tisdag 21 juni 2011

Komma in bra i boxen från vinkeln

När man som målvakt ska komma in i boxen gäller det att ha koll på vart man ska åt vilket håll håller skytten klubban var står han. Hur hårt du måste trycka, hur ska du vinkla skridskon för att komma rätt och se till att du får ett bra stopp. Får du inte till stoppet och gör räddningen kommer du ju fortsätta din rörelse och om det blir en retur kanske vara helt ur position.



Här i filmen ser vi Jonas Moell Lindgren från våran SHI Camp i Rimdo tidigare i vår. Jag tycker Jonas får till bra tryck och bra stopp har en bra blick på pucken och får iväg den bra samt följer upp returen bra, då det blev kort retur så blockerar han den snabbt. Skolbok helt enkelt!
Det här är ju en situation som uppstår relativt ofta med pass bakifrån mål in framför eller upp till blå. Så en situation som absolut är bra att träna på, och nöta detaljer.

Vilka är då detaljerna du ska nöta? Som sagt, bra tryck, bra stopp, bra blick, att vara samlad och tät, följa upp eventuell retur. Att du gör förflyttningen så fort du kan, så du har så mycket tid som möjligt på dig att göra din räddning.
Så nöt på med detaljerna nu!
Vi hörs!

1 kommentar: