söndag 12 december 2010

Miniintervju med Rolf Ridderwall om målvakter idag och igår

Har fortsatt min lilla intervjuserie om målvakter från idag och igår.

Har fått några intressanta och riktigt bra svar av Rolf Ridderwall, det är roligt att dessa gamla stormålvakter som Roffe och Tommy Söderström ställer upp och ger av sin tid att svara på mina frågor.

Här kommer Roffes svar:

Tycker/Tror du att det krävdes mer känsla och talang förr?

Förr jobbade man mer med känsla och det krävde att du hade talang för att agera,lika viktigt då som nu var att ligga "rätt" mot skytten (spelförståelse)så där ser jag ingen större skillnad.Men svar på din fråga, ja det behövdes mer talang och reaktiosförmåga om än marginellt.Med storleken på målvakten,skydd och utvecklingen av träningen gör att med mycket och bra träning kan komma långt idag. Mv idag är mycket mer strukturerade.

Vad tycker du är den största skillnaden på målvaktsspelet idag mot för 12-16 år sedan.

spelsystem och struktur för mv har kraftigt förbättras,skydden är mycket bättre(man kan täcka utan att skada sig) Spelsystemen har gjort att mv kan vara större och längre.

Vad tror/tycker du målvakter förr var bättre på än dagens målvakter och tvärtom?

Man gjorde fler räddningar och agerade mer dagens målvakter är mer strukturerade,större, starkare,rörligare framförallt nere på isen.

Vad tycker du äldre målvakter hade som dagens inte har på samma sätt och tvärtom?

kan sakna temperament idag mot förr.Vi hade Christer A,Pecka L,Wille L osv som var heta.Stilarna var mer olika,idag är många stöpta i samma form.

Tycker du målvaktsspelet utvecklats mer än själva spelet dom sista 12-16 åren?

Ja

Min tanke efter att Roffe svarat, är om dagens målvakter är lugnare just för att dom inte spelar lika mycket på känsla. Att dom är så väldrillade tekniskt och har en sån bra grundteknik att dom inte behöver den känslan och därför inte är lika heta. Kika på Fredrik Norena tex en hetsporre som spelat det gamla spelet.

Som sagt mycket intressanta svar, som fick mig att tänka lite och det känns som jag är på rätt spår. Att målvakterna förr spelade mer på och hade mer känsla. Kanske inte nödvändigtvis mer talang men en annan sorts talang.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar