tisdag 1 maj 2012

Genomgång och förberedelse

Nu är ju säsongen slut, men samtidigt börjar ju nästa säsong nu. Jag kan tro att många av er redan kört igång med fysen och köttar på bra nu! Utan att ljuga den mindre roliga och glamuorösa delen av säsongen. Men desto viktigare nu bygger du upp dig för att slippa skador och att orka. Självklart behöver du ju fortsätta fysa hela säsongen för att hålla kroppen fräsch och pigg.

Men det är också nu du har chansen att reflektera över säsongen som var? Gick det som du tänkt dig? Nådde du upp till dina mål? Ska du ha högre satta mål nästa säsong? Hur släppte du in mål? När under matcherna släppte du in mål? Orkade du hela matcherna, orkade kroppen, orkade knoppen?

Vad måste du jobba extra med under fysen? Exlplosivitet? Kondition? Bålstyrka?

Gör en ordentlig och ärlig analys av säsongen som gick, finns det saker du kan med bra fys, kost och kanske mentalträning förbygga och förhindra inför nästa säsong?

Kan du tillräckligt om kost? Eller ska du kontakta en dietist? Kan du tillräckligt om styrketräning och får det du behöver av laget eller ska du kontakta en personlig tränare?

Gör en grundlig analys och genomgång av säsongen så kommer du få svar på dessa frågor!

Nu när fysen är igång är det ju viktigt att du får träna "målvaktsfys" också. Du kanske inte "bara" behöver benböj och löpning. Utan mer explosivitet och träna dom muskler du använder då du trycker nere. Gå till ett gym och snacka med deras personligatränare, förklara hur du jobbar på isen, visa rörelserna och låt dom göra ett program åt dig. Dom viktigaste musklerna är ju ben och bål. Men självklart ska du köra hela kroppen.

Foto: SHI
Om du inte orkade med hela matcher och träningar kroppsligt eller mentalt kan ju också bero på felaktig kost. Får du i dig det du behöver? Äter du rätt och bra? Snacka med en dietist, be om hjälp. Hur ska du äta före och efter träning och match?

Det är ju små detaljer som avgör hur bra du blir och hur bra det går.

Så när du ska iväg och köpa ny utrustning, strunta i vad Henke eller Fasth har för prylar och prova ut och fråga och testa vad som passar dig och din stil bäst. Var noga med storlekar och att det känns rätt och bra. Du vet, dom där små detaljerna.

Lycka till med sommarträningen!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar