lördag 17 september 2011

En liten revansch för Tellqvist

Jag tror ju inte Mikael Tellqvist är en skadeglad person, det är inte den bild jag fått av honom dom gånger jag träffat honom. Tvärtom en grymt ödmjuk och snäll kille. Men ikväll, på bussresan hem från Stockholm med tre poäng i plocken och en riktigt bra match mot Djurgården tror jag livet känns lite extra bra.

Ett Djurgården som mer eller mindre öppet ratade Tellqvist som var helt öppen med att han ville hem till Djurgården. Ett Djurgården som valde Gustaf Wesslau istället. Ett val jag inte säger så mycket om, ja visst jag ville ha Tellqvist tillbaka. Men kan förstå Djurgården till viss del, Tellan är ju några år äldre och inte så mycket bättre målvakt än Gustaf.

Jag gillar dock den stilen som Tellqvist representerar lite mer än den Wesslau spelar med. Tellqvist är lugn och jobbar med små medel. Placeringsäker, jobbar med små medel, små rörelser. Medans Wesslau är mycket mer explosiv, jobbar stort med yviga rörelser och väldigt långt ut.

Jag kan tycka att Wesslau ofta sätter sig själv i svåra lägen genom sitt väldigt agressiva spel. Han attackerar puckarna med full aggression varje gång och hamnar ofta långt utanför målgården, och kan sätta sig i knepiga situationer.

Jag gillar ju målvakter som Tellqvist, Gerber, Fasth som spelar ett enkelt, tight, "smått" spel med små rörelser och med bra placering.

Men som sagt en helt oket bussresa hem för herr Tellqvist och min kollega den alltid ödmjuka och filosofiska Maciej Szwoch!

Ja en revasch för hela Modo som sågats längs med fotknölarna som fuskbygge och är redan utanför elitserien enligt media. Media är ju kände för rim och reson i sina artiklar. Spelar Modo som idag är dom ett lag för slutspel!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar