torsdag 14 april 2011

Matchboll 1

Matchboll ett för Färjestad och Christopher Nihlstorp ikväll.

På hemmaplan i Löfbergs också.

Ikväll spelar Christopher Nihlstorp sin hittills största och viktigaste match i karriären, han har spelat kvalserien några gånger men ingen avgörande SM-Final eller något som kan jämföras med det. Eller ja han har spelat två JSM finaler, och i den åldern är det ju lite samma sak.

Jag tror inte det blir så lätt, för varken Färjestad eller Nihlstorp. Nu ska man knyta ihop säcken och man ska göra det på hemmaplan. Det perfekta läget att vinna SM-Guld i sin egen borg. Det finns risk för nervositet. Starten på matchen är viktig för Nihlstorp, att få känna på pucken göra en bra räddning och komma in i det.

Så Skelefteås bör satsa stenhårt första fem att få till ett snabbt mål och sätta tvivel i huvudet på Färjestads spelare och Nihlstorp.

Men, å andra sidan. Eller på andra sidan isen om ni så vill står Andreas Hadelöv som trots många fler säsonger än Nihlstorp på elitnivå inte heller har spelat en avgörande SM-Final. Han har mer rutin, har varit med i landslaget under ett VM men utan att spela en match, han har ett SM-Silver med Djurgården men utan att ha spelat då det gällde.

Så även Hadelöv spelar sin största match i karriären ikväll.

Mitt tips.

3-1 Färjestad. Matchhjälte mannen utan nerver 2 Christopher Nihlstorp med 35 räddningar.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar