tisdag 5 augusti 2014

Lite tips när du väljer lag

Sommaren börjar lida mot sitt slut. Säsongen drar igång. Några av er kanske ska testa i nya lag eller kanske inte hittat ett lag att spela med ännu. Jag tänkte bara påminna om några saker jag skrivit om förut. När du ska välja nytt lag, utgå från DIG SJÄLV. Var kan du utvecklas mest, var har du bäst möjlighet att bli en bättre målvakt.

För det kanske inte är i år du ska tjäna pengar så du klarar dig resten av livet? Det kanske är andra saker som är viktiga och ska avgöra.


  • Kommer du få spela?
  • Kommer du ha mycket att göra på matcherna och bli utmanad?
  • Kommer du få bra träningsmöjligheter?
  • Har laget eller föreningen en målvaktstränare?
Innan du väljer, se till prata med tränaren, målvaktstränaren. Vad är lagets plan för dig? Kommer du vara etta, två eller kanske trea? Kommer det satsas på dig? Hur mycket kommer du få spela och träna? Finns möjlighet spela med äldre eller har dom fler än ett lag? 

Som målvakt är ju matcherna väldigt viktiga för utvecklingen. Det är svårt få till riktigt bra matchsituationer på träning, och det är svårt att komma in i matchsituationer om du inte får spela. Så jag skulle ofta rekommendera att spela i ett sämre lag där du får spela mycket än att ha ett flashigt klubbmärke på träningsoverallen och ha keps på huvudet på alla matcher.

Sen är det ju viktigt att veta hur föreningen ser på och satsar på målvaktsträning? Du kanske rent av väljer lag och förening att spela i för du vet vilken målvaktstränare dom har och du kommer bra överens med honom och jobbar bra ihop. 

Så tänk igenom ditt val noga innan du gör det, väg för och nackdelar. Bra träning, kontra mycket att göra på matcher. Mycket målvaktsträning kontra lite. Det är många parametrar att väga in.

Lycka till med era val!

Vi hörs!