lördag 16 augusti 2014

Vrid på huvudet.

Läste lite hos InGoal Magazine, en artikel om att ha uppsikt och titta "bort från pucken". Alltså vrida huvudet för att se vad som händer runt omkring sig, tex i slottet. Du hittar artikeln här. Det här är något Stefan Ladhe tagit upp i sin blogg (här är inlägget)och som han pratat väldigt mycket om på våra camper med SHI. InGoal är ju helt rätt ute, och dom snuddar lite vid en annan viktig sak, att inte ha för mycket för statiska övningar.

Saker du som målvaktstränare, tränare eller målvakt kan se till när du tränar. Kör ni övningar med inspel, bakifrån eller från sidan. Se till att dom ska skjuta befinner sig på olika platser hela tiden. Så målvakten måste vrida på huvudet och verkligen ha koll vart skytten står. Så det inte blir skott från samma ställe hela tiden så målvakten bara behöver trycka sig till samma ställe i målgården varje gång.

Tränar du för mycket statiskt med inspel och passar, kommer du tappa att vrida huvudet. Sen tillslut kommer du kanske trycka dig till samma ställe varje gång. Eller vid varje inspel bli överraskad att det stod någon framför mål.

När vi går ned på detaljer är det ju också viktigt att du tittar ordentligt, och inte nöjer dig med att se att någon står framför mål. Är han rightare eller leftare? Det gör stor skillnad för hur du ska trycka dig in i skottlinjen. Du ska ju sikta mot klubban och pucken inte mot spelaren.

Om ni tittar på hockey på alla nivåer så ser ni en del mål då och då där målvakterna absolut skulle haft större chans att ta pucken om dom vridit mer på huvudet och haft koll på var spelarna framför mål befann sig.

För vet du att det står en spelare framför mål, så kommer du trycka ifrån stolpen tidigare, du behöver inte titta först du vet att han står där och att det är brådis. Har du ingen aning om vad som finns framför mål kommer du först titta sen trycka. Tappar en halvsekund kanske vilket räcker för att det blir mål istället för räddning.

Så, tänk på att vrida på huvudet så du har koll på vad som händer framför mål, och även ute i slottet. Hjälp även dina backar styra upp försvaret genom att prata mycket och berätta vad du ser.

Så, försök att inte träna för statiskt. Stå vid stolpen, pass, tryck, skott. Utan stå vid stolpen kolla vad som händer framför mål (vrid på huvudet) ha en skytt som är på olika ställen hela tiden, pass och sen skott.

Vi hörs!


onsdag 13 augusti 2014

Tävling ihop med Customstick

Det var ju länge sedan nu. Men dags för en liten tävling igen tycker jag!

Denna gång har jag mailat lite med en legend. Christian "Fimpen" Eklund, som ju är med och driver företaget Customstick där man kan beställa klistermärken för att få sitt namn på sina klubbor. Enkelt, och smidigt för en faktiskt billig peng.

Så nu en liten tävling, rätt enkelt in och gilla Customstick på facebook. Du hittar deras sida här: Customstick facebooksida. Samt kommentera detta inlägg. Så kommer jag lotta ut tre priser.

1:a pris presentkort på 300:-
2:a pris presentkort på 200:-
3:3 pris presentkort på 150:-

Tävlingen pågår till 18/8, 19.00

Som ni ser i filmerna nedan är det rätt viktigt med namn på klubban!!






Så in och gilla Customsticks facebookssida, lämna en kommetar här där du skriver med en mailadress så jag kan få tag på dig. Så har du chansen vinna presentkort hos Customstick!

Tackar Fimpen och Customstick som ville vara med!

Vi hörs!