onsdag 1 maj 2013

Bryt ihop och kom igen

NHL slutspelet drog igång i natt. LA fick en tung start mot St. Louis, eller Jonathan Quick fick det i alla fall. Efter en match med över 40 räddningar så gjorde han en bamsetavla som avgjorde matchen i förlängningen.



Som ni ser, inget bra ingripande.

Nu gäller det för Jonathan att komma igen och göra det snabbt för nästa match är redan imorgon torsdag. Då får det inte finnas några dåliga tankar. Ingen rädsla att gå ut och spela pucken. Jonathan måste kunna komma tillbaka och tro på sig själv. Veta om att ett misstag ändrar inte alls på att han är en grym målvakt!

Det är dock inte helt enkelt att bara skaka av sig. Men här är ju en sak som skiljer oss vanliga dödliga mot proffsen. Jonathan vet ju hur bra han är, han tror på sig själv. Annars hade han inte varit etta i LA Kings.

Så jag tror Jonathan redan har brutit ihop och kommit igen. Han kommer vara redo på torsdag att hjälpa sitt LA att vinna. Det måste han och jag tror han kommer det.

Hur man gör för att glömma och gå vidare är ju upp till var och en. Ta en sväng ut i sarghörnet och bryt ihop och kom igen. Här har ju Jonathan två dagar på sig. Om det är bättre eller sämre är ju upp till var och en. Men jag tycker det är viktigt att du som målvakt har en plan och ett sätt att bryta ihop och komma igen. Du måste nästan ha det, för att inte bara bryta ihop. Att komma igen efter ett billigt mål eller att man släppt första skottet är ju otroligt viktigt och något som skiljer dom bra målvakterna från dom grymt bra!

Vi hörs!

tisdag 30 april 2013

Stor nostalgi se Tommy Söderström spela igen

Jag såg på Hockeymatchen på TV4 här om dagen. Jag hade absolut inte tänkt att kika på den. Men då jag fick höra att Tommy Söderström skulle vara med så blev jag nyfiken. Tommy var min absolut största idol ett tag under min uppväxt. Jag blev besviken då han la av, som jag tyckte alldeles för tidigt. Men har du inte motivationen så är det ju inte så mycket att göra.

I vilket fall så beslöt jag mig för att kika på matchen. Det är ju tretton år sedan Tommy la plocken på hyllan. Han stod tyvärr bara en period av matchen. Men som han gjorde, han släppte ett mål, ett friläge. Men han gjorde ett gäng riktigt kvalificerade räddningar. Det var riktigt roligt att se Tommy spela igen.

Han såg ut som det var igår han la av. Samma stil, samma bra skridskoåkning. Okey inte samma men ändå riktigt bra. Han gled in i målet som på gamla goda tiden och satte rumpan mot mittpinnen i målet. Det var som sagt riktigt kul!

Det syntes tydligt att Tommy var en otrolig målvaktstalang. Jag har ju provat på ställa mig några gånger själv. Inte för att jag på något sätt höll Tommy Söderström klass själv. Men jag var en talang. Men då jag provade så kändes utrustning som jag fått på mig en sån sumodräkt, alla rörelser kändes som jag snudd på aldrig gjort dom förut. Eller jo huvudet trodde att det var som förr, men kroppen hängde inte alls med. Så jag vet hur knepigt det är att efter massor av års frånvaro ställa sig mellan stolparna igen.

Kikar man på Mikael Sundlöv som stod på andra sidan isen, och som la av med hockeyn samma säsong som Tommy. Så kunde man inte tro dom båda spelat på elitnivå och samtidgt. Tommy var så mycket bättre! Jag skulle tro han är en av dom största målvaktstalanger vi fått fram i Sverige.

Det var riktigt kul att se, och jag blev nostalgisk! Som sagt Tommy är en av två målvakter som betytt absolut mest för mitt eget målvaktsspel. Tommy och Rolf Ridderwall. Mina två största idoler som liten. Som jag tog efter en hel del i mitt eget spel. Både Roffe opch Tommy spelade ju med hög plock så även jag. Där misstänker jag att Tommy och jag båda tog efter Roffe. Jag köpte först samma DR handskar som Roffe hade, för att sen få ärva Tommys Heaton handskar. Stort!

Som sagt, det var stor nostalgi se Tommy i sina korta vita benskydd glida in emd rumpan mot mittstolpen. Jag var ju väldigt skeptisk och beredd bli besviken på att han skulle släppa i stort sett allt, men han var ju riktigt bra och det blev en rolig kväll!

Vi hörs!