måndag 20 augusti 2012

Intervju med Linköping J18:s Oliver Källbom

Dagens målvakt i Svensk hockey måste ju ändåvara 17 åriga Oliver Källbom som efter sjukdom på Christian Engstrand och att J20 laget var i Ryssland på turnering fick hoppas in och backa upp Andreas Andersson i Linköpings match i European Trophy mot Vienna. Dock blev inte dagen riktigt som Oliver trott. För i slutet av andra perioden skadade Andreas höften och Oliver fick hoppa in.

Han höll nollan resten av matchen men fick se sig och Linköping besegrade på straffar. 

Jag gjorde en kort intervju med Oliver som kommer här.

Hur gick tankarna då du insåg du skulle A-lagsdebutera?

Det var såklart jätte kul när jag fick reda på att jag skulle vara med a laget som backup till Andersson det är alltid något man önskat att få vara med a-laget.

Var det den mest nervösa åkning från bås till mål du någonsin gjort?

Självklart det var det verkligen man var lite skakig i början

Vad var skillnaden på att spela a-lagshockey i ET mot att spela juniorhockey?

Det var farten och framförallt skotten men man fick även bättre hjälp av utespelarna

Blir det en energi och självförtroende boost inför resten av säsongen att veta du hängde med bra och höll nolla dina första a-lagsperiod?

Ja det blir verkligen skönt att ha med sig det i tankarna i vinter det kommer hjälpa mig mycket.

Hur kändes nerverna och hur gick dina tankarna inför straffarna?

Nerverna var underkontroll jag var lugn och fokuserade på bra jag hade lite tid där när ismaskinen var ute och körde så jag kunde ta några djupa andetag och bara njuta av stunden

Som J18 målvakt och 17 år. Vad känner du själv du måste jobba med inför den riktiga eventuella a-lagsdebuten? Är det fysiken? Tekniken? Spelförstående? Var ligger "man" mest efter som junior?

Det är nog bägge delarna. En kombination av både fysiken och tekniken där jag känner jag behöver lite extra är nog fysiken

Måste varit sjukt roligt och spännande få komma upp och vara med a-laget under match. Se hur det går till på högsta nivån i Sverige. Sen att också få hoppa in och göra det bra. Vilken dag!

Tackar Oliver som tog sig tid svara på mina frågor!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar