söndag 3 februari 2013

En helg med Stockholms F16

Den här helgen har jag spenderat ihop med 23 tjejer i Märsta, jag har ihop med tjejerna i Stockholms F16 lag spelat kval till Stålbucklan slutspelet. Eller jag har ju inte spelat så mycket och tur var ju det!

Fyra matcher på tre dagar mot Sörmland och Uppland i Pinnbackshallen. Facit blev två uddamålsförluster mot ett bra spelande Uppland med 1-2 och 1-0. Sen två vinster mot Sörmland en med 4-0 och i avgörande matchen med 2-1 på straffar.

Stora hjältar för oss i den matchen blev målvakten Anna Ågren som knep alla tre straffar, Solveig Neunzert som sprätte upp våran sista straff i krysset och såg till vi får åka till Stora Mossen i påsk och spela slutspelet och lagkapten Felicia Linder som gjorde 1-1 med knappt två minuter kvar.

Helgen började med samling i Märsta och Pinnbackshallen klockan 14 i fredags. Sen spelade vi match mot Uppland. En match där vi stundtals spelade bra och följde den gameplan vi hade. Det är ju svårt ha en riktigt bra gameplan och taktik då vi bara träffats vid tre tillfällen innan och haft fyra timmar på is ihop. Men vi tog inte riktigt till vara på våra chanser och hamnade i 0-2 underläge mot ett smart spelande Uppland som körde tätt försvar framför eget mål, och var blixtsnabba i kontringarna.

I mål spelade Upplands Lina Jansson riktigt bra, precis som våran egen Sofia Reideborn. Både upplands mål kom på returer medans Felicia Linder sprätte upp våran kvitering med 30 sekunder kvar i första krysset ett snyggt mål men som tyvärr inte räckte till. Uppland vann matchen rättvist med 2-1.

Fredagskvällen ängnades åt lekar, teambuilding och annat skoj. En riktigt rolig kväll där Headcoach Sara Ridderlind hade gjort ett grymt bra jobb att fixa lekar och få ihop laget. Något vi kanske borde fått chansen till lite tidigare för att uppnå bästa resultat. Men som sagt Sara gjorde ett grymt jobb! Även våran kiropraktor Emelie fick jobba lite med tjejerna. Läggdags 21.45 tyst i salen 22.00. Något som kanske inte följdes till punkt och pricka. Skärpning tjejer ;)

Teambuildande tjejer


Lördagen började med uppstigning 06.00 för lek ute, doppboll för att vakna. Sen frukost, följt av gemensam promenad till ishallen.

Matchen mot Sörmland fick Anna Ågren chansen i målet och tog den genom att hålla nollan. I en rätt lugn match som jag tycker vi hade bra kontroll över. Även om det var spännande då vi inte lyckades göra mål på chanserna. Men då vi gjorde 2-0 så kändes det bra. men Anna kom upp med några bra räddningar vid 0-0 och vid 1-0. Tillslut rann det ifrån och vi vann med 3-0. En bra match av tjejerna och tvåmålsskytten Mikaela Alhstrand utmärkte sig lite extra!

Lördagskvällen blev lugn, med lite lek och mer teambuilding återigen anlett av lektanten Sara! Jag tror hennes favoritsysselsättning är att leka. Kul hade vi i alla fall. Många bus blev det också, själv fick jag ett halvt glasöga ritat i ansiktet då jag sov middag...

Idag, söndag hade vi chans till revanch mot Uppland. En chans vi inte riktigt lyckades ta utan förlorade med 1-0, i en match där vi inte riktigt fick till några heta chanser. Dom vi väl fick till räddade Upplands Lina Jansson. Återigen får jag erkänna att Uppland vann rättvist. Men dom ska inte vara omöjliga att besegra, bara vi får ihop laget bättre och några träningar i kroppen. En match där Vilma Zanders fick chansen i mål för oss, Vilma gör en riktigt bra match även hon och blir besegrad endast på en retur.

Sen var det då dags, direkt avgörande match mot Sörmland. Vinst så var vi klara för slutspelet i Stålbucklan förlust och vi kunde vara borta.

Vi började matchen riktigt bra och spelade vår bästa hockey under turneringen men som följetång så hade vi väldigt svårt få in pucken bakom Sörmlands bra spelande målvakt. Vi hade ett rejält spelövertag men fick som sagt inte in pucken. Som så många gånger förr kom en kalldusch och Sörmland fick in 1-0. Ett resultat som stod sig och tiden rullade iväg, då vi drog på oss en femminuters utvisning för chharging med ca sex minuter kvar kändes det tungt. Speciellt då vi tappat Veronica "Humlan" Hummelgård med en axel ur led så var det ju lite tungt nu. Men vi hade nog nytta av att vi rullat på 20 spelare hela turneringen medans Sörmland kom med 10 utespelare.

Men vi satte upp en fiskare och med två minuter kvar i 4 mot fem i en kontring fick vi in 1-1. Ett resultat som höll sig matchen ut. I förlägningen tycker jag vi var det bättre laget även om Sörmland hade några vassa chanser men återigen spelade Anna Ågren lugnt och samlat och 1-1 stod sig matchen ut.

Straffar fick avgöra. Där vi efter Solveigs mål och Annas tre räddningar kunde bilda tv-puckshög och fira vårat avancemang!

Jag har haft en riktigt kul helg ihop med 23 duktiga hockeytjejer och mina ledarkollegor, matrialar Martin, lagledar Lisa, samt tränarkollegor Sara Ridderlind och Patrik Lindquist och räddare i nöden för min rygg kiropraktor Emelie Hedlund! Tack för en grymt bra helg!

Om jag som målvaktstränare ska summera helgen är jag väldigt nöjd med mina målvakter som gjorde allt dom kunde för att vi skulle ha chansen att vinna. Alla mål vi släppte in var på returer, några av dom på andra och tredje returen. Men med fyra insläppta på lika många matcher och en nolla är jag mer än nöjd med Sofia, Anna och Vilma. Sofia visade prov på stor mognad och lagansvar då han kommer till oss ledare inför sista matchen och säger hon är hängig och mår dåligt. Tanken var att hon skulle stå som målvakterna visade. Men så agerar en lagspelare och bra målvakt.

Så vill tacka mina målvakter för en väl genomförd helg och fyra bra matcher!!!

Och tack tjejer för bra hockey och ett jävlar anamma! Hoppas Humlan repar sig från sin skadade axel och Felicia från sin förmodade hjärnskakning.



Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Bra referat där Niklas.. dock måste ja justera att flikkebarnet heter Mikaela Alhstrand och att matchen slutade 3-0 ;)
    Men annars är jag lika nöjd som du efter denna helg.. tillochmed headcoach fällde en tår vid avgörandet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste varit euroforin över att ha gått vidare :) Redigerat och ändrat nu dock.

      Radera