fredag 27 april 2012

Tippar vidare!

Då var första gången i Stanley Cup färdigspelad och ja det blev ju inte riktigt som jag trott. Eller som så många experter heller skulle jag tro. En del "skrällar".

Ska gå igenom mina tips och tippa fortsättningen. Inom parantens skriver jag det resultat som blev.

New York Rangers – Ottawa Senators 4 - 3 (4 - 3)

Ja den satt där den skulle Lundqvist verkar ha toppat formen och jag fick helt rätt. Karlsson, Alfie och Silfverberg till VM? Ja tack!
Boston Bruins – Washington Capitals 4 - 2 (3 - 4)

Det jag trodde skulle avgöra det hela var att jag trodde Tim Thomas skulle vinna matchen i matchen mot Braden Holtby, där hade jag fel! Holtby står efter sju matcher med 94% i räddningsprocent. Bara lyfta hatten för den unge rookien!
Florida Panthers – New Jersey Devils 0 - 4 (3 - 4)

Rätt lag tippat men ja det blev lite tuffare än jag trott. Florida utslaget efter sudden i match 7.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 4 - 3 (2 - 4)

Jag trodde på en jämn serie, men jag trodde verkligen på Pittsburgh här. Med Crosby tillbaka och Malkin stekhet. Men Philadelphia och Mr Universe såg till att göra semestern lång för Pengvinerna.
Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 4 - 1 (1 - 4)

Här kan man ju säga jag hade monumentalt fel. LA Kings gjorde processen kort med Sedins Vancouver och mosade dom med 4-1. En Serie Luongo började med Schneider avslutade. Ska vi gissa Luongo om Vancouver får någon som vill ha honom gjort sitt i Vancouver?
St. Louis Blues – San Jose Sharks 4 - 2 (4 - 1)

Inte så mycket att snacka om rätt bra tippat av mig faktiskt. St. Louis med Brian Elliot stod dom flesta matcherna även om Halak spelade han med. Men Elliot fortsätter att övertyga. St.Louis blir att räkna med tror jag!

Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 2 - 4 (4 - 2)

Ja jo ett till feltipsdeluxe! Mike Smith gjorde processen ganska kort mot Chicago. Efter att ha släppt in ett riktigt billigt mål som första mål i serien så spikade han igen och hjälpte sit Phoenix att smiska ut Chicago.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 4 - 2 (4 - 1)

Tack för det Rinne, Hörnqvist och C/O! Zetterberg, Franzen, Ericsson och Kronwall klara för VM. Inget snack här Predators gav Red Wings en tidig semester och mitt tips satt rätt bra får jag lov att säga!

Jaha så sammanfattningsvis så tippade jag en serie helt rätt och fick vidare fyra av åtta lag. 50% nja inte riktigt godkänt ju. Men skam den som ger sig som sagt nu går jag på andra rundan av slutspelet.

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 2 - 4

Elliot mot Quick, sen två lagmaskiner utan dom där riktiga superstjärnorna mot varandra. Men jag tror Elliot och hans St. Louis tar det här hyffsat smidigt.

Nashville Predators - Phoenix Coyotes 4 - 3

Här kommer det bli målsnålt två av slutspelets och NHL:s bästa målvakter ställs mot varandra. En matchserie jag kommer försöka kika på så mycket jag orkar. Kommer vara magnifikt målvaktsspel. Ex extra detalj fökj Mike Smiths spel med klubban där han är riktigt vass. Men jag tror Rinne kommer stå som segrare efter sju jämna matcher. Säkert en held el suddenmatcher här!

Washington Capitals - New York Rangers 2 - 4

Kanske tippar jag lite mer hjärtat här. Jag vet inte? Men jag vill och tror Henke ska få spela lite mer slutspel. Som det sett ut så har det ju varit lagmaskinerna som fått vidare Capitals och Rangers, så det finns ju hyffsat sparkapital om Capitals får igån Ovechkin, Bäckström och Semin tex eller om Gaborik börjar spruta in mål i Rangers. Tänder Ovechkin till så blir det nog knepigt för Rangers men jag tror inte riktigt på det och håller Rangers som favorit.

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 1 - 4

Jag tror Flyers får en bekväm resa till nästa omgång och gör processen kort med Devils som fått slita rejält med Panthers medans Flyers fått riktigt bra självförtroende efter att slagit ut favoriterna Pittsburgh.

Sådär, där har ni mitt tips! Hur ser era ut?

torsdag 26 april 2012

Lite silly snack

Det händer grejer ibland Elitseriens målvakter!

Silly är alltid lika roligt! Så vad har hänt och var tänker jag om det, om ni nu bryr er. Dela gärna med er av vad ni tycker och tänker också!

I AIK har Daniel Larsson plockats in från HV71. En spännande värvning tycker jag. Nu kan Daniel snacka hur mycket som helst att det inte är någon press ta över efter Viktor Fasth, att han inte är någon ny Fasth och allt sånt. Men faktum är att AIK:s fans varit bortskämda med Sveriges bästa målvakt i två säsonger och om Daniel Larsson börjar svajigt kommer det börja snackas och trycket kommer vara enormt på Bodenkillen mellan stolparna.

Men jag tror absolut det kan bli riktigt bra för AIK, om Daniel och Stefan Persson får till ett bra sammarbete så kommer det slipas till och fixas med teknik och AIK kommer ha en riktigt bra målvakt. Sen ska vi inte glömma unga Niklas Lundström som står hungrig och redo rycka in. Han visade ju förra säsongen att han har stort målvaktsspel i sig.

HV71 fyller upp luckan med Djurgårdens Gustaf Wesslau. En bra värvning! Gustaf visade under säsongen som gick att han är en väldigt bra målvakt, som klarar spela mycket, under press och med mycket att göra och konstiga lägen. I HV71 kommer skotten vara färre, men med en del konstiga lägen och mycket kontringar. Här tror jag HV71 gjort ett kap. Gustaf kommer absolut göra sitt för att hjälpa HV vinna guldet igen.

HV:s andre keeper från denna säsong Andreas Andersson lämnar för Linköping där han ska tampas med Christian Engstrand. Jag tror ju Linköpings tanke är att Engstrand ska bli etta. Dock tror jag det kommer bli kamp om det. Andersson har absolut en chans få den där första plocken som han inte haft under sina år i HV71. Jag tycker dock Linköpings målvaktspar ser lite osäkert ut, det är två målvakter som är vana stå bakom någon annan. Vilket innebär mindre press, mindre matcher, mindre krav. Är dom redo kliva fram och axla allt det ansvaret och pressen?

Min gissning är att det kommer bli delat målvaktsskap i Linköping i år.

Modo gör sig av med Mikael Tellqvist och lånar ut Anton Forsberg till Södertälje medans man plockat in Växjös Oskar Alsenfelt och Österikaren Bernhard Starkbaum. Österrikaren har jag ingen koll alls på, men han har fina siffror från Villacher och från Österrikiska landslaget. Oskar hoppade in och täckte upp bakom Gerber i Växjö på ett bra sätt. Men spontant tycker jag Modo kanske har ett starkare par men sämre topp.

Sen ska ju några lag fylla på med målvakter, Rögle, Skellefteå, Timrå har ju bara en på kontrakt just nu. Ska bli spännande att se vad som händer där!

Vi hörs!

onsdag 25 april 2012

Kungen av Manhattan

Lite uppvärming inför "Game 7" mellan Rangers - Senators. En snygg video av Jesper Sanneborg med allas våran favorit. Henrik Lundqvist!

Kungen av Manhattan!!



Vi hörs!

tisdag 24 april 2012

Ridderwall och Andreasson

Läste i Aftonbladet idag att tydligen Micke Andreasson är klar för Örebro. Vet inte om han lämnar Frölunda eller om han kör dubbelt. Rätt ointressant och inte det jag skulle skriva om.

Det spännande är att han handplockat Stefan Ridderwall. Mycket spännande tycker jag! Att Ridderwall tar steget ner i Allsvenskan visar ju på att han dels vill jobba med Andreasson och dels verkar vilja få fart på karriären igen. Eller så fick han inga andra erbjudanden, men det tror jag inte.

Av det jag hört och förstått om Micke A som Mv-Tränare är att han kör riktigt hård fys. Något jag tror blir bra för Stefan. Inte för han varit otränad kanske, men skadebenägen. Så en sommar med bra och hård fys. Sen att få spela mycket och regelbundet.

Kan bli riktigt lyckat för både Stefan och Örebro det här.

Jag har ju alltid gillat Ridderwall, och också tyckt han är en bra målvakt med massor av just talang. Så jag hoppas han får till en riktigt bra säsong där han får alla saker att falla på plats, spelet, kroppen och förtroendet från tränaren.

Ska bli spännande att följa!!

Vi hörs!

Talang!

Tallang!

Något du måste ha för att bli bra och du måste ha ännu mer av det för att bli bäst! Men vad är egentligen talang? Om vi snor Wikipedias beskrivnign av talang så vi är med på vad det är.

Talang - ett uttryck för en övergenomsnittlig fallenhet eller förmåga för någon verksamhet, i intellektuell, fysisk eller annan mening.

Stämmer bra överens med min egen syn på saken.

Så, nu har vi rett ut vad talang är. Jag utgår från vi också är överens om att den behövs i stora mängder för att bli en riktigt bra målakt. För jag tror ju inte man kan ta vem som helst och ställa i ett par skridskor ge obegränsat med tid och tillslut blir han eller hon en grym målvakt.

Men vad är det för talang man behöver? Finns det en stå i vägen för puckar talang? Eller? Ja det måste det ju finnas. Talang för att läsa spelet. Talang att ta snabba beslut. Talang att läsa vinklar. Några saker där du måste ha talang för att bli en bra målvakt.

Men den talangen jag ändå värderar högst är talangen att träna och vilja träna. Talangen att kunna ta ut sig totalt och ändå köra vidare.

Linus Blomgren

Jag tror jag själv har många av dom talangerna, eller jag ska vara ärlig HADE många av dom talangerna som behövdes för att bli en riktigt bra målvakt, bra på skridskorna, riktigt bra teknik, bra placeringsförmåga, läste spelet bra. Men, eller MEN jag saknade talangen att träna hårt. Vilan att ge det där sista lilla fanns inte. Gjorde inte dom extra armhävningarna och situpsen, stretchade inte den där kvarten extra.

Så, vill du bli bäst måste du verkligen vara beredd att satsa ordentligt. Du kommer få göra många uppoffringar som sommarresor med kompisar, vinterresor med familjen för att ta några. Du kommer behöva lära dig att ge allt i alla ( ja ja nästan i alla fall) tillfällen.

Jag kan ju bara prata för mig själv, men jag hade ingen aning om hur svårt det var och hur mycket det krävdes för att komma till elitserien. Det var för 20 år sedan och jag tror det krävs ännu mer nu för tiden.

Så talangen för att träna mycket, hårt, i grupp, ensam och på alla sätt som finns. Har du den så har du ett stort plus!

Vi hörs!