fredag 15 april 2011

Stå emot trashtalk och psykningar

Jag fick ett mail från en av er läsare här om dagen med en fråga.

Frågan löd så här.

Tja Niklas! Har du skrivit ngt om hur man står emot skitsnack på plan i bloggen? isånafall så skulle jag verkligen behöva läsa det! :)

Det hade jag inte gjort, jag har funderat några dagar och frågat runt lite, och ska försöka svara.

Det absolut enklaste och faktiskt bästa svaret är ju att ignorera det. Skit i vad dom säger eller gör. Ta en klunk vatten och åk en sväng ned i sarghörnet och hämta nytt fokus.

Stefan Ladhe sa så här om saken och om det är något man pratar om.

Det bästa tipset är att vara iskall, inte bry sej, flina och åka därifrån och stänga ute ev känslor som kan brusa upp om man blir provocerad. Ingen större skillnad än för utespelare antar jag. Man pratar inte om det om man inte ser att det är ett problem vilket det sällan är på den här nivån...! Försöker motståndaren psyka en kan man ta det som ett kvitto på att man är bra! Annars hade dom inte lagt energi på det!

Hörde även med Maciej Swoch vad han sa om saken.

Det här är en intressant fråga!

Jag kan inte säga att vi direkt jobbar på det här men så här tycker jag. Först och främst, varför snackas det ute på banan? Målet är att få spelaren ur balans. Varför det? För att det blir enklare att göra mål! Varför måste du få mv ur balans för att kunna göra mål? För annars är han för bra!
När jag spelade såg ja det som positivt att motståndarna försökte få mig ur balans. Det var ett tecken på att de hade respekt för mig som mv.

Det finns även en andra vinkling på det här. Du har ALLTID ett val. Du kan välja att tycka att det är jobbigt eller välja att skratta. Du kan välja att en Björn är ett mysigt djur eller fullständigt livsfarlig. Det är upp till dig att VÄLJA hur du vill se på situationen.


Bra synpunkter av både Stefan och Masken, båda är ju också inne på att måste motståndarna måste lägga energi på att snacka och störa dig är det ett kvitto på att du är bra och het. Om du också lyckas stå över det kommer du ta energi från motståndarna som utöver att dom är upprörda att dom inte kan göra mål nu blir det även för att dom inte kan psyka och störa dig.

Med andra ord har man ALLT att vinna på att vara iskall inte bry sig och bara flina åt dom, kanske hålla med till och med. Det är ju lite som när man var liten och blev retad, blev man arg blev man mer retad brydde man sig inte slutade dom rätt snabbt.

Passade även på att fråga Eddie Läck hur han gör, och fick ett rätt skönt svar.

hehe det ar bara att inte lyssna.. jag ar ganska dalig pa traschtalk, kommer alltid pa saker en minut senare som jag skulle sagt sa battre att bara vara tyst och lata spelarna babbla. haha

Eddie har koll inte bara på sina starka sidor utan också dom dåliga. Inte så lyckat komma med den där bra kommentaren tillbaka tre byten senare... :-)

Ett sätt kan ju vara att på träningar be utespelarna gå extra hårt på en på returer och då man blokerat, slå lite på handskarna och kanske snacka lite skit med en så man i alla fall är van vid det och kanske kan tackla det bättre då det är match.

Men som sagt absolut bästa tipset, flina åt dom och åk därifrån.

Här är ju ett ämne där ni kan hjälpa varandra killar, så ge tips och trix bland kommentarerna.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar