tisdag 15 november 2011

Lite mer kombinat snack

Efter mitt inlägg med bilder på Viktor Fasth och Gustaf Wesslau spårade ju kombinatdiskussionen ut helt och hållet. Tomas Ros på Aftonbladet tyckte han gjort årets scoop, och har ju sen dess i stort sett sagt att Viktor Fasth är så bra som han är pga sitt kombinat.

Att han hade ett annat förra säsongen verkar inte herr Ros gjort notis om.

Men nu då med facit i hand, när visserligen Markus Svensson med omgjort kombinat kliver in och gör en toppinsats nollar Djurgården i derbyt och räddar 48 skott. MED det nya kombinatet som sagt. Jag frågade Markus själv via mail och fick detta svaret.

Min fråga:

Så jag undrar vad du och Viktor gjort med era kombinat? Är dom mindre? justerade ni dom eller har ni helt nya?

Markus Svar:

De har slimmat ner axlarna och en bit på knädelen till benskydden är borttagen..

Oj, tänk om herr Ros vetat om att även benskydden hade varit lite felaktiga...

Ska bli kul att se två saker i fortsättningen.

1. Kommer Tomas Ros tagga ned snacket om kombinatet? Eller kommer han efter varje mindre bra match av Viktor eller Markus påpeka att dom ju har mindre kombinat?

2. Kommer Lasse Anrell på samma tidning skriva något mer om sitt påstående att Markus Svensson är världens sämsta målvakt? Eller har han fullt sjå att få upp byxorna och få bort dumstruten från ögonen??

När journalister får sina aha upplevelser att det här ska jag skriva om, vilket scoop. Kanske ska dom kolla upp fakta först. Lyssna med folk som är insatta. I dom här fallen med en eller två målvaktstränare?

Som jag sa i mitt föregående inlägg om kombinaten. Självklart gör det skillnad, självklart är det några puckar som studsar axel ut och inte axel in. Men det kanske handlar om 2-5 per säsong. Som absolut kan bli viktiga men också helt betydelselösa.

Både Markus och Viktor är för bra målvakter för att tre cm på axlarna ska störa dom eller göra dom markant sämre. Dom kan ju själva se till vara lika stora för det, genom att stå vadå 2 cm längre ut i målet.

Så Ros och Anrell, gör om gör rätt!

Vi hörs!

måndag 14 november 2011

Markus Svensson

Dagens man i Svensk hockey?

Markus Svensson.

Dagens looser i Svensk hockey?

Lasse Anrell, som kallade Svensson för världens sämsta målvakt.

Det roliga först, vilken match av Markus, vilken comeback, vilken revansch! Jag visst ju Markus var en bra keeper. Men, samtidigt han har haft en grymt tungt start på Elitseriedebuten. Han måste ha varit nervös och känt av pressen. Att då gå ut och dominera, spika igen och vara grym. Tycker jag är otroligt imponerande!!

Sen till det mindre roliga eller kanske det pinsamma. Lasse Anrell Aftonbladets hockeyexpert? Eller Hockeyreporter är kanske mer rätta uttrycket för någon expert är han inte i mina ögon.

Han gick efter 1 match och 1 periods spel ut och kallade Markus Svensson världens sämsta målvakt. Visst han skrev det säkert mcyket för att få reaktioner och uppmärksamhet. Men ändå. Om man har en så dålig koll... Pinsamt!

Men dagens man Markus Svensson!!!

Vi hörs!

Chans till revanch

Viktor Fasth missar enligt Aftonbladet derbyt ikväll. Där får alla som trodde han fejkade på näsan. Men nu var det inte det jag skulle skriva om.

Markus Svensson, vilket läge han får. Vilket läge att visa vilken bra målvakt han är, vilket läge att bli hela AIK:s hjälte! Men samtidigt vilken press att kliva upp stort. Måste vara lite mer pirrigt än vanligt. Han kommer ju bli hårt åtgången av Djurgårdens supporters.

Starten av dagens match är ju oerhört viktig. För AIK gäller det att hjälpa sin målvakt till varje pris, tcäka skott, styra ut skotten i vinklarna och kriga om returer. För Djurgården att försöka komma in i skallen på Markus, ett tidigt mål kan bli jobbigt för honom.

Som målvakt är man ju van att stå i centrum att vara sista utposten, så jag tror Markus älskar läget han fått. Chansen att visas ALLA att han är en bra målvakt!

Jag tror Markus kommer göra en bra match, hoppas ju dock han inte är för bra!

Vi hörs!

Tacklingsbar eller inte tacklingsbar

Såg det här klippet, när Ryan Miller blir överkörd.



Målvakten är ju aldrig tacklingsbar enligt reglerna. Jag är inte helt hundra på att jag tycker det är rätt. Jag vill absolut inte att målvakter ska bli överkörda som Miller blev här ovanför. Milan Lucic kör över Miller helt avsiktligt och gör inget för att förhindra det. Miller hade spelat bort pucken, Lucic vet att han är chanslös på pucken och väljer att köra över Miller.

Men samtidigt, varför ska målvakten inte vara tacklingsbar när han lämnar målgården? I målgården, självklart ska han vara fredad. Men utanför och om han har pucken. Jag är kluven. För samtidigt tror jag ju situationer som den här skulle vara mycket mer vanliga om målvakten var tacklingsbar. Adrenalinfyllda utespelare som ser chansen köra över målvakten "lagligt".

Trots allt är ju målvakter ovana att bli tacklade och kommer aldrig kunna skydda sig på samma sätt som en utespelare. Men vad ska då målvakten ut ur målet att göra tycker säkert många. Jag har inget bra svar på den frågan.

Jag är kluven helt enkelt.



Det finns ju olika situationer, dom tre jag visat där Lucic och Ekman kör över målvakter där det så solklart är med flit och där spelaren är chanslös på pucken, det finns ingen möjlighet nå pucken och då väljer spelaren köra över målvakten är jag helt klart emot och tycker matchstraff och avstägning är på sin plats. Total brist på respekt för motspelaren och med stor risk att skada målvakten.

Men i situationer då målvakten går ut och har pucken under kontroll, och bara vänder rumpan till utespelaren som kommer för han vet att han är otacklingsbar. Där är jag inte riktigt lika säker, varför ska inte utespelaren få tackla målvakten då? Där kan jag tycka det är okey.

Men ska målvakten vara helt fredad från tacklingar ska en sak som det här vara utvisning!



Eller vad tycker du?

Det är rätt roligt följa diskussionen som sker i kommentarsfältet på Aftonbladet om detta. Många har väldigt starka åsiker men verkar ha väldigt svag koll på reglerna... A och O om du ska komma med hårda tuffa ord, ha koll på fakta!
Vi hörs!

söndag 13 november 2011

Vilken debut

Johan Gustafsson!

Vilken "riktig" debut han fick! Gryt bra match mot finnarna där han verkligen stod upp stort i slutet av matchen när finnarna pressade på ordentligt!

Riktigt kul att se en ung målvakt kliva fram och visa framfötterna och verkligen ta chansen då han får den! Jag trodde ju Johan skulle överraska många i år, men kanske inte han skulle kliva in mot FInland i Karjala Cup och vara starkt bidragande till enda vinsten i turneringen!

Men som sagt riktigt kul!

Vi hörs!

Inget fejkande

Viktor Fasth blev sjuk.

Genast startade konspirationsteorierna! Han fejkar för att vara i from till derbyt.

Skitsnack!

Jag har extremt svårt att tro det om Viktor Fasth, med hans vinnerskalle. Jag tror han vill stå alla matcher han kan få stå.

Sen kommer nästa diskussion den att AIK är chanslösa om Viktor inte står i derbyt. Det låter nästan som att AIK i så fall skulle spela matchen med öppet mål. Så är det ju inte, Markus Svensson kommer stå. Visst hade Markus en tung debut och en tung andra match. Men han har spelat grymt bra i Oskarsham och avslutade där med att hålla nollan, och sen höll han nollan en period mot HV då han blev inbytt.

Så det är en ny Markus Svensson som kommer stå i AIK:s mål om Viktor inte hinner bli frisk.


Vi hörs!