onsdag 1 maj 2013

Bryt ihop och kom igen

NHL slutspelet drog igång i natt. LA fick en tung start mot St. Louis, eller Jonathan Quick fick det i alla fall. Efter en match med över 40 räddningar så gjorde han en bamsetavla som avgjorde matchen i förlängningen.



Som ni ser, inget bra ingripande.

Nu gäller det för Jonathan att komma igen och göra det snabbt för nästa match är redan imorgon torsdag. Då får det inte finnas några dåliga tankar. Ingen rädsla att gå ut och spela pucken. Jonathan måste kunna komma tillbaka och tro på sig själv. Veta om att ett misstag ändrar inte alls på att han är en grym målvakt!

Det är dock inte helt enkelt att bara skaka av sig. Men här är ju en sak som skiljer oss vanliga dödliga mot proffsen. Jonathan vet ju hur bra han är, han tror på sig själv. Annars hade han inte varit etta i LA Kings.

Så jag tror Jonathan redan har brutit ihop och kommit igen. Han kommer vara redo på torsdag att hjälpa sitt LA att vinna. Det måste han och jag tror han kommer det.

Hur man gör för att glömma och gå vidare är ju upp till var och en. Ta en sväng ut i sarghörnet och bryt ihop och kom igen. Här har ju Jonathan två dagar på sig. Om det är bättre eller sämre är ju upp till var och en. Men jag tycker det är viktigt att du som målvakt har en plan och ett sätt att bryta ihop och komma igen. Du måste nästan ha det, för att inte bara bryta ihop. Att komma igen efter ett billigt mål eller att man släppt första skottet är ju otroligt viktigt och något som skiljer dom bra målvakterna från dom grymt bra!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar