torsdag 22 augusti 2013

Intervju med Modos Linus Ullmark

Jag skrev ju för ett tag sedan om att jag tycker det är riktigt roligt att Modo valt att satsa på sina två unga målvakter Antons Forsberg och Linus Ullmark. Hade en intervju med Anton någon dag efter det. Nu har turen kommit till Linus att bli intervjuad. Eller turen är väl min, som fick intervjun. Jag fick svaren på mina frågor för ett tag sedan, därav svaret kring Starkbaum. Det är inte Linus som är förvirrad eller inte har koll.

Förra säsongen fick du ett litet genombrott, och spelade riktigt bra i dom matcherna du fick spela. Känns det skönt ha dom matcherna med dig in i sommarträningen och inför säsongen som kommer?

Matcherna som jag stod bidrog med mycket harmoni och även blodad tand av vad som komma skall så jag känner mig ännu mer redo inför denna säsong än förra!

Du ska tävla med Anton och Bernard i vinter. Hur känner du att dina chanser är?

Bernard och Sockan (Anton) är två helt fantastiska målvakter och det känns inspirerande att få tävla med dem och det kommer även att sporra mig till en högre nivå!

Vad tycker du var dom största skillnaderna spela J20 mot att spela i Elitserien med Modo?

Största skillnaden för mig var vad vi kallar för "jungeln", alltså spelet runt kassen med alla som screenar och styr pucken vid eventuella backskott. Självklart så är även skott, fart, passningar osv. på en annan nivå än J20

Under sommarträningen, tränar du "bara" med laget då eller kör du någon målvaktsfys med Masken och dom andra målvakterna? Om vad lägger ni mest tyngdpunkt på då?

Under denna sommaren startade vi upp med att bara träna med laget varje dag för att sedan flika in mer målvaktsspecifika träningar i form av kampsport och Yoga! Jag själv kör också specialträning i bålen som är relaterade till målvaktsspelet.

Har du kört någon camp eller speciell målvaktsträning på is under sommaren?

Jag reste till Buffalos prospect camp nu i juli och vi har nu avslutat Modo Hockey MV-camp som drevs av Ian Clark (målvaktstränare i Columbus), Masken, Magnus Helin m.m.

Gillar du brejket från isträning på sommaren eller skulle du vilja vara på is året runt?

Jag både gillar och ogillar. Personligen skulle jag vilja ha ett pass i veckan på is i cirka 1.5 H så att man kan behålla grunderna och inte tvingas starta om från noll när man väl börjar gå på is.

Du är ju draftad av Buffalo. Har du haft någon kontakt med dom? Vad sägs där om ni haft det?

Jag håller min kontakt med forne Modomålvakten Fredrik Andersson men någon speciell dialog mellan Buffalo och mig är det inte, de grejorna sköter min agent.

När du går på is efter sommaren, vad brukar du vilja jobba extra med för att komma igång och köra in dom nya skydden?

Vi lägger stor vikt på tävling, ögon och fotarbete. De tre grejorna är en stor del av mitt spel och de hjälper mig även att köra in grejorna automatiskt. Men jag jobbar även ganska mycket med mina grejor för att känna en viss harmoni, böjer, tejpar, vrider och vänder.

Du har ju väldigt nydligen tagit steget från junior till senior. Finns några tips du skulle vilja ge unga målvakter som snart ska bli seniorer eller börja träna med a-laget? Vad är bra tänka på? Vad är den stora skilnaden?

Ödmjukhet och tävling. Ta inte för stor plats på och utanför plan utan var artig och trevlig mot de äldre spelarna så att du kan få deras godkännande, men när det kommer till isträningen så tävla skiten ur alla, varenda situation, skott, retur som uppstår ska du gå vinnandes ifrån, ibland går det och ibland inte!

Hur är det att spela hockey för Modo och i Örnsköldsvik? Publiken? Arenan?

Att spela för Modo Hockey har alltid varit en dröm för mig sen jag var en bebis, det är klubben i hjärtat och för mig är det en stor ära att spela i denna klubb. Publiken har alltid varit bra, speciellt när det är fullsatt, då får man det lilla extra matchpirret när man åker in på isen.

Hur har du spenderat din sommar och var har du ditt guldkorn under sommaren där du helt är?

Jag har varit lite överallt under denna sommaren, en vecka på Mallorca för att ladda batterierna. Buffalo stod även för en vecka under sommaren med isträning och fys.
 
Men mitt smultronställe är ute i Norrfällsviken där vi har våran sommarstuga, varenda gång när jag kommer ut så infinner sig en speciell känsla, nått form av ro och harmoni och det upplever jag ingen annan stans i världen förutom på Fjällräven Center, min arbetsplats.

Jag gillar Linus svar på frågan om tips till unga spelare som kommer upp i A-laget. Att vara ödmjuk och att tävla. tips jag tycker ni unga målvakter ska ta till er av! Vilken lyx för Linus att inte bara få spela SHL hockey denna vinter utan också i laget i sitt hjärta!

Tackar Linus som tog sig tid att svara på mina frågor!

Vi hörs!