lördag 10 augusti 2013

Hjälp dig själv med det mentala

Jag har ju skrivit en del om mentalträning tidigare.

Det finns ju små saker du kan ändra i ditt dagliga tränande som kanske kan "lura" dig lite.

Säg att du har problem med tex SMS, du gillar det inte och använder det inte. Inför en målvaktsträningspass säger din målvaktstränare att ni ska köra SMS och spelet intill stolpen hela passet.

Din första tanke är kanske, fan vad värdelöst det är så tråkigt SMS suger och jag skiter i det här!!

Självklart är saker som du tycker är tråkigt, just tråkigt. Det som är svårt är jobbigt.

Men om du istället har inställningen och tankarna.

Åh SMS som jag har problem med, bra att träna extra och bli bättre. Blir ett utmanande pass där jag kan utvecklas.

Det här är ju ingen mentalträning så. Men mentala knep för att få det du ska göra bli lite roligare och hjälpa dig ha en bättre inställning till passet.

Samma om du ska spela match mot ett lag du förlorat mot flera gånger, kanske släppt in massa mål. Då måste du stänga ute tankarna och rädslan att misslyckas igen. Går du in på isen rädd att förlora och släppa in många mål, är det stor risk du gör just det.

Försök istället att se det som en utmaning, en svår uppgift som du ska klara av. Försök se det som en chans till revansch där du ska visa dig själv att du visst kan vinna mot det laget.

Små enkla knep att ändra din mentala inställning. Men som kan hjälpa dig. För går du på en träning med inställningen det kommer bli tråkigt, omöjligt och dåligt kommer det ju bli just tråkigt, omöjligt och dåligt.

Så försök att peppa dig själv och ha rätt inställning till saker och ting så kommer du få ut mer av träningar och ge dig större chans prestera bra på match!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar