fredag 4 maj 2012

Tips för att träna fokus

Fick ett meddelande från Anthon Hansson på Facebook idag. Ett tips för att träna upp fokus. Ett tips som jag gillade och tror är bra!

Tjena :) En grej som man kan slänga in för att träna psyket och fokus, jag vet att rökdykare kör den. Säg att man under match är mitt inne i ett fyra min långt boxplay och verkligen har syra upp till öronen, även då måste man ha full fokus på pucken och spelet.

Man kan träna upp detta genom att ha en taktiktavla med mattetal, plus/minus/multiplikation/dividerat blandat när man kör fysen. När man kört sina intervaller, hopp eller under tiden man kör ex plankan, ska man lösa tio av dessa talen. Kan säga att det är svårare än vad det låter när man väl är utpumpad till max. Och man märker skillnad fort, redan efter några gånger börjar man få upp bra fokus även när man är uttröttad i kroppen. Och som sagt, detta är ju grymt viktigt i framförallt slutet av matchen eller under bp.

Bra tips tycker jag det låter som. Jag får ju egna ideer också, varför inte mellan intervallerna eller övningarna jonglera? Kanske jonglera på en balansplatta? Det är är också fokus och en slags aktiv vila. Här tror jag det finns massor av bra sätt att träna sitt fokus och konsentration när man är trött och har mjölksyra.

Bra tips av Anthon!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar