torsdag 2 augusti 2012

Nya mållinjer

Nu på försäsongen skall ju Svenskhockey prova på nya regler. Eller förlängdamållinjen skall flyttas bak 70 cm. Vilket kommer innebära en hel massa mer isyta framför målet som kommer förändra backarnas vardag i vinter om förslaget går igenom.

Men det kommer ju även innebära att området bakom mål förminskas. Vilket kan innebära att målvakternas jobb blir lite enklare. OM det innebär mindre spel bakom mål så är det mindre instick, och spel bakom mål. Något som ju är rätt jobbigt som målvakt.

Dock kommer ju också vinklarna förändras för målvakterna och det kommer finnas fler ställen att skjuta för mål på. Målvakterna kommer få nöta och träna in dom här nya vinklarna och det kan säkert hända ett och annat billigt mål trillar in på försäsongen.

Men det kan ju vara rätt knepigt till att börja med. Har du stått i mål i 10-20 år och helt plötsligt ändras förutsättningarna. Alla dina riktmärken du har gäller inte längre och ryggmärgsbeteenden måste ändras.

Saken är ju att även målvakter som spelar i lägre divisioner kommer drabbas om dom spelar på samma rinkar där det spelas allsvenskt och elitseriehockey. Där kommer det ju bli problem om du spelar hälften av matcherna med dom nya linjerna och hälften med dom gamla. Då kan nog målvakterna komma fel då och då.

Jag tycker det är roligt att det provas på nya regler och att det görs små förändringar för att försöka få till roligare och mer offensiv hockey.

Nu får vi vänta och se hur det förändrar och vad det innebär.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar