söndag 17 mars 2013

Nu får ni facit, har ni gjort rätt?

Slutet av säsongen är här, slutspel, kval och sista cuperna ska spelas innan grejorna ska få vila över sommaren.

Det är nu ni får facit alla målvakter där ute!

Tränade ni rätt och tillräckligt på försäsongen. Finns energin och orken där att spela bra matcher i slutet av säsongen. Nu när matcherna gäller som mest.

Det gäller ju inte bara kroppen, utan även knoppen. Att orka ladda om, att orka hålla fokus.

Då gäller det ha tränat bra under sommaren, och hållt kroppen fräsch och hel under säsongen för att kunna prestera på topp nu när det gäller som mest.

Att inte bli för trött, eller inte orka hålla fokus för att kroppen är för trött och det finns för lite energi att ta av. Så nu får ni facit. Kan ni prestera på topp nu när det behövs som mest så gjorde ni saker rätt under försäsongen och under säsongen.

Om ni inte riktigt orkar med nu, och inte spelar så bra som ni kan och vill så har ni kanske slarvat med mat, träning eller sömn under säsongen? Eller jag skulle tro att ni HAR slarvat!

För att orka både fysiskt och psykiskt gäller det att kroppen har sköts under lång tid så du inte behövt ta av "reserver" för då är chansen stor att energin är slut nu.

Som sagt det handlar ju inte bara om att orka fysiskt, kanske minst om det för det tror jag dom flesta av er gör. Men att orka hålla fokus, orka vara mentalt på högvarv fortfarande.

Om ni kände att nej energin, närvaro och fokus tog slut när jag behövde den som emst är det nog läga för dig att analysera din säsong och se vart du har slarvat? Har du tränat på bra på försäsongen och under säsongen. Du har inte fuskat med underhållsfys? Har du ätit bra under hela säsongen? Fyllt på med kolhydrater och sett till ha max med energi i kroppen? Har du sovit bra, eller har det blivit för mycket tv-spel eller jagande av tjejer/killar?

Vill man bli så bra man kan, gäller det att vara nogrann med alla bitar, och det gäller ju inte bara Henrik Lundqvist. Utan även er junior och pojklagsmålvakter. Kanske ännu mer för er unga målvakter som fortfarande ska växa på längden. Där går en hel del energi åt av att bara växa och kanske komma i puberteten. Så ni måste sköta er än mer, sen ska ni orka ha fokus och energi i skolan också. Så ni måste verkligen sköta mat och sömn extra bra. Det ens för att orka träna och ger er själva chansen att prestera på kvällarnas träningar.

Så, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål. Ska ses till att hinnas med. Innan ni lägger er i tid och får bra med sömn! Då ger ni er chansen att få göra reklam för Head & Shoulders om 5-10 år. Ja och stå i mål i NHL också...

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar