lördag 8 januari 2011

Czarnecki halshugger Greiss

Idag tycker jag Brynäs tränare Niklas Czarnecki halshögg sin målvakt Thomas Greiss. Brynäs släppte in två mål på ca 1.30 minut. Det första slarv i försvaret och en back som varken attackerade eller täckte skott utan små stötte med klubban, skottet satt över axeln i krysset. Inte otagbart men ingen tavla. Det var första skottet på mål.

Sen gjorde SSK 2-0, där är det en tabbe av Greiss på ett skott längs med förlängda mållinjen som studsar på honom och in.

Då byter Czarnecki ut Greiss, efter 1.30. Jag tycker det är helt fel och att mörda sin målvakt. Ja båda målvakterna. För nu vet dom att släpper dom två snabba så är det byte som gäller och all skuld läggs på deras axlar. Czarnecki har ju idag visat att dom två målen och den dåliga starten var Greiss fel.

Sen kom Niklas Svedberg in och släppte första skottet. Så bytet hade ju ingen jätte effekt heller.

Jag tycker en time out hade varit bättre och smidigare. Än att skicka in Svedberg och ta ut Greiss. Riktigt dåligt arbete av coachen tycker jag!

Vad tycker du?

Vi hörs!

Blog Award

Wihooo!

Har fått en blogg award. Vi kan väl säga att den är liiite partisk då den kommer från min sambo. Men jag tackar ödmjukast och ska se om jag kan skicka den vidare! Här hittar ni bloggen Sockertussen. Där ni om ni bor i sthlm kan beställa tårtor tex.



Väljer man att ta emot awarden gäller följande; 
  1. Tacka och länka tillbaka till den person som gav dig utmärkelsen.
  2. Berätta 7 saker om dig själv.
  3. Skicka utmärkelsen till 15 andra bloggare.
  4. Kontakta dessa bloggare och berätta om utmärkelsen.
Jahapp, punkt 2 då.

  1. Är super Djurgårdare, och blir grymt grinig varje gång mitt Djurgården torskar.
  2. Ska gifta mig den 17:e Juni.
  3. Har skottat mig till en inflamation i axeln (visserligen självdiagnostiserad, men ändå)
  4. Tycker Wayne Gretzky är tidernas bästa idrottsman/kvinna alla kategorier.
  5. Känner en viss genans över att ge mina egna blogaward, men det är smällar jag får ta då jag tjatade mig till en utan att veta vad det innebär...
  6. Har varit stickboy till Ottawa Senators och tyckte det var skitkul!!
  7. Ska nu skämmas när jag skickar mina awards...

Jaha ja, 15 bloggar att ge awards... Får se om jag får ihop 15?

Per Bjurmans NHL blogg på Aftonbladet. Klockren blogg, rolig och välskriven!

Bättre Hockey 2.0, bra hockeyblogg med Luleå kärlek.

HvBloggen, ytterligare en hockeyblogg.

SargUt, Södertälje Inspirerad hockeyblogg

From the couch to the crease, hockeyblogg igen

BP Bloggen, Brynäs färgad hockeyblogg

Gittan G, innebandyblogg med mycket AIK men en hel del intressanta ämnen tas upp, välskriven.

Kimmo Eskelinen, ytterligare en innebandyblogg skriven av en av våra bästa backar, rolig och med intressant insider info

Fischer 23, innebandy igen skriven av en barndomskompis och sveriges meste landslagsman Peter Fischerström

Hm, ja ja det blev bara tio... Men inte så mycket att göra!

Vi hörs

Mer tips på hur du höjer kvaliten på träningar

Jag har ju skrivit om att höja kvaliten på sina lagträningar förut. Men tänkte skriva lite mer om det, Johan Klint gav mig inspiration till det i min intervju med honom.

Så här kommer lite fler tips på hur du kan höja kvaliten på dina träningar på ett enkelt sätt. Det viktigaste som målvakt eftersom du ibland kan bli lite bortglömd är ju att inte falla in i slöhet och inte göra mer än det du måste.

Tränas det uppspel och blir lite avslut, se till att ta till vara på varje avslut, jobba klart på alla returer. Tränas det styrspel och blir inga alls, hitta på egna övningar. Be utespelarna att den som står sist i kön skjuter puckar i rundeln som du kan träna på att stoppa. Träna förflyttningar. Stretcha. Det finns massor du kan göra.

Det fina är att du inte bara får träning istället för dötid, du visar din tränare att du tar bra egna initiativ och visar framfötterna.

Ett annat tips då det blir övningar med enformiga avslut, strömskott snudd på. Jobba långt in i målet och träna dina reflexer och känslan att rädda puckarna. Eller utmana dig själv att åka ett varv runt målet efter varje avslut och träna på idioträddningar. (här ska du nog meddela tränaren vad du tänker göra)

Är det långt mellan avsluten, se till att spelarna spelar klart på alla puckar. Ha som mål att passa varje puck till en spelare i ledet eller i fart.

Har du några bra tips hur du höjer kvaliten på träningar?

Vi hörs

Intervju med Johan Klint

Passade på köra en liten intervju med SHI:s senaste landslags målvaktstränare Johan Klint som nu mer kör med Danmarks J-20 landslag.

Klint är en av SHI:s veteraner som liksom mig, haft Thomas Magnusson som knatte och även Stefan Ladhe. Karrären på elitnivå avslutades i Hammarby i Allsvenskan, och innehöll också en säsong i Skelefteå samt spel i Vallentuna. En grymt trevlig och rolig kille är också kännetecken för denna duktiga målvaktstränare.

Vad tycker du generellt att unga målvakter behöva träna mer på? Var ligger generellt dom största svagheterna hos unga målvakter?

Tror att det viktigaste för en ung målvakt är att se till att träna och spela matcher så mycket som det är möjligt. Om man är ambitiös och vill framåt dyker ofta möjligheten att spela med fler lag i föreningen man tillhör och en sådan möjlighet är guld värd. Tekniska detaljer kommer man kunna fila på hela karriären men känslan för spelet får man genom träning, träning och åter träning. Just känslan för spelet anser jag vara den största svagheten hos unga målvakter.

Vad kan man som målvakt göra för att få ut extra mycket av sina lagträningar?

Det är viktigt att veta vad man tränar, är det strömskott och man inte hinner jobba klart på puckarna som man vill så kan man till exempel backa in någon meter och öva sin reaktionsförmåga. Att bara stå och få puckar på sig är inte så utvecklande.

Finns det något du skulle vilja tipsa tränare om för att få träningen mer anpassad för målvakter?

Alla övningar med matchlika moment är bra målvaktsövningar. Undvik övningar med åkslingor som inte förekommer på match.

Vem tycker du är världens bästa målvakt?

Jonas Hiller

Vilken är den mest talangfulla målvakt du jobbat med?

Den som står ut bland alla som passerat genom åren är Christopher Heino-Lindberg.

Vilken är den bästa mest talangfulla målvakt du spelat med?

Bör väl bli samma som ovan.

Slutligen en fråga om straffar. Vad tycker du om straffar som avgörande på matcher. Är det som ett lotteri tycker du?

Jag gillar straffar! Kanske inte för att avgöra en VM-final men i elitseriens grundserie är det kanon.

Johan är ju som jag inne på att just känslan är det som dagens unga målvakter behöver jobba extra på och som dom med dagens täcka/blocka spel missar att få på samma sätt som målvakter förr i tiden fick då man tvingades att rädda puckar och inte bara vara ivägen för dom.

Han är även på sätt och vis inne på det här med att vara en tänkande målvakt, är inte övningen på träningen så himla bra så gör vad du kan för att göra den bättre. Tex jobba långt in i mål som Johan säger så du kan träna reflexer. Mycket bra input från Johan.

Intressanta och bra svar av Johan!

Tackar Johan som tog dig tid att svara på mina frågor.

Vi hörs

Bröderna Sedin tar hjälp av SHI

Daniel och Henrik Sedin!

Dom är ju så grymt bra!

Har sett några matcher med Vancouver i år och dom dominerar ju i offensivzon så grymt mycket ibland så man undrar om det är någon skollagsmatch man tittar på. Det är också rätt kul höra kommentatorerna i dessa matcher. Henrik to Daniel to Henrik to Daniel to Henrik to Daniel shoot he scores!

Dom är grymt duktiga och jag är väldigt impad över den utveckling dom haft sen dom åkte över till NHL. Det är grymt seriösa tvillingar det där som sett till att bli mycket bättre på sina svaga sidor. Tex explosivitet i skridskoåkningen.

Men dom har ju tagit hjälp av en av dom mest kunniga instruktörer och finurliga farbröder jag känner i Mats Emanuelsson, eller Emma som vi på SHI kallar honom. Bröderna har tagit hjälp av Emma för att lägga upp sin försäsongsträning i några år nu, och det har ju gett resultat!

Så är det Vancouver som spelar är det helt klart värt att sitta uppe sent för att titta!

Även min personliga favorit i elitserien Daniel Brodin har ju varit hos oss på SHI och speialgnuggat med Emma. Då visste jag ju inte vem han var, han var mest en tystlåten junis med Djurgårdshandskar som var där och körde special med Emma och hjälpte till och sköt. Blev grymt förvånad då han dök upp i Djurgårdens a-lag. Men, Daniel har vuxit ut till en av mina favoriter i elitserien!

Då vet ni ju att även våra utespelar instruktörer är grymt bra med Emma, Lasse Billing, Tobias Persson och Andrej Pierow i spetsen. Grymt duktiga och kunniga samt ruskigt trevliga allihopa!!! Andrej är nog den människa jag träffat som äter, sover, tänker och skiter hockey mest!

Nu blev det ju visst lite reklam för SHI här också, när jag ändå håller på så kan jag passa på att berömma mina kollegor på målvaktsinstruktörs sidan också. Alla är dom mycket kunniga och trevliga! Vi har ju Stefan Ladhe, Niklas Åström, Andreas Eriksson, Johan Klint, Anders Palm, Johan Ryholt, Linus Nygren och Fredrik Lindgren

Där har ni dom flesta av våra grymma instruktörer!

Vi hörs!

fredag 7 januari 2011

Ge aldrig upp

Som målvakt är det extremt viktigt att aldrig ge upp. Även om du känner dig överspelad så måste du försöka hinna dit, även då det känns hopplöst måste du försöka rädda.

Dels så hinner du dit en hel del gånger och lyckas rädda dom där omöjliga. Men även om det blir mål så sänder du ut signaler till din lagkamrater att du kämpar och det ska dom också göra. Du sänder ut signaler att du aldrig ger upp.

När du lyckas göra en idioträddning så ger det ditt lag energi och tar energi av motståndarna. Så jag tycker det är jätte viktigt att fortsätta kriga även hur jobbig situationen känns.

Efter en dags reflerktioner över detta inlägg, kom jag ju på en annan viktig aspekt med att aldrig ge upp och göra dom omöjliga räddningarna. Matchen i matchen mot motståndarnas målvakt kan du få ett kraftigt övertag i av en fantonräddning, speciellt om han släpper ett billigt. Då kan motståndarna få det tungt, med en målvakt dom känner är omöjlig göra mål på, medans deras egen känns osäker.

Som Mika Kiprusoff här nedanför...



Vi hörs!

torsdag 6 januari 2011

Mål och drömmar

Såg just en intervju med Viktor Fasth i Canal +:s studio. Måste säga jag gillade hans inställning och hans mål. Han sa att han inte gillade att ha personliga mål då det är lätt bli mätt då man uppnät sina mål. Så han jobbade ihop med en mentaltränare och målet var att se hur bra han kan bli, att bli så bra som möjligt.

Vilket jag tycker är en bra bild att jobba mot, då den inte går att uppnå. För du vet ju inte hur bra du kan bli, så det är ju bara att jobba på och fortsätta utvecklas och lära sig nytt.

Det är ett extra bra mål då du som Viktor blivit lite äldre. Då det kanske är lättare bli mätt och nöjd då du är äldre, och tycker du lärt dig allt. Att då ha målet att bli så bra du kan känns sunt och ett sätt att hela tiden fortsätta sträva framåt.

Jag tycker annars att ens mål ska vara korta och uppnåliga. Visst att bli NHL proffs är ju något att sträva efter, men kanske inte det bästa mål man kan ha. Det är kanske mer en dröm. Så jag tycker man ska sätta upp korta mål som du kan sikta på nu, kanske att rädda 90 % av skotten på alla ispass i veckan. Eller att alltid se till att vara maximalt förberedd. Eller som Viktor ha som mål att bli så bra som möjligt!

Vad har du för mål?

Vi hörs!

Vinkeln på skenan avgörande vid tryck längs isen

Mycket av dagens målvaktsspel och målvaktsträning handlar ju om att trycka nere på isen. Förflytta sig i bytterfly. Då är det ju viktigt att komma rätt, helst med endast ett tryck. Att komma till rätt ställe både i längd och placering.

Hur gör du då för att sikta då du ska trycka dig från stolpen?

Det är ju vinkeln på skenan på skridskon som avgöra vart du kommer hamna. Inte hur du trycker. Självklart spelar ju hur du trycker och vinklar kroppen in, men det är vinkeln på skenan som avgör vart du hamnar. Om du har vinkeln på skenan riktad mot ett ställe men försöker trycka dig till ett annat så kommer du med stor sannolikhet få rotation i din butterfly och inte heller komma dit du vill.

På bilderna nedanför försöker jag visa vilken vinkel på skenan som får dig att komma vart vid ett tryck. Det här är ju något som är ypperligt bra att träna på då du får tid. Så det sitter i ryggmägen hur du ska placera skridskon vid vilka lägen och planera ditt spel.

Jag tycker ju det är viktigt och bra att trycka ordentligt för att vara säker på att komma dit du vill med ett tryck. Blir det för hårt kan du stoppa med motsatta skridskon. Jag ser hellre du trycker för hårt och stoppar än att du måste trycka två gånger. Dels för du kommer snabbare fram och får mer tid på dig att förbereda dig på räddningen. Dels för stoppet är en mindre rörelse än trycker och går snabbare och du lämnar luckor och öppnar dig en kortare tid.
Så var nogran med detaljerna, få upp knät bra under magen, se till att du har hela skenan i isen och riktad åt rätt håll, samt tryck till hårt så du kommer dit du ska direkt. Det här med detaljer och hur viktigt det är har jag ju skrivit om förr.

Så på nästa ispass, prova på och se hur vinkeln på skenan påverkar var du hamnar då du trycker. Det är ju inte bara vid tryck längs isen skenan avgör, men det ärlättare korrigera vid stående förflyttningar då du kan vinkla stödskenan som du står på för att komma rätt.

Vi hörs!

Spela alltid med bästa laget

Många lag som får spela en match om bronset slutar spela med absolut bästa laget, man ställer in backup målvakten, spelar på hela truppen och toppar inte.

Jag förstår inte riktigt det?

Jag förstår ju självklart det är grymt tungt torska en semifinal och att det kan vara svårt ladda om, men det måste ju kännas så grymt mycket bättre komma hem från turneringen med ett brons eller en fjärdeplats. Snudd på att det direkt efter turneringen känns bättre ha vunnit bronsmatchen än förlorat finalen.

Sverige satte ju in Fredrik Pettersson-Wenzell i mål igår. En bra målvakt inget snack om saken. Men det är heller inget snack om saken att Robin Lehner är första målvakt. Personligen av det jag sett tycker jag ju också Lehner varit bättre än Pettersson-Wenzell i VM.

Jag tycker ju landslagsledningen redan då visar för spelarna att man inte satsar fullt ut, att nu har vi missat det vi ville ha och luftar truppen. Gör er bästa men det gör inget om ni förlorar.

Jag antar att i ett JVM spelar man för ranking och liknande inför kommande turneringar och lottning. Då borde man ju spela med bästa laget i alla matcher och spela för att vinna.

Nu kan ju Robin Lehner varit skadad och då är det ju inget att snacka om. Men om han inte var det känns det konstigt att göra så tycker jag.

Men jag tycker ju att man alltid ska spela med bästa möjliga lag! I alla fall i ett VM där det är rätt få matcher, låt backupen stå någon match i gruppen så han är med i matchen om ettan blir skadad. Men sen ska bästa målvakten stå.

Under en hel säsong är det ju en annan sak, då behöver ettan vila och man bör hålla backupen fräsch så han får spela om ettan blir skadad.

Vad tycker ni?

Vi hörs!

tisdag 4 januari 2011

Irriterande och surt

Satt ju och tittade på Sverige - Ryssland i JVM igår.

Rysslands målvakt Dmitri Shikin var en sån där klassisk målvakt som jag som hejar på motståndarlaget genast börjar tycka illa om. Som får varenda räddning att se ut som tur, och inte ser ut ha några linjer eller tankar alls i sitt spel.

Men, tyvärr eller kanske mer som tur var är det ju inte så, så klart! Du kommer inte med i JVM med tur som teknik. Men ja, det är irriterande när jag sitter som publik, och hejar på motståndarna Sverige i det här fallet! Mycket irriterande.

Det var en speciell räddning igår där jag svor hemma i soffan, han räddade ett skott det blev en retur som en svensk kom först på och sköt, där Shikin i sin förflyttning ramlar och sittande halvt på rumpan får skottet på axeln...

Men som jag skrivit om förut, Dominik Hasek såg inte helt annorlunda ut och hans meriter talar ju för sig själv.

Måste dock passa på att kritisera Sveriges straffar lite, inga nu gäller det JVM semifinal straffar. Trodde ju Sverige hade klar fördel med Lehner i målet. Speciellt efter första räddningen!

Var både irriterad och det kändes surt då jag hoppade i säng.

Vi hörs!

Ett tack

Imorse då jag loggade in på min mail hade jag fått ett mail från Daniel Hübinette, där han hade gjort en ny header till mig, riktigt stilig tyckte jag och bytte!

Så tack Daniel!

Vi hörs

Problemet med butterfly intill första stolpen

Förra året i så reagerade jag hela säsongen på att Gustav Wesslau i Djurgården ofta gick ned i butterfly vid första stolpen. Jag tycker inte det är någon bra ställning att använda vid första stolpen. Du släpper en lucka intill stolpen och har svårt att veta om och hur stor luckan är.

Igår vid Rysslands 1-0 i JVM gjorde Robin Lehner exakt samma sak.



Som ni ser på videon så går Robin ned i butterfly och den ryska spelaren kan valla in pucken mot Robin och i mål. Han släpper den luckan jag pratade om och som är svår att kontrollera. Jag föredrar att du antingen står men ännu hellre jobbar på ett knä vid första stolpen. Ett knä har jag ju skrivit om förut men då att använda sig av det även i vinkeln.

I andra perioden hade ryssarna ett liknande läge då Robin jobbade på ett knä och utan problem grejade den chansen. Där jag tycker Robin visade att han är en tänkande målvakt som lär av sina misstag. Tänkande målvakt har jag också skrivit om tidigare.

Men det Rysska målet igår visar verkligen vad det är jag tycker blir fel då man använder sig av butterfly intill första stolpen. En liten tavla av Robin som dock spelade upp sig grymt bra under matchen och visade att han är en riktigt bra målvakt med grymt bra psyke!

Robin Lehner har helt klart täckning för sitt uttalande i pressen här om dagen!

– Klarar man inte av att ta motgångar ska man inte vara målvakt.

Hur jobbar du vid första stolpen? Stående ett knä eller butterfly?

Vi hörs

måndag 3 januari 2011

Position på skridskon intill stolpen

Skridskon på in eller utsidan av stolpen?

När jag kör målvaktsträning ute i klubbar eller på våra camper så stöter jag ibland på målvakter som står intill stolpen med skridskon på utsidan av stolpen.

Något som jag inte tycker är bra.

Dels finns risken att haka i stolpen och fastna till. Står du inte helt rätt kan pucken vallas in via skridskon. Jag tycker inte man har samma kontroll på var stolpen är och om man är tät intill stolpen.

Detsamma gäller ju då man går ned på ett knä intill stolpen, men kanske ännu mer viktigt. Då ett felskär eller ihakande vid stolpen då skulle göra att trycket nere blir misslyckat och du inte kommer så långt du behöver eller får rotation på din butterfly.

Så jag tycker att det är vitkigt att ha skridskon innanför stolpen, så du vet att du är tät längs isen och inte riskerar att haka fast eller få rotation i butterfly.

Som Magnus Olsson kommenterade detta inlägg på facebooksidan, att det finns äldre målvakter som spelar med skridskon utanför stolpen av en anledning och har ett syfte med det. Vilket det ju inte är något fel i, har du en tanke bakom hur du spelar och kan motivera det och förklara det är jag villig att lyssna. Kanske kommer vi efter diskussion fram till att du gör rätt, eller så modifierar vi din stil lite. För som jag skrivit tidigare, jag är inte facit som målvaktstränare.

Hur spelar du intill stolpen?

Vi hörs

söndag 2 januari 2011

En reflektion

En lite reflektion från Detroit - Phliadelphia.

Philadelphia kom två mot en, har nog aldrig sett en målvakt gå så hårt på puckhållaren sokm Jimmy Howard gjorde. Men så var backen Niklas Lidström också.

Hur det gick?

Ja skytten hade inget att skjuta på då Howard kom ut och bara tänkte på honom, försök till pass som Lidström bröt.

Måste vara skönt stå i mål i ett lag där Lidström spelat 25-30 minuter per match.

Kronwall kommenterade Lidström på ett skönt sätt.

-Han spelar som en ung spelare och gör lite för svåra saker ibland. Men skillnaden att han gör noll misstag.

Minns inte om han sa så ordagrant men nära nog. Hyfsad beskrivning om ni frågar mig!

Vi hörs!

Osmidigt skött av Växsjö

Tycker Växjös agerande med Karol Krizan värvningen är ett bra exempel hur man sågar båda sina målvakter vid fotknölarna, men dom vågar inte göra det face to face. Jag tycker det är riktigt dåligt skött av Växjös klubbledning.

Att helt utan förvarning plockar in en ny målvakt. Okey att det är locket på utåt, även om det locket verkat vara mindre tajt än det inåt. Men att deras målvakter får reda på att Krizan plockats in via media är underbetyg för Växjös klubbledning i mina ögon.

Vill man ha kvar någon av målvakterna nästa år så har ju inte förhandlingarna om nya kontrakt världens bästa utgångsläge då dom är medvetna om att ledingen inte riktigt litar på dom, trots dom hjälpt Växjö till serieledning. Dom vet också att det bakom deras ryggar kan plockas in förstärkning.

Jag förstår inte varför klubbledningen inte kan vara ärlig och rak med såna här saker. Varför inte säga till killarna hur det ligger till? Istället för att låta media informera?

Säg nu att Krizan kommer in och skadar sig inför kvalserien, hur kul känns det då för Bengtsberg att hoppa in med vetskapen att klubben inte tror på honom? Visst är det samtidigt ett tillfälle visa alla hade fel. Men ändå ingen rolig sits!

Luktar lite Leksand över det, att inte lita på den målvakt som spelat dom till en kvalserie utan plocka in en ny "etablerad" målvakt. Vi vet ju hur det gått för Leksand. Återstår att se hur det går för Växjö. Inget ont om krizan som sist han var i Sverige va riktigt bra i Modo, men han har varit petat i sitt lag hemma i Tjeckien och spelat i andra ligan. Kanske inte ett toppbetyg, eller?

Mycket konstigt!

Vi hörs

Viktigt vara helt säker vid brytning med klubban

Tittade på HV71 - Djurgården.

Ingen kul match för mig som Djurgårdare, en liten tröst är väl att Fredrik Bremberg gjorde tre av HV:s mål. Men det var inte det jag skulle skriva om.

Vid HV:s 4-2 mål kommer Bremberg fri. Ridderwall förbereder och missar en brytning med klubban. När man förbereder en brytning med klubban så tydligt att du släpper greppet och håller klubban i knoppen så måste du träffa pucken. Annars så öppnar du upp benen och släpper en jätte lucka.

Stefan missade brytningen Bremberg lirkade in pucken mellan bena. Personligen tycker jag den typen av tydlig brytning med klubban är svår. Där du släpper ut klubban och verkligen visar att du ska stötbryta mot pucken. En skicklig utespelare får du tid att se du ska försöka bryta pucken och kan hinna dra undan den och då är det öppet mellan benen. Jag föredrar att man liksom slår ut klubban från sitt normala grepp, och på så vis också överraskar spelaren.

Jag tycker inte alls det är en tavla av Ridderwall, men det är en svår räddning och det blir som sagt väldigt svårt reparera om du missar.

Ridderwall gör i övrigt en okey match, kommer tillbaka starkt efter en jätte tavla med ett insläppt mål där Louma skjuter från egen zon och Bremberg touchar pucken på blå linjen för att slinka in under benskyddet. I övrigt var han rätt chanslös på målen. Men sex insläppta är ju aldrig ok.

Vi hörs!

Var maximalt förberedd

Att misslyckas med sina förberedelser är att förbereda sig för att misslyckas.

Dom orden är riktigt bra tycker jag, och dom stämmer så otroligt bra! Kanske speciellt för oss målvakter. Där detaljerna är så viktiga. Då är det också extra viktigt att förberda sig. Så alla detaljer är som dom skall innan du går på is.

Jag blir alltid lika förvånad då vi har camp, vare sig det är två dagars eller enveckas och killarna klagar på dåligt slipning på första ispasset. Det är ju ett typ exempel på ovanstående ord. Man har glömt eller missat att slipa sina skridskor, med andra ord misslyckats med förberedelserna...

Tar du med dig dina saker hem efter träningar och matcher, packa upp trunken häng upp saker som ska torka lägg saker som ska tvättas i tvätten. När du packar upp grejorna häng samma sak på samma krog eller hylla varje gång, kan låta löjligt men du kommer underlätta för att få med dig alla saker och inte glömma något hemma.

Om du har kvar sakerna i ishallen se till att dom ligger så dom torkar, ha sakerna på samma ställe varje gång. Ta dig tid packa ner eller hänga upp sakerna noga och bra.

Gå igenom utrustningen ofta, kolla skruvar i hjälm/mask se till att gallret sitter som det ska, kolla spännen i benskydd, torka skridskor känn på slipningen. Se över snören i plockens fångstficka. Se om du behöver tejpa om klubban

Här är också skötselråd för dina prylar så dom håller längre och ser fräscha ut längre.

Se till att vara i tid till träningar och matcher, så du hinner värma upp så mycket du behöver. Så du hinner gå igenom utrustningen en sista gång. Hinner byta om i den takt du själv vill.

Så när du kommer ut på isen, är du så förberedd du kan och vet att du gjort allt du kan och som du ska för att vara maximalt förberedd!

Vi hörs!