onsdag 9 november 2011

Nu får fan klubbarna börja ta ansvar

Mike Helber?

Efter alla diskussioner om tacklingar mot huvudet där alla är inne på samma linje det måste bli hårdare tag och hårdare bestraffningar!

Då kommer "första" domen efter att debatten kommit igång på allvar, också efter den fulaste av alla tacklingarna.

Vad gör Helber då? Säger det var en bra dom och en ful tackling? Oh nej han gör det alla lagledningar i alla klubbar gör när deras spelare stängs av gnäller! Okey han säger inte rakt ut att avstägningen är fel eller för lång. Men indirekt tycker i alla fall jag det är det han säger.

– När den massmediala uppmärksamheten blir så stor, när man har Leif Boork, Petter Rönnqvist, L-G Jansson som uttrycker sig väldigt emotionella i detta... De här herrarna som uttrycker sig, de gör inte det med fakta, de gör inte det med bra jämförelser, de bara går ut med emotionella känslor... Med detta som bakgrund förväntade vi oss en lång avstängning, säger Helber till HockeyExpressen.se.

Jävla idioti!!!

Dom hade inte förväntat sig en lång avstägning för det var en väldigt ful och respektlös tackling? Utan för att experterna fördömde den? Undrar också vilken fakta det är han tycker dom missar?

Har Mike Helber ens sett tacklingen undrar jag???

Hela artikeln hittar du här.

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Tänk vad olika man tolkar det man läser...eller väljer vad man vill läsa...

    Läser man på LHC:s hemsida finns rubriken: "Tacklingen är inte okej" och under den står den officiella hållningen framförd av Hemlin: "Tacklingen i gårdagens match är inte okej. Den går utanför ramarna för den hockey vi vill se."

    Klart och tydligt tar LHC avstånd från tacklingen och andra tacklingar av den här typen - som den ENDA föreningen i det här landet som fått en egen spelare dömd. Ingen av de andra klubbledningarna har formellt tagit avstånd från sina egna spelares tacklingar - de har bara sagt att de godtar straffet som deras spelare får.

    Det Helber säger i artikeln handlar om en annan sak i kölvattnet av tacklingen - dvs medias och de s k experternas påverkan på disciplinnämndens beslut - han diskuterar inte huruvida tacklingen är ful eller inte.

    Det är ju inte för intet DN kallas lotterinämnden, för det har i alla fallen av olovliga tacklingar bedömts efter oklara normer, som inte är lika för alla.

    Och ja, Helber var på matchen och såg tacklingen. Han är med på varje match.

    SvaraRadera
  2. Det är grymt bra av Linköping! Tanken var inte att hänga ut just Linköping, dom fick bara ta skiten den här gången.

    Sen vidhåller jag att Helber inte behöver uttala sig ALLS om han inte ska fördömma.

    Men som sagt det gäller alla klubbar. Oftast så gnäller ju klubbarna på att straffet för andra är för kort men för egna spelare för långt. Vilket jag tycker sänder ut fel signaler till spelarna som blir "föärsvarade" då dom gjort något fult...

    SvaraRadera