fredag 27 juli 2012

Intervju med Växjös Dennis Rasmussen

Idag är det Växjös Dennis Rasmusen som svarat på mina frågor.

Hur mycket jobbar ni forwards i Växjö ihop med målvakterna på och utanför isen för att få tips på hur man ska skjuta för att göra mål?

Förra säsongen tycker jag att vi pratade väldigt mycket med målvakterna för att få tips var vi skulle skjuta för att göra mera mål. Både Oscar och Gerber var ofta framme och gav, i alla fall mig, många små tips och ideer vart det är bäst att skjuta.

Är målvaktstränaren inblandad i jobbet kring anfallspelet och avsluten?

Våran målvaktstränare var väl inte jättemycket iblandad i vårat anfallspel förra säsongen. Ibland kunde även han komma med små tips om vart luckorna finns på olika målvakter. Men det var inget mer än så.

Vad tror du om det nya förslaget med bakåflyttat mållinje?

Jag tror att det nya förslaget med bakåtflyttad mållinje gör att hockeyn blir roligare med fler målchanser. Det kommer nog att vara lättare för forwards att jobba in och få in fler puckar från kanterna och man kommer nog att komma bort lite mer från "spelet i hörnet" som det ofta blir i matcherna tidigare. Samtidigt blir det säkert lite svårare att försvara sig eftersom att det inte blir lika lätt att styra ut motståndarna ner i hörnet som många jobbat efter tidigare.

Hur tror du det påverkar dig som forward?

Det påverkar nog alla forwards på ett bra sätt tror jag. Man kommer att kunna ta skott från fler ställen på isen och därmed kommer det att finnas mer alternativ i anfallszon tror jag.

Vilken är den bästa målvakt du spelat ihop med?

Dem bästa målvakterna som jag har spelat med är Martin Gerber som jag spelade med förra året i Växjö, och Jacob Markström som jag spelade med i juniorlandslaget.

Har ni i Växjö förutbestämda "varianter" hur målvakten ska stoppa och spela pucken vid dumpins?

Förra året hade vi en del kommandon som vi jobbade med. Det var mest målvakterna och backarna som kommunicerade vid "dumpen". Men eftersom att jag är center så pratade jag en del med målvakterna också. Både Oscar och Gerber var både duktiga på att snacka på isen, vilket gjorde det lätt för oss utespelare att agera efter det.

Vem är Växjös mest fåfänga spelare? Motivera gärna.

Växjö mest fåfänga spelare förra säsongen var solklart Nils Andersson. Har man en hårfön i ett hockeyomklädningsrum så får man faktiskt räkna med att få den titeln.

Detta året blir det nog lite svårare med att utse vem som är mest fåfäng. Mikael Eriksson och Niclas Lundgren är i alla fall två starka kandidater till årets titel.

Vem är slarvigast i Växjö? Motivera gärna 

Jag har svårt att utse vem som är slarvigast i laget. Nils Andersson kunde vara lite slarvig ibland, men det känns som att han har fått tillräckligt med skit på förra frågan haha. Men samtidigt är det svårt att hitta någon annan.

Björn Karlsson är väl också lite slarvig och har väl inte alltid full koll på allting. Men annars skulle jag nog säga att det inte är så många fler slarviga spelare i laget vad jag kan komma på.


Vem är den största prylgalningen med utrustning och klubbor? Motivera gärna.

Mikael Eriksson sticker väl ut mest. Sällan ser man en sån "grovjobbare" stå och svikta klubbor, fila knoppar och gnälla på skridskor så mycket som han gör. Han har till och med krävt att få sitt namn ingraverat på klubborna till nästa säsong, vilket han nu fått igenom. Så bli inte förvånade om hans signatur dyker upp lite varstans efter alla cross-checkingar han delar ut.

Vilka förändringar tycker du skulle till i Svensk hockey? Regler eller serieindelningar eller liknande?

Jag vet faktiskt inte vilka regelförändringar som jag skulle vilja göra. Det skulle i så fall vara att krympa måtten på rinken till "NHL-mått". Det skulle vara roligare att se på hockeyn då tror jag. Sedan tycker jag personligen att spelet blir roligare på liten rink.

Vilken målvakt i Elitserien är svårast att göra mål på?

Jag tycker att Viktor Fasth var bästa målvakten i elitserien förra säsongen. Så han är väldigt svår att göra mål på.

Sen var Christofer Nihlstorp bra dem matcherna som vi mötte färjestad förra året. Så jag får säga att dem är svårast.

Vilka målvakter snackar mest och försöker med trashtalk?

Jag märkte faktiskt inget trashtalk alls på isen från målvakterna förra året. Ibland kunde man höra vår egen målvakt men jag hörde aldrig något från motståndarnas målvakt.

Vilken back är jobbigast möte i sarghörnet och varför?

Svåraste backen att möta i sarghörnen vet jag inte vem jag tycker. Det finns många starka backar.
Jag tror däremot att Björn Karlsson i vårt lag är en av de bästa i serien i den kategorin. Det känns som att han kommer ut med pucken i varje sargduell.


Nils Andersson, får titeln retroaktivt trots han lämnat. Den där hårtorken. Vore kul höra Micke Erikssons svar på detta påhopp! :-)

Tackar Dennis som tog sig tid att svara på mina frågor!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar