måndag 18 april 2011

Ja till lönetak

Aftonbladet skriver idag om att vissa lag i elitserien vill införa lönetak.

Något jag är för, så mycket som det går! Det är alldeles för mycket medelmåttiga spelare som tjänar alldeles för bra i elitserien. Jag har inga problem att Johan Davidsson, Rickard Wallin, Magnus Johansson och spelare i den kalibern tjänar riktigt bra med pengar.

Det är spelarna som är på väg ner i karriären eller dom som är medelbra som tjänar alldeles för bra. Att en spelare i en fjärdekedja kan tjäna 150.000:- - 200.000:- i månaden är ju sjukt!

Eller alla icke presterande utländska spelare som kostar massor med pengar och inte levererar men får spela för dom är så dyra. Det är sjukt!

Jag är för lönetak, samt mer prestationsbaserade kontrakt. För ärligt skriver man på ett kontrakt som poängkung eller målskytt och inte gör mål eller poäng, ska man då lyfta sin feta lön man fått för att göra poäng?

Sen det jag tycker är än bättre med ett lönetak, är att man måste våga, kanske satsa på juniorer eller spela på ett nytt och revolutinerande sätt. Komma på nya sätt att spela på och på så vis vara bättre än motståndarna, inte bara genom att ha råd att tex ha Fredrik Bremberg i en tredje/fjärde kedja och inte spela powerplay men betala honom 200.000 - 300.000:- i månaden.

Vad tycker ni? Lönetak eller ej?

Vi hörs!

6 kommentarer:

  1. Tja!

    Håller inte med dig om lönetak, dock är prestations baserade kontrakt en väldigt bra ide men tyvärr är nog dom allra flesta spelarna för fega.

    Om vi skulle införa ett lönetak så skulle Sveriges hockey bli mycket sämre, då vi redan nu är sämre än KHL pga för lite pengar, vad skulle då ett lönetak göra? jo många "stjärnor" skulle gå till KHL,NLA,etc och Elitserien skulle bli sämre å sämre.

    SvaraRadera
  2. Tjena!

    Kanske kan det bli så? Samtidigt kanske det gör att man spar pengarna till dom som förtjänar dom. Samt att dom som inte förtjänar dom får det dom egentligen förtjänar, dom spelarna kanske inte heller är dom som drar till KHL.

    Sen så länge som kommuner inte behandlar elitserielagen lika så blir det ju inte heller rättvist. AIK och DJurgården får 0 i komunala bidrag, medans andra lag får arenor betalada av kommunen... Då tycker jag ett lönetak kan vara rättvist.

    Sen tycker jag ju inte att vi kan jämföra elitserien med KHL, vad gör det om vi är sämre vi konkurerar ju inte sportsligt med KHL eller NHL. Jag tror ju inte att ett lönetak skulle göra vi tappade så mycket fler spelare till KHL eller NHL.

    Dock håller jag med dig till 100% att spelare inte skulle skriva på prestations baserade kontrakt... Men det kan jag förstå att DOM inte vill. Men för klubbarna vore det bra.

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag undrar lite om hur man ska lägga upp träningen nu på försäsongen. Ska man köra enskilt med ben en dag och nästa gång bål osv. Då blir det ju inte så mycket träning för de olika delarna och ger det någonting då? Eller ska man köra lite av varje alla träningspaass? Sen undrar jag också om man ska köra tex lite snabbhet ock koordination osv efter passen eller Ska man ha enskilda dagar för det?

    SvaraRadera
  4. Redan idag drar de som är pegnafixerade till KHL. Redan idag finns ganska bra pengar nere i Europa. De löner som måste sänkas är lönerna i tredje och fjärdekedjan. Dom spelarna är i allmänhet för dåliga för KHL och skulle de ändå få chansen där så finns det många spelare i allsvenskan som kan spela där. Våra toppspelare som nämndes i blogginlägget ska fortsättningsvis ha bra betalt.
    En annan positiv sak med ett lönetak är att klubbarna måste utveckla sin scoutingverksamhet. Man skulle helt enkelt inte ha råd att göra dåliga värvningar. Detta tror jag skulle medföra att klubbarna/tränarna skulle bli tvugna till en tydligare spelide eftersom man måste veta vad man ska scouta efter.

    SvaraRadera
  5. Exakt!

    Toppspelarna ska tjäna bra, men spelarna som det går 14 på ett dussin måste få sänkta löner...

    För som du säger en tredje/fjärde femman elitseriepselare finns det massor av i allsvenskan och säkert någon i div 1 också... Som gärna hade spelat elitserien!

    SvaraRadera
  6. Jag ska försöka få till ett bra inlägg om fysträning, men då jag inte är så bra på det själv håller jag på att få hjälp med det.

    SvaraRadera