lördag 16 februari 2013

Viktor kan inte förvåna mig längre

Viktor Fasth, sju matcher sju vinster i NHL!

Smaka på dom orden igen.

Sju matcher sju vinster!

Grymt stort och helt grymt bra av Viktor!

Men, jag har slutat att förvånas över Viktor. visst han är 30, han debuterade i Elitserien för två säsonger sedan. Han är rookie i NHL. Men kom igen, hans debutår i Elitserien kom han med och blev VM:s bästa målvakt, han blev utsedd Elitseriens bästa målvakt, vilket han även blev sitt andra år.

Men han har visat att han har ALLA verktyg som krävs av en supermålvakt. ALLA!

Han har ett grymt grundspel och en grym spelidé. Han är lugn och samlad i målet. Han och Stefan Persson jobbade fram en mycket bra spelidé med Stefans "do less get more". Innan dess hade Viktor ett bra sammarbete med min kollega Maciej Szwoch. Han har jobbat målmedvetet och hållt sig till sitt spel som han är säker i.

En säkerhet som ju syns tydligt i hans spel. han är snudd på alltid rätt placeraqd och kan göra enkla räddningar men har både snabbheten, vigheten och styrkan att göra stora räddningar i ytterlägen. Ett grymt spelsinne och om ni kollar en match så ser ni hur bra han håller koll på vad som händer runt omkring honom. Han vrider på huvudet väldigt mycket och har hela tiden koll på vad som kan hända. Vilket underlättar att spela hans enkla och snåla spel där han kommer samlad och räddar med kroppen allt som offtast.

Så nu slutar vi förvånas och chockas och bara njuter av en av Sveriges bästa målvakter!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar