tisdag 29 november 2016

Mer fördelar med en spelidé

Jag skrev om tryggheten med en spelidé här om dagen. Där jag skrev lite om varför det är bra att ha en spelidé. Du hittar det inlägget: Här.

Idag ska jag ta en annan fördel med att ha en spelidé kontra att spela helt på känsla och göra nya och olika räddningar och val i varje situation.

I matcher eller perioder av säsongen då det går tyngre. Du är inte i toppform, puckarna studsar och rinner av dig. Fördelen med att ha en tydlig spelidé då är att du kommer göra räddningar på grund av din spelidé. Just för att du spelar på samma sätt varje gång, och har en trygghet i det. Du vet hur du ska agera och kan trots att det går tungt spela avslappnat och på vana. Du har något att falla tillbaka på.

Om du spelar på känsla och använder den räddning det råkar bli, och ofta olika. Då finns ju inget att falla tillbaka på. Eftersom du gör olika jämt. Det kan göra formsvackor längre och djupare då det är svårare ta sig ur dom. Eftersom du inte har något att falla tillbaka på, utan måste hitta känslan igen.

Så jag tror du kommer ha färre formsvackor med en spelidé och dom kommer vara kortare och enklare att komma ur med en spelidé. För med spelidé har du som sagt något att falla tillbaka på. Det blir också enklare att träna dig i form, då du enkelt kan träna olika lägen som uppstått i matcher och veta hur du ska agera och hitta en trygghet i situationen.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar