måndag 20 juni 2011

Gäst krönikör Magnus Olsson

Eftersom jag själv har lite bloggtorka just nu så har jag bett lite andra målvaktstränare om hjälp att skriva ett inlägg här på bloggen.

Först ut att svara var Magnus Olsson på Blue Crease Goaltending. En trevlig kille med mycket bra och tänkvärda kommentarer på bloggens Facebooksida.

Så här kommer Magnus tankar.

Träna bättre!


Snart är sommarskolorna igång och många målvakter tränar ca 2-4 gånger per dag. Det är lätt att det blir slentrian i träningen och den ger i värsta fall inte så mycket. Kvaliteten blir lidande.


Många målvakter säger att dem tränar hårt, men gör de vekligen det?


1) Håll koll på hur många puckar du räddar. Ta tio puckar åt gången och håll reda på hur många du tar. Ha som mål att ta minst 9 av 10. Då har du en % på 90. Tar du 10 av 10, fortsätter du så lång du bara kan.


2) Följ varje retur. Från unga år måste du bygga vanan av att följa upp skottet. Detta måste ske som en reflex! På match har man inte tid att fundera på var returen är. Det gäller att hitta den och reagera därefter. Låtsas att Henrik Zetterberg( eller någon annan du gillar) stormar fram på returen. Blockera eller slå en passning.


3) Fundera ut vilka målvaktsmoment du kan fokusera på när du är på din vanliga träning med laget.
"Utespelarövningar ger mycket mer om du tränar med ett syfte och fokus.


4) Låtsas att ditt favvolag har en scout som är och tittar på dig. Hur agerar du då?
Intensitet, kvalitet och fokus.


5) Prata med dina lagkamrater. Kommunicera med de precis så som du gör på match. Detta gör att du höjer din koncentration och samtidigt tränar ditt "prat". Dina lagkompisar vänjer sig också vid att höra din röst.


6) Lev dig in i övningarna. Låtsas att det är match och agera därefter.


7) Skriv ned i din mv-bok, vad som gick bra.


Kör hårt och träna bättre med början i sommar.


Mvh
Magnus Olsson
Blue Crease Goaltending

Vill tacka Magnus som tog sig tid att skriva!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar