lördag 6 augusti 2011

Från junior till senior och lite målvaktsträning med Stefan Persson

Jag har fått en hel del frågor från målvakter som är sista års juniorer vad dom ska tänka på, vad dom ska träna extra och vad det innebär att ta steget upp på seniornivå.

Har ställt några frågor i ämnet till några olika målvaktstränare och börjar idag med AIK:s Stefan Persson

Vad anser du att junior målvakter saknar då det är dags att bli senior? I det mentala? Fysiska? Tekniska?

De klubbar som ej bedriver målvaktsträning syns det att det saknas en riktig förberedelse för klivet upp till senior Men vi i AIK jobbar redan från Apojk med dessa förberedelser.

Vilket tips skulle du vilja ge juniormålvakter som ska bli seniorer? Vad ska dom jobba extra mycket med? Vad ska dom vara beredda på?

Att verkligen ha ett bra grundspel och vara noggrann med alla detaljer, duktiga på att läsa spelet. För står du rätt i varje situation så spelar det ingen roll om det är senior eller junior som gör avslutet. För har du en bra grund så känner du som målvakt dig väldigt trygg i målet. Det gäller också att ha en bra gameplan och följa den till 100% och detta kräver ett grymt FOKUS.

I vilka serier inom seniorhockeyn anser du att man som förstaårs senior utvecklas bra i?

Hamnar man i rätt div 2 lag med rätt inställning och bra tränare så kommer man utvecklas där. Det viktigaste är ju att man får mycket speltid Men hamnar man i ett div 2 lag som inte bedriver en seriös satsning så är det nog lätt att man själv inte blir seriös och noggrann.

I vilken ålder tycker du unga målvakter ska börja jobba med målvaktstränare och fokusera på tekniken?

Vi i AIK har en timme i veckan där den yngsta är född 02 där alla få känna på hur det är att arbeta med tekniken och de olika detaljerna i målvaktens grundspel. Men att ha en målvaktstränare från A-Pojk tycker jag är viktigt för det är där klivet är stort upp till junior hockeyn så man är väl förberedd.

Vilka tips vill du ge målvakter att ta med sig till sina dagliga träningar, för att höja kvalitén på dom?

Att alltid vara 100% fokuserad alltid jobba klart i alla situationer se varje träning som en match. och vara noggrann i allt du gör fokusera endast på de saker du själv kan påverka.

Där har ni några tips från Stefan Persson.

Tackar Stefan som delade med sig av sina tips.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar