söndag 29 juli 2012

Sommargäst Kristoffer Martin

Idag har turen kommit till Malmö Redhawks målvaktstränare Kristoffer Martin att gästblogga. Här nedanför kommer hans inlägg.

Tankar om press och att leverera. 

Om vi börjar med det pågående världsmästerkapet har vi Viktor Fasth som gjorde ett fantastiskt bra VM förra året och nu när han blivit ett ganska självklart val kanske det inte gått så bra som vi alla hoppats på. Fredrik Andersen som har haft en grymt bra säsong i Frölunda har också haft det tungt nu i VM.
Det är inte lika lätt att leverera och att klara av pressen när förväntningarna är så stora.
Därför är det intressant att se hur Joakim Eriksson, Daniel Bellissimo och Erik Hanses kommer att klara av deras andra säsong i Elitserien och Allsvenskan efter att ha haft grymt bra första år.
Sen har vi dem som haft en bra första säsong men som nu vill ta steget vidare till NHL, vilket jag personligen kan tycka är lite tidigt. Jag tänker framförallt på Johan Gustavsson, Niklas Svedberg men även Fredrik Andersen tror jag hade mått bra av att spela ett år till i Elitserien.
Om vi ska prata om mer förväntningar tror jag att det är lika tufft att åka till NHL och att leverera som att komma tillbaka från NHL till Sverige. Mikael Tellkvist, Gustav Wesslau, Hannu Toivonen, Daniel Larsson och Johan Holmqvist är alla duktiga målvakter som har kommit tillbaka från Nordamerika men haft det tungt första åren i Sverige. Nu tycker jag att alla dem är fantastiskt duktiga målvakter och jag är helt säker på att dem kommer ta sig tillbaka till samma nivå igen. Pressen och förväntningar på sig själv och utifrån kan ha varit för höga när dem kommer tillbaka till svensk hockey.
Man ska alltså inte glömma att pressen och förväntningarna på målvakterna är alltid stor!
Kristoffer Martín
Målvaktstränare
Malmö Redhawks

Tackar Kristoffer som tog sig tid skriva ett inlägg till bloggen!

Vi hörs!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar