onsdag 31 juli 2013

Intervju med Örebros Tim Sandberg

En målvakt jag gillar, inte bara för att han är en bra målvakt utan för att han är en kämpe. Han tränar grymt hårt och har visat att det lönar sig att kämpa på. Tim Sandberg!

Skickade ett mejl med lite frågor till Tim för en vecka sedan och fick snabbt svar. Nu dags att dela med mig.

Känslig fråga. Känns det som du fått lite revansch på Djurgården? Du fick lämna, dom åkte ur du kom tillbaka och på Djurgårdens bekostnad som det visade sig?

Både ja och nej. Jag har väldigt mycket att tacka DIF för och känner egentligen ingen revansch mot själva klubben i sig. Men självklart blev det en liten personlig revansch mot de som beslutade att jag inte dög för att få fortsätta i DIF när vi åkte ut ur ES. Men jag hoppas och tror att DIF reser sig och tar sig upp så snart som möjligt, anrika Djurgården är sjävklart en klubb som borde vara i SHL.

Var det någon gång under säsongen i Djurgården eller då den var slut som tankarna var tunga och känslan att lägga ned fanns?

Det var en tung säsong men jag har aldrig någonsin under de år jag spelat hockey tänkt på att sluta. Att ge upp finns inte i min ordbok och kommer aldrig göra heller.

Med lite distans. Finns det något positivt med din säsong i Djurgården? Något bra du fick med dig?

Det som jag fick med mig från den säsongen är ett starkare psyke och en insikt i hur man som spelare faktiskt måste ta hand om sig själv ibland, såhär i efterhand borde jag struntat i min dåvarande agents tafatta försök till övertalning om att jag skulle få bli utlånad eller släppt från mitt kontrakt och satt ner foten själv, men jag var ung och visste inte bättre. Jag spelade ingenting egentligen och det är det som räknas för en ung målvakt så det var inte mycket som var positivt med den säsongen. Men det var då.

Under förra säsongen då Stefan fick lämna mitt i. Hur "drabbar" det dig? Hur gick tankarna hos dig? Ni vet ju båda hur det är vara elitidrottare och hockeyspelare och vilka regler som gäller. Men kommer några tankar och känslor?

Jag hade vid det tillfället ingen agent eftersom jag sa upp mitt samarbete under sommaren med min dåvarande agent och fixade mitt kontrakt med Örebro helt själv. Så det första jag gjorde var att ringa till min nuvarande agent Walter Olsson och frågade om det fortfarande fanns intresse från hans håll, det fanns det och man känner en annan trygghet om det skulle hända saker rörande en själv, då slipper du som spelare stå mitt i allt ensam. Så visst blev jag lite orolig eftersom det kom så plötsligt men det tillhör den här branschen.

Stefan blev petad och det ryktades om Enroth bland annat. När du står där och spelar bra, hur tänkte och kände du mitt i allt?

Jag hörde inte så mycket mer än rykten om Enroth och fick egentligen reda på först långt in i Januari att han var ganska nära att ansluta till oss vid fönstret, så för mig gällde det bara att inte lägga något fokus på annat än att träna på och försöka spela så bra jag kunde.

Tillbaka i Elitserien. Hur känns det? Hade du räknat med det då du skrev på för Örebro?

Det känns riktigt kul och inspirerande, nu känner jag mig redo för det och det var också målet när jag kom till Örebro, att få vara med om att gå upp med dom.

Hur ser ditt upplägg för sommarträningen ut? kör du mycket själv eller med laget? hur mycket är Micce A inblandad i din fys?

Vi målvakter har kört ett målvaktsprogram som Micce tog fram för många år sedan, jag kände att jag tog många steg i min fysik förra sommaren och kroppen har svarat mycket bra även i år, så min fysiska status är nog bättre än någonsin. Vi kör mycket bål och ben och det skiljer sig helt från vad utespelarna gör.

Du spelade med Djurgården i Stockholm som har om inte Sveriges bästa så bland den bästa klacken. Men i övrigt så kanske hockeyintresset inte är superstort i Sthlm. Hur har skillnaden varit att spela hockey i en mindre stad som örebro? På och utanför isen?

Skillnaden är att här är man mindre anonym, när det är hockeysäsong så är det mycket drag runt hockeyn i hela staden och att jämföra det med Stockholm där så mycket händer hela tiden är ganska orättvist. Till exempel märktes det ju knappt att hockey-vm spelades 2 år i följd i Stockholm, det är en så stor stad så det finns så mycket annat som folk intresserar sig för. På isen är våran supportergrupp 14-3 och stöttar oss varje match och skänker en fin inramning på matcherna!

Hur har du spenderat sommaren och var finns Tims guldkorn där han helst är på sommaren?

Semester i Finland och en snabbis till Budapest, annars har det varit lugnt. Mitt smultronställe är och kommer alltid vara landstället i Finland som vi besöker varje sommar, finns inget ställe jag hellre avnjuter en varm och skön sommarkväll.

Med facit i hand så blev ju Örebros hantering av sina målvakter rätt bra! Dom gick upp i SHL och Tim spelade bra. I Kvalserien spelade han riktigt bra. Även om jag tycker dom skötte saker och ting klantigt! Men det är inte upp till mig bedöma! Jag ser det ju bara ur målvakternas perspektiv.

Som jag skrev i inledningen så har ju Tim visat prov på starkt psyke och att han tror på sig själv. Vilket han belönats för. Nu är han återigen SHL-målvakt!

Tackar Tim som tog sig tid svara på mina frågor!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar