lördag 4 december 2010

Boxband och kamera, bra hjälpmedel för att hitta "boxen"

När du som målvakt spelar mycket butterfly och jobbar mycket med att vara på rätt plats och blocka skotten. Då är det ju jätte viktigt att veta var i "boxen" du är. Att ha full koll på hur stort målet är och hur mycket du täcker i olika lägen.

Där kommer ju "boxbanden" och kamera eller videokamera väl tillhands. Kan du ha "boxband" som du fäster i ribban vid kryssen, sen sätter ihop dom framtill och drar ned dom till isen där du tänker dig pucken är. Så får du ju koll på hur stort målet är bakom dig. Sätter du sen två klubbor i utkant av snörena och lägger en som ribba tvärsöver får du en b ox som visar hur stort målet är just där du sitter. Hoppas du förstår hur jag menar. Jag försöker visa det påbilderna nedan.

Foto: Gustav Griborn

Här visar jag hur boxbanden fungerar.














Som du ser på bilden ovan så täcker Marcus Högberg hela målet och så länge han litar på sin egen storlek kan han bara sitta och ta emot pucken. Det är väl kanske det som kan vara svårt, att lita på hur stor du är och att du täcker hela målet, så du inte behöver agera.


Foto: Gustav Griborn

Här ser ni hur det ser ut frammifrån. Sen om målvakten går ut lite kan man som sagt använda tex klubbor att göra stolpar och ribba där målvakten befinner sig.















Som ni ser är ju kamera också ett väldigt bra hjälpmedel då du vill veta hur stor du är i boxen. Som jag har skrivit förut så är kamera ett mycket bra hjälpmedel vid målvaktsträning. Just vid träning att lära sig hur stor jag är vid olika lägen och positioner så är kamera ett mycket bra hjälpmedel. Som ni ser på bilderna över.

Så ett tips från mig är att om du får möjlighet, ta ner farsan eller morsan på isen och låt dom fota dig i olika ställningar och vinklar och kika på bilderna hemma för att få en känsla för hur mycket du täcker!

Vilka hjälpmedel har du tagit till?

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. ni ska inte komma upp till skellefteå och köra någon camp i vinter? är 18 år och spelar i division 3, är lite dåligt med målvaktsträning

    SvaraRadera
  2. Hej.

    Jag vet inte om vi ska det. Bästa sättet få reda på det eller komma med önskemål om det är att gå in på vår hemsida och maila.

    info@hockeyinstitute.se

    Eller direkt till Stefan Ladhe

    ladhe@hockeyinstitute.se

    Sen har vi ju camper några gånger per år, tror det är 4 två dagars en tre dagars och sen är det ju sommarcamperna. All info hittar du ju på hemsidan.

    http://www.hockeyinstitute.se/index.html

    /Niklas

    SvaraRadera