onsdag 19 februari 2014

Få kontroll över ditt temperament

Som målvakt är det bra att ha kontroll på sitt temperament. Att hålla sig lugn och fokuserad och inte låta ilska förstöra ens möjlighet att spela eller träna bra.




Du hjälper ju inte dig själv eller ditt lag genom att få raseriutbrott, det du däremot gör är att stärker motståndarna. Ger dom extra energi. Det finns också stor risk dom sätter extra press på dig och försöker få dig ur balans. Om du deppar ihop eller blir rasande efter insläppta mål sänder du också helt fel signaler till ditt eget lag som kan bli osäkert på dig.

På träning gäller ju samma sak, håll dig kall och fokusera på nästa puck och om det behövs ytterligare nästa. Du kommer inte spela bättre för att du skriker svär och kastar klubban antagligen kommer du vara sämre för du lägger energi och fokus på fel saker. Går det dåligt, ta en sväng ut ur målet och samla ihop dig och på det på nytt. Fokusera på rätt saker, din teknik, blicken på pucken och saker som gör att du räddar.

Jag är övertygad om att du blir en bättre målvakt utan dessa raseriutbrott, då dom bara tar energi och fokus från det du ska göra. Så har du problem med att du blir väldigt arg, försök hitta sätt att komma över det, lära dig hur du ska hantera motgånger på annat sätt än att svära och slå av klubbor. Klarar du det inte själv ta hjälp av en mentalcoach.

För, det är väldigt sällan din klubbas fel att du släpper in mål.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar