onsdag 1 december 2010

Skillnad på proffs och amatör

För något år sedan var jag ute i Norrtälje på en elitcamp för målvakter. Det var två grupper, en äldre och en yngre. Dom äldre var elitseriespelare den yngre äldre juniorer. Det var målvakter som Björn Bjurling, Andres Hadelöv, Stefan Ridderwall, Jonas Gustavsson, Robin Lehner, mfl.

Det som slog mig när jag var där, var ju dels att killarna vid sidan av isen och mellan övningarna var som vilka 13 åringar som helst som snackade skit, busade och var så där löjliga som bara killar i grupp kan vara. Men så fort dom hamnade i målet var det maximal koncentration och 100 %!

Det var riktigt kul att se. Samt vilka enorma tävlingsmänniskor dom är, dom vill ta varenda skott och blir griniga då dom inte gör det! Hur extremt noga dom är med detaljerna. Att klubban alltid är mellan bena, dom är alltid täta.

Det är det jag tycker är största skillnaden på elitspelare och lite yngre målvakter. Den totala fokusen, tävlingsinstinkten och nogranheten med detaljer. Dom släpper inte två mål på samma sätt under samma övning. Blir det ett billigt mål så stannar dom upp, testar lite utan puck och sen gör dom inte samma misstag igen.

Så unga målvakter som läser här. Börja vara ännu mer nogranna, ännu mer förberedda, ännu mer taggade. Samt att ni tänker när ni tränar. Släpper ni ett mål, tänk efter vad ni gjorde fel, varför blev det som det blev och lär av misstaget så ni inte gör det igen!!

Titta på äldre målvakter, inte hur dom rör sig eller vilken teknik dom använder. Utan hur nogranna dom är hur fokuserade dom är. Där har du mycket att lära som ung målvakt.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar