tisdag 2 april 2013

En helg med Stockholms F16 i Stora Mossen och spel i Stålbucklan

Sitter hemma i soffan med en magsjuk Theo. Sitter och funderar kring helgens Stålbucklan. Där vi med Stockholms distriktstjkejer F16 spelade spelade slutspelet i just Stålbucklan i Stora mossens ishall och bodde i bromma gymnasium precis bredvid.

Sportsligt blev helgen inte alls som vi tänkt oss, och vi slutade sjua av åtta lag.

Vi samlades i fredags 12.30. Vi inkvarterade oss i skolan, eller ja vi bar in sovsäckar, lutfmadrasser och väskor innan vi samlades i ishallen för att börja laddningen inför matchen mot Örebro. Det kändes bra och vi var laddade. Men det blev inte alls som vi tänkt oss, och vi förlorade matchen med 4-0 väldigt klara siffror som jag (kanske lite partiskt) inte alls tycker speglar matchen där vi har massor med puck och bra tryck i Örebros zon. Dock utan att skapa några jätte bra chanser, och eftersom hockey går ut på att göra mål så vinner Örebro ju helt rättvist.

I Örebro var Kajsa Armborg väldigt duktig, hon gjorde två mål och visade prov på ritkigt bra teknik och spelsinne. En tjej jag tror vi kommer få se mer av. Tyvärr för Kajsa och Örebro så skadade sig Kajsa i näst sista matchen i ett riktigt otäckt fall mot sargen där hon blev hämtad av ambulans. Dock så gick det enligt rapporter efter omständigheterna bra och Kajsa såg Örebros sista match från bänken.

I våran andra match ställdes vi mot Göteborg. En match där jag trodde vi skulle vinna. Göteborg kom med en väldigt liten trupp 1 målvakt och 10 utespelare. Vi gör återigen en rätt bra match och det mesta av spelet är i Göteborgs zon, vi vinner skotten 21-15. Men förlorar matchen 3-4. Efter att Clara Hammarlund gjort ett och Sofia "Bagarn" Axelsson gjort två mål.

I Göteborg spelade i mina ögon turneringens bästa spelare Hanna Olsson född 1999 och till vardags i HV71. Mot oss gjorde Hanna 3 mål och 1 assist. Hyffsat delaktig. Hanna hade en speed och teknik som jag blev väldigt imponerad av, ett bra skott och där hon tittade upp och siktade då hon sköt. Något jag kan sakna lite av det jag sett av tjejhockeyn. Jag efterlyser lite mer tanke och idé då det skjuts.

Så två matcher och två förluster, en knapp som var riktigt tung och en klar som trots mer puck inte var så mycket att diskutera. Trots detta hade vi bra stämmning i truppen och tjejerna klarade av att skaka av sig förlusterna då vi lämnade ishallen för att gå till skolan. Efter förlusten mot Göteborg på lördagen, bestämda jag och headcoach Sara Ridderlind att vi tillsammans med kiropraktor Emelie Hedlund skulle åka iväg och handla påskgodis till tjejerna för att muntra upp dom och bibehålla den bra stämmningen. Så vi drog iväg till Coop Forum i Bromma och inhandlade fem kilo smågodis i två stora ägg samt läsk och bubbelvatten så hade vi en myskväll med film och godis.

Jag vet inte om det var godiset och läsken som gjorde det men på söndagen gjorde vi vår bästa match. Där vi fick ihop spelövertaget med att också skapa målchanser och vi vann i mina ögon rättvist mot Småland med 2-1 efter mål av Moa Nilsson och Jenny Fridh. Riktigt skönt att avsluta på ett bra sätt och vinna sista matchen. Det är den känslan vi får ha med oss inför nästa års Stålbucklan!

Vann hela Stålbucklan gjorde Ångermanland efter att ha besegrat Västerbotten i den norrländska finalen. Två lag som i mina ögon verkligen förtjänade att gå till final då dom spelade den roligaste och bästa hockeyn!!

Grattis Ångermanland till en mycket bra turnering!!

Några spelare som jag tycker har stått ut lite extra av det jag sett är Örebros Kajsa Armborg som också vann hela stålbucklans poängliga. På sina sex spelade matcher mäktade hon med hela nitton poäng, sexton mål och tre assist. Hyffsat facit! Göteborgs Hanna Olsson som gjorde tretton poäng på sju matcher. I Västerbotten imponerade Wilma Vidmark med en grymt fin skridskoåkning och bra spel. Ångermanland hade en riktigt bra back i Julia Eklund, bra skott, bra teknik och bra på skridskorna. Småland hade en riktigt bra forward vid namn Wilma Johansson, bra teknik, bra fart och ett riktigt bra skott.

Det var några av spelarna som imponerade på mig!

Så jag vill tacka tjejerna i Stockholm för en riktigt rolig helg tillsammans och vi ses nästa säsong då vi ska se till få revansch! Så ni får se till köra bra sommarträning och nöta en massa skott!!

Vi hörs!

söndag 31 mars 2013

Visa din coach den hade fel!

En sak jag gillar är när en spelare biter ihop och visar för sin coach att dom hade fel!

Underbart att se!

En som gjort det och som jag intervjuat är ju AIK:s Minatsu Murase i JVM. Intervjun kan ni läsa här. Minatsu var ju reserv i JVM. På hemmaplan, men en skada gjorde att hon fick komma med i truppen och blev senare utsedd till JVM:s bästa målvakt. Efter det har hon vunnit SM-Guld med AIK, målvaktsligan i Riksserien och idag blivit uttagen i VM truppen. Som reserv! Efter att Kim Martin tyvärr för henne blivit skadad.

Men kan ju bli spännande att se hur Minatsu hanterar den här inkallelsen från reservplats!

Men som sagt, jag gillar spelare och kanske framförallt målvakter!!

Att när du inte blev uttagen som du hade velat, kanske inte fått spela så mycket som du velat, biter ihop och visar att din coach eller målvaktstränare hade fel!

Självklart ska du bli besviken, kanske lite grinig också. Du ska dock inte visa det genom att gnälla, klaga och vara tjurig. Utan stötta dina lagkamrater heja på laget. Peppa din målvaktskollega och hjälp honom eller henne att prestera på topp. Men var redo och på tårna då du får chansen.

Så det är viktigt inte bli för grinig och visa det utåt. Att du istället för att lägga dig i tid och äta bra på cupen tex, vara uppe sent äta godis och inte förbereda dig ordentligt.

Utan se till att vända din ilska och besvikelse till något bra, till revaschlusta och kämpaglöd!

Att se en spelare gå in och prestera på topp och hjälpa sitt lag att vinna efter en petnin är något som gör mig grymt glad och stolt över min spelare! Att den sätter mig på pottan är något som jag verkligen gillar!

Hockey handlar ju om att visa att det är mig ni ska satsa på, och att ni inte gjorde det var fel!

Så blir du petad vänd det och bevisa för din coach att han eller hon hade FEL!

Vi hörs!