söndag 17 mars 2013

Problem för målvakter i Flyers

Philadelphia Flyers.

Ett lag som ju haft lite problem på målvaktssidan några säsonger nu. Eller om det nu är försvarsspelet som inte klickar så bra? Jag har inte sett Flyers så mycket varken i år eller förra. Men det är ju en berättigad fråga.

Ilya Bryzgalov spelade otroligt bra i Phoenix och var en av dom bättre i NHL. Kommer till Flyers och har inte alls kommit upp i den nivån.

Sen har vi Sergei Bobrovsky som spelat i Flyers några år, inte med några lysande resultat att prestera. Går till Colombus ett av NHL sämsta lag förra säsongen och spelar drömhockey och är riktigt bra mellan stolparna.

Bryzgalov 27 starter, 2,78, 89,9 med 13 vinster.
Bobrovsky 20 starter, 2,00, 93,2 med 9 vinster.

Så en andra, tredje målvakt från Flyers blir trejdad till Blue Jackets och blir plötsligt en toppmålvakt i NHL. Medans hans gamla förstamålvakt fortfarande har problem att få till det.

Så vad är det som är problemet i Flyers? Dåligt försvar? Har dom inte anpassat sitt försvarsspel efter Bryzgalovs sätt att spela? Eller har Bryzgalov helt enkelt blivit sämre?

Jag tycker ju det här är intressant varför har målvakter så knepigt att prestera i Philadelphia? Det blev ju extra tydligt just i år då Bobrovsky lämnar Flyers där han väl i ärlighetens namn var rätt medioker nu är en av NHL:s hetaste målvakter.

Vad tror ni? Har vi någon Flyers fan som läser och har en teori?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar