hörs!