fredag 15 april 2011

Låt målvakten vara

Fick en intressant tanke av en kommentar i mitt inlägg om Hadelöv och hans filmning.

Experter i TV som Boork eller Rönnqvist är inte sena att påpeka och önska att spelare ska in på målvakten, stänka snö, knuffa köra över målvakter för att få dom ur balans. Det nämns flera gånger vid varje match, det beröms och hyllas då det görs.

Vi pratar alltså om att experterna vill att utespelare ska bryta mot reglerna för att få målvakterna ur balans och tycker det är helt okey.

Men, och det är ett stort MEN.

Om en målvakt klappar till en utespelare med klubban, eller med stöten eller filmar som hadelöv gjorde då en utespelare är inne i hans målgård och knuffar honom, något som experterna jublar åt och tycker är helt rätt. Men när en målvakt ger igen, eller försöker få en utespelare ur balans. Då fördöms det. Det är fult och fegt eller löjligt.

Hur kommer det sig?

Ska målvakten vara en måltavla? Ska man kunna åka på honom, spruta snö över honom putta honom i målgården och han ska bara ta det? Undra om Petter Rönnqvist tyckte det under sin aktiva karriär? Eller undra om Boork tycker det under hockey VM då en amerikan kör över Fasth?

Varför är vissa regelöveträdelser okey men inte andra?

Jag köper inte alls det här med att vara i ansiktet på målvakten, eller jo till viss del snacka och jaspruta snö. Men att med flit köra in extra hårt eller vara i målgården. Nej inte okey!

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Detta har blivit ett riktigt ofog som dessvärre
    inte tas seriöst av domarna och inte av dessa
    så kallade experter heller vilket kanske inte
    är så konstigt med tanke på kvaliten på dessa
    experter.
    Förstår fullt ut att målvakterna nyper till om
    läge finns med tanke på alla överkörningar av
    i de flesta fall halv mediokra spelare som inte
    duger till något annat!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig. Lite konstigt att Petter Rönnqvist som gammal målvakt tycker det är helt okey dock... Tror inte han kände så när han var aktiv.

    Jo det är ju inte så ofta Johan Davidsson eller Fredrik Bremberg eller Niklas Sundström som kör över målvakten... Oftare Ledin, Kåmark osv...

    SvaraRadera