onsdag 27 mars 2013

Bra saker händer om du kämpar på

Den här säsongen så finns det två målvakter som visat att kämpa vidare, gör ditt, sköt dig och var profisionell så kommer bra saker!

Jag tänker på två målvakter i Allsvenskan som började i samma lag men avslutade i olika.

Tim Sandberg och Stefan Ridderwall som båda blev värvade till Örebro inför denna säsong. Där Stefan försvann efter lite drygt halva säsongen. På ett lite konstigt sätt och som jag skrev då, så tyckte jag Örebro hanterade målvakterna lite konstigt. Dom borde förstått att båda dessa killar behövde lite lugn och ro, känna tilltro och bygga upp självförtroende efter varsin stukad säsong säsongen innan.

Nu ska jag inte hacka mer på Örebro eller skriva om det. Dom har ju haft en rätt lyckad säsong så det är ju trots allt svårt att säga något om det. Även om jag tycker det var fel, och tror det kunnat gå lika bra ändå.

Men nu till saken.

Tim Sandberg började som delad etta kanske till och med tvåa i Örebro. Blev etta då Stefan lämnade, och spelade bra men inte fantastiskt till att börja med. Fick en del kritik. Kika hur det ser ut nu. På väg spela upp Örebro i Elitserien, och ärligt vem hade trott att Örebro ens skulle ha en chans att gå upp?

Han har hållit tre nollor i kvalserien och spelat riktigt bra hockey. Lugnt och säkert! Om jag känner Tim rätt. Eller jag känner honom ju inte alls. Men det jag hört om Tim är att han är extremt seriös, tränar väldigt bra och jobbar på utan att gnälla och är lojal. Vilket har betalat sig riktigt bra!

Han har spelat fem av sex matcher, har en räddningsprocent på 96,23 tre nollor och vunnit alla fem matcher. Hyffsade siffror kan vi ju vara överens om!

Grymt riktigt jävla roligt då jag tycker Tim är en bra målvakt, bra kille och som kämpat på och inte gett upp, inte gnällt och inte gett upp! Bra saker händer den som kämpar!

Stefan fick lämna Örebro mitt i säsongen, med för oss i allmänheten lite skumma och halvdunkla anledningar. Intervjuade Stefan om det tidigare i vinter. Han gick till Oskarshamn och fortsatte spela en bra hockey fick bland annat hålla nollan mot Örebro i Örebro. Sånna saker gör mig varm i hjärtat. Lite revanch!

Han snacka inte skit utåt, trots att jag utgår från att han var riktigt missnöjd och besviken. Han sa rätt saker, kämpade vidare belönades med förtroende från Oskarshamn gjorde ingen besviken och spelade bra hockey som av det jag sett han även gjorde i Örebro. Nu sitter han med ett nysignierat kontrakt med Düsseldorf i Tyska ligan.

Samma som med Tim, han har krigat på, kämpat och inte gett upp. Inte gnällt, inte klagat och belönats för det.

Så tänk på det när det är tungt. Kämpar du på, tränar rätt, äter rätt och sover bra. Inte gnäller och rkigar på så kommer bra saker hända!

Riktigt riktigt roligt!

Önskar Tim ALL LYCKA i resten av kvalserien och Stefan i Tyskland!



Vi hörs!

söndag 24 mars 2013

Semifinaltipset

Då kör vi semifinaltipset då.

Kvartsfinaltipset gick ju sådär. Jag hade ju, inom parentes är det resultat det blev:

Skellefteå - Brynäs 4 - 1 (4 - 0)

Här var jag ju nära men ändå inte. Skellefteå gjorde processen kort med brynäs och mosade ut dom med en målskillnad öäver fyra matcher på 20-4. Inget snack!

Färjestad - Modo 4 - 2 (4 - 1)

Här tycker jag mitt tips var helt okey, Modo var nära i några av förlustmatcherna men Färjestad som jag trodde rätt komfortabelt vidare.

Luleå - Frölunda 3 - 4 (4 - 2)

Helt fel ute. Även om Frölunda vann två matcher kände Luleå klart bättre och vann ju rätt komfortabelt. Luleå ser vassa ut och Johan Gustafsson har tackat för förtroendet som han ju i och för sig fått pga skada/sjukdom på Rautio men bra har han spelat.

Linköping - HV71 2 - 4 (4 - 1)

Helt fel ute här med. Eller ja det vart ju jämt i två matcher där i mitten och två 5-4 vinster i sudden, där serien lite avgjordes. Så så illa var det kanske inte. Men Linköping imponerade ju verkligen! Båda målvakterna har ju också spelat bra. Samt att hämta sig efter 6-0 torsken i första matchen var starkt!

Fick vidare två av fyra lag i mitt tips, så 50%, inte super imponerande! Tur jag inte är expert utan "bara" målvaktstränare. Så nu kommer semifinaltipset!

Färjestad - Luleå 4 - 3

Sjukt svårtippat serie tycker jag. Men jag tror Färjestads tyngg, rutin och traditioner lyckas slå ut Luleå. Men samtidgt känns det som det kan gå hur som helst. Kan lika gärna bli 4-0 till Luleå. Men om Salak spelar så bra han kan tror jag FBK grejar det här!

Skellefteå - Linköping 4 - 1

Jag tror Skellefteå kommer fortsätta blåsa på och spela final och även vinna guldet. Jag tycker inget lag har den fart och den finess som Skellefteå har. Jag tycker också dom har den bästa truppen och två ritkigt bra målvakter!

Särdär ja! Mitt tips, vad är ditt!

Vi hörs!