fredag 5 augusti 2011

Målvakter - Utespelare, Intervju med Stefan Persson

Kör vidare med min intervjuserie om skillnaderna mellan utespelare och målvakter då det gäller att träna individuell teknik och jobba med sitt eget spel med specialist tränare.

Idag med AIK:s målvaktstränare Stefan Persson.

Jag har märkt på våra camper att målvakterna fortsätter att komma upp i åldrarna medans utespelarna slutar tidigare... Vad tror du det beror på?

Har inget riktigt svar på denna fråga men som sagt det finns mycket specialcamper för målvakterna där de får feedback och utvecklas och eftersom de flesta klubbar nu har målvaktstränare så tror jag också att den individuella kontakten mellan målvakt och tränare är mycket bättre än vad den individuella kontakten mellan utespelare och tränare är.

Jobbar målvakterna på elitnivå mer med detaljer och specialträning (målvaktsträning) än vad utespelarna gör?

Yez i alla fall med de små detaljerna men spelarna och målvakterna jobbar ju ändå med spelmetodiken med laget varje dag. Men som målvakt så nöter man nog in tekniken mycket mer.

Tror du att utespelarnas egna utveckling får stå tillbaka lite för taktik och lagträning. Att man som utespelare mer är en i laget än en individ?

Det tycker jag. skulle nog kunna finnas skottränare, skridskotränare men det finns ju vissa sommar camper med den inriktning men dit får du ju söka dig själv men har du inte haft den träningen under säsong så kanske du ej söker dig till dessa camper. Jag tror fortsättningen på våra målvaktscamper skulle vara att kombinera i hop BACK/MÅLVAKT. Men det kommer :):)

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar