onsdag 14 augusti 2013

Intervju med Oskarshamns Oskar Sehlstedt

Oskarshamn har värvat en spännande ung målvakt från Piteå inför denna säsongen. Oskar Sehlstedt som ska dela målvaktsjobbet med mer rutinerade Michal Zajkowski. Jag är övertygad om att Oskarshamn inte kommer förlora så många matcher pga. sina målvakter! Ska bli spännande att följa Oskar under sin första säsong i Allsvenskan. Jag har på känn att hans karriär inte slutar där, finns chanser vi får se honom i SHL inom några säsonger.

Efter två säsonger i Piteå i Div1 varav en på lån ska du nu spela för Oskarshamn i Allsvenskan. Fanns det fler val och var Oskarshamn ett enkelt val?

Det fanns en hel del intresse från olika div1 klubbar runt om i Sverige, och ett fåtal i Allsvenskan. Oskarshamn var ett väldigt enkelt val, kändes klockrent redan från första början.

Hur tycker du själv du spelat dina två år i Piteå?

Tycker det har varit två bra säsonger, har fått spela mycket matcher och särskilt år två då jag upplevde att mitt spel blev jämnare sett över hela säsongen.

Foto: Mikaela Gabrielsson
http://www.mikaelagabrielson.com


För dem som inte sett dig, vad för typ av målvakt är du?

En butterfly målvakt som de flesta är nu för tiden. Försöker bygga mitt spel mycket runt min storlek genom att spela långt in i målet och försöka att minimera ytterlägesräddningar och låta pucken komma till mig istället.

Nu när du flyttat från Div1 till Allsvenskan. Har du redan hunnit märka av skillnader på och vid sidan av isen?

Det märks att det är väldigt stor skillnad i allt. Klubben känns professionellare och seriösare. Det är stor skillnad på tempot och skotten är bättre och det går snabbare. Sen är det även stor skillnad på fysbiten. Vi har en helt fantastisk fystränare och det finns en baktanke med precis allt vi gör.

Foto: Mikaela Gabrielsson
http://www.mikaelagabrielson.com

Hur mycket hjälp har du fått vid sidan av isen av Oskarshamn, med att fixa lägenhet? Hjälper dem till med jobb till din flickvän?

Det går inte beskriva hur mycket hjälp vi fått med allt. De har fixat lägenhet precis vid ishallen och så fort det varit något problem så har dem snabbt löst det. De stod dessutom för hela flytten ner ifrån Piteå. Min flickvän ska utbilda sig till konditor här i Oskarshamn så hon har inte behövt någon hjälp från klubbens sida.

Utan att nämna siffror, är det stor skillnad på ersättning mellan Div1 och Allsvenskan?

Jo men det är det ju, i allsvenskan så har man det ju som jobb.

Vad blir skillnaden i träning? Tränar ni mer? Är det bättre träningar? Bättre tider?

Som jag skrev i frågan tidigare så finns det en baktanke i allt vi gör och upplägget känns proffsigare och mera genomtänkt. Ja just nu så kör vi 2 pass om dagen jämfört med 1 pass i Div1. Tiderna är jättebra, vi tränar kring 10 på förmiddagen och sen oftast 16 på eftermiddagen.

Hur mycket får du jobba med målvaktstränare i Oskarshamn?

Får jobba med Robin så mycket som jag vill, han var Mvtränare även förra året men då var han inte heltidsanställd utan var här kanske 1 gång varannan vecka. Så nu brukar jag och Zacke köra ca 30 minuter före varje pass och sen är han kvar på vanliga passet också. Jag tycker det är klockrent att ha en mvtränare där som man kan bolla med hela tiden.

Foto: Mikaela Gabrielsson
http://www.mikaelagabrielson.com

Du ska konkurera och sammarbeta med Michal Zajkowski i vinter. Hur känns det?

Det känns jättekul och inspirerande. Träffade honom för första gången och lärde känna honom på Goalie Mania som vi var på nu i sommar. Zacke är en jättebra kille och har ju både SHL och allsvenska meriter sedan tidigare så det är grymt kul att få möjligheten att tävla mot en så pass bra målvakt varje dag.

Hur har det funkat att flytta till Oskarshamn? Trivs ni i staden?

Det har fungerat jättebra! Fick som sagt hjälp med allt som hade med flytten att göra och vi fick hjälp av både spelare och ledare med att bära upp alla saker när vi kom fram. Vi trivs båda jättebra. Oskarshamn är en väldigt fin och mysig sommarstad och en hockeystad på vintern.

Ska bli riktigt spännande att följa Oskar i vinter!

Tackar Oskar som tog sig tid svara på mina frågor!

Vi hörs!

tisdag 13 augusti 2013

Intervju med Vancouvers Joacim Eriksson

En målvakt som utvecklats mer och mer för varje säsong, och tagit små steg för att förra säsongen räcka hela vägen och prestera bra hockey ända tills sista matchen och vinna SM-Guld är ju Skellefteås Joacim Eriksson. Som numer är Vancouvers Joacim Eriksson. Jag skickade ett mejl till Jocke med lite frågor, och som vanligt fick jag ett snabbt svar.

Hur gick tankarna då Vancouver kom med kontraktet? Var det ett enkelt val?

Ja det kändes verkligen bra och min magkänsla kändes också väldigt bra så valet blev ganska enkelt tillslut.

Fanns det fler lag som var intresserade? Fler kontrakt att tänka kring?

Ja det fanns några lag till som var intresserade. Men Canucks kändes som det bästa för mig.

Var att stanna i Sverige aldrig ett alternativ?

Jo det var det men ju längre jag väntade desto mer kände jag mig redo att åka och ta nästa steg.

Hur fungerar det nu? Åker du över till camperna? Hur fungerar det med det praktiska? Får du ordna flyg, boende och allt själv, eller hjälper Vancouver till?

Japp jag har varit på en camp redan och nästa camp är i september. Nej Canucks hjälper till med allt så det är väldigt bra ordnat.

I och med att Canucks trejdade Schneider så får ju du en mindre målvakt konkurera med. Visste du om att det var på gång då du skrev på?

Nej det visste jag inte.

Roberto Luongo Eddie Läck och Joe Cannata . Dom tre namnen är det du ska försöka rubba för att få plats i Canuck. vet du något om dom? hur känns det att konkurera med dom?

Jag vet att det är tre bra målvakter. Jag har väl bäst koll på Eddie och Luongo. Det ska bli jätte kul och jag är väldigt taggad så jag kommer göra allt för att ta en plats.

Känns det lite speciellt att konkurera med en annan Svensk i Eddie Läck? Eller är det sak samma vilket land dom kommer ifrån?

Nej det kommer nog bli lika som vanligt.

Jag upplever att du utvecklats som målvakt från silver till guldåret. Att du blivit jämnare och kunde hålla en högre nivå genom hela slutspelet. Håller du med? Är det något du tränat eller jobbat med för att få till den jämnheten och högre nivån?

Jo jag håller med. Jag tycker att jag blivit jämnare år efter år och tycker att jag kunnat hålla fokus längre och när jag varit utanför isen kunnat slappna av bättre. Ja har jobbat med små detaljer hela tiden och prata med en mentaltränare.

Hur känns det att lämna tryggheten i Sverige där du vet vad du har och hur allt fungerar för att påbörja ett nytt äventyr i Kanada?

Det känns bra, det ska bli jätte kul och jag känner att det är en utmaning och en chans att utveckla mitt spel ännu mer.

Hur tränar du nu under sommaren? Helt på egen hand eller ihop med något lag? Har Canucks haft några önskemål eller krav på din träning?

Jag tränade med Skellefteå fram till midsommar och efter det så har jag kört själv med ett program som jag fått av dem. Canucks har gett mig några extra övningar men i det stora hela så skulle jag fortsätta köra mitt program som jag fick från Skellefteå.

Har du haft någon kontakt med Canuck målvaktstränare? Har du fått några tips eller så inför camperna?

Jag har pratat lite med Dan och han har gett mig några övningar som jag ska träna på is. Nej han har inte sagt något inför camperna.

Kommer du köra vidare med Reebok eller blir det byte av märke på skydden?

Jag kommer att använda mestadels Reebok men även Bauer också.

Känns det skönt att ha Eddie i Vancouvers organisation? Kände du honom sen tidigare? har du pratat något med honom innan eller efter du skrev på?

Jo det känns bra. Han är en kanon kille som det är väldigt lätt att snacka med. Jo vi har träffats några gånger tidigare. Jag pratade med han när jag var på campen i Vancouver.

Det ska bli riktigt roligt och spännande att följa Jocke i vinter och se hur det går för honom. Om Vancouver inte tar in någon mer målvakt borde han ha en rätt så bra chans få testa på spel i NHL. Jag vet ju ingenting om Joe Cannata så där kan jag ju inte uttala mig. Men jag hoppas kampen om backup rollen står mellan Eddie och Jocke.

Visst självklart har dom chansen bli etta också. Men jag tror att den platsen är vikt till en viss herr Luongo. I alla fall till att börja med. Men vi hoppas på en Svensk av dom två vi har som backup i Canucks!

Tackar Jocke som tog sig tid svara på mina frågor!

Vi hörs!