söndag 13 oktober 2013

Mycket mål i inledningen av NHL?

Jag har kikat lite NHL-matcher. Samt resultaten som blivit under inledningen av säsongen. Det har ju blivit en hel del mål i många matcher. Fler än det brukar känns det som. Jag har ingen forskning eller statistik som backar upp det. Men det har varit en hel del målrika matcher.

En fundering jag har är om dom minskade benskydden inför den här säsongen påverkat det? Att målvakterna inte spelat in sig och anpassat sitt spel till mindre benskydd?

En som haft en rätt tung säsongsinledning är ju våran egen Henrik Lundqvist som har släppt in 4.21 mål per match och räddat 88,7% av skotten på sina fyra startade matcher. Nu brukar ju i och för sig Henke inte börja säsongerna som en Venzia-kandidat. Men lite anmärkningsvärt är det ju.

Jag trodde ju inte att minskad längd på benskydden skulle påverka målvakternas spel. Det finns väl inte heller några jätte bevis på att det ett släppts in ovanligt mycket mål eller två benskydden påverkat det. Men det kommer bli roligt följa detta och se om mönstret håller i sig?

Samt se om några av målvakterna kommer anpassa och/eller förändra sitt spel? För visst blir det skillnad när skydden bli kortare. Du kommer ju inte täcka av lika mycket längs isen, så du kan behöva anpassa ditt spel lite. Spela lite längre ut eller få göra lite mer stora räddningar.

Ja ja, som sagt tidigt dra några slutsatser men ska bli spännande följa säsongen!

Vi hörs!