tisdag 28 augusti 2012

Intervju med Växjös Mattias Modig

Mattias Modig ytterligare en av dom målvakter jag är nyfiken på inför säsongen. Inser nu att jag är nyfiken på alla målvakter. Men Mattias är ju tillbaka i Sverige efter två tunga säsonger i Pittsbrugh med väldigt mycket skador.

Skickade iväg ett mail till Mattias med lite frågor.

Tillbaka till Elitserien. Hur känns det?

Det känns riktigt kul att vara tillbaka hemma i Sverige igen, känns riktigt inspirerande att få chansen att spela igen.

Varför blev det just Växjö?

Dom visade intresse på ett ganska tidigt stadium och sedan så var jag ner och hälsade på och fick ett riktigt bra intryck av klubben. Dom har varit med om "liknande saker" tidigare så dom vet hur det funkar med min rehab och andra saker och sist med inte minst så tror dom på mig!

Hur är din form? När spelade du hockey senast?

Formen är just nu på uppgång känns bättre och bättre för varje dag. Innan jag gick på is här i Växjö så var senaste gången jag tränade på riktigt december 2010, förutom nått ispass nu i sommar på MV Verkstan. Så det var ett tag sedan.

Nervöst komma hem efter dina år på andra sidan atlanten?

Det är väl ganska självklart att man är lite nervös inför att komma hem igen, men mest är jag bara glad att få vara på is igen.

Du kommer vara målvaktspar med Fredrik Norrena. Hur känns det? Som en "lagom" start att få spela dig i form innan du utmanar om förstaspaden?

Det känns riktigt bra att få vara med Norrena, då vi båda ser på MV ganska så lika på många punkter. Sedan så får jag väl säga att det är skönt att inte ha någon press att jag "måste" spela direkt.

Hur står du fysiskt nu? Är du helt återställd efter knäproblemen?

Fysiskt så känner jag mig bra det är mest lite timing som är kanske det svåraste att hitta. Knät är på god väg att bli helt bra, det är egentligen bara isvanan (som knät behöver).

Vad kommer du spela med för utrustning i vinter?

Det kommer att bli Reebok för första gången i min karriär, men tycker dom känns bra än så länge.

Vem lackar din mask och vad blir motivet?

Det är David Gunnarson som lackar min mask, och det blir som tidigare år i Elitserien något med Stopskylten. Annars så har David ganska fria händer.



Publicerat med tillstånd av DAVEART.com

The story
David about the design:

I´ve been working with Mattias for many years, and on all is his pro masks we have put a STOP sign, sounds like a good thing to have for a goalie... :-) And this time we pimped the mask with even more Swedish traffic signs that can come in handy for a goalie, or when you drive on the roads in the forests in Småland... :-)


Hur har du hållt humöret uppe och lyckats kriga på efter dom stora skadeproblem du haft?

Jadu det är en bra fråga. Det har varit mycket upp och ner kan man väl säga, men jag har egentligen bara tänkt på att göra vad jag kan varje dag för komma tillbaka. Och Efter det så får man se vad som händer... Det är egentligen så jag har tänkt. Bara att fokusera på det jag kan göra och nu så får jag min belöning om man kan säga så.

Som sagt ska bli spännande att se Mattias tillbaka i Sverige efter dom två tunga säsongerna. Jag tycker ju Mattias visat prov på bra psyke och krigarinställning som krigat på och inte gett upp och nu fått sin belöning!

Sen var det extra roligt för mig som är lite av en kändissucker att få läsa Mattias sista ord. :-)

Tackar för en bra blogg!! 

Själv tackar jag Mattias som tagit sig tid att svara på mina frågor!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar