måndag 20 juni 2011

Förbered dig noga och var nogrann

Försäsongen är i full gång, tunga styrkepass varvas med kondition.

Ni som är målvakter, tänk på att träna "era" muskelgrupper lite extra. Ben och bål. Kanske komma på egna övningar? Slideboard med gummiband så du kan trycka butterfly med motstånd? Benböj på balansbräda? Skridskohopp med nedgång i butterfly?

Det finns ju massor av sätt att utveckla din träning och kanke göra den roligare? Det är ju bara din fantasi som sätter stopp här. En idé är ju att prata med en personligtränare eller kunnig person så du inte hittar på övningar som är skadliga!

Tipsa gärna andra läsare om dina favoritövningar och dom du kommit på själv!

Många av er kanske ska iväg på hockeyskolor snart, eller andra camper? Tänk då på att nöta detaljer och vara nogrann. Bygg upp bra vanor och grunder. Kanske till och med tänka dig att jobba mer med detaljerna och vara nogrann än att ta puckarna i början.

För det gäller ju att nöta in detaljer och goda vanor, att alltid följa upp returerna, resa sig på rätt skridsko, vara tät, jobba samlat, jobba lugnt. Börjar du redan på första ispasset så gör du det lättare att fortsätta vara nogrann, och jag lovar dig att det kommer ge resultat!

Se också till att komma förberedd, ha skridskorna slipade, se till att ha kollat skruvar och muttrar i mask och benskydd, se till att alla remmar i skydden är hela och fräscha. För det är sant som det är sagt, om du misslyckas med förberedelserna, så förbereder du dig på att misslyckas. Så räkna inte med att det finns slip, skruvar eller remmar på plats utan kom förberedd. Ha två eller tre par underställ, handukar med dig. Se till att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar för att ha en rolig och givande camp!

Ni som ska köra SHI v.28, vi ses där!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar