söndag 6 mars 2011

Det är nu det gäller.

Serien färdigspelad!

Kvartfinalerna är lottade och kvalserielagen från elitserien klara.

Mark Owuya vinner räddningsprocentligan i elitserien på 92,69 %, tror ingen trodde på det innan säsongen, men Mark har varit bra och kommit in i flytet och fått det flyta på. Mark är ju en ganska begränsad målvakt som spelar täcka/blocka kanske mest i elitserien. Men det funkar för honom och han vinner matcher åt Djurgården. Starkt gjort Mark!

Foto: Daniel Pettersson
http://danielpettersson.com/


















Årets målvakt blev ju som jag skrev tidigare Viktor Fasth, helt riktigt tycker jag. Han har varit otroligt bra och grymt jämn hela säsongen. Inte haft dippar alls egentligen. Roligt för Viktor och roligt för AIK som tagit sig till slutspel något jag inte tror dom gjort om inte Viktor varit så grymt bra som han varit. Det jag tycker han gjort bra i dom matcher jag sett AIK är att han ser till att spika igen då det verkligen gäller.

Så slutspelet är lottat:

HV71 - AIK

Här ska enligt aftonbladet HV spela med Andreas Andersson i kassen, då Daniel Larsson haft det lite tyngre på slutet. Får mig att undra om det är schysst och rätt av Mårts att plocka ut samma spelare till alla landslagsturneringar? Kan det vara så att Daniel spelat för mycket i och med han spelat 46 matcher för HV, sen lite landslag och väldigt lite tid för vila.

Min magkänsla: AIK med den hetare målvakten, skulle Larsson komma in så bra han kan så är det två jämna målvakter. Min magkänsla säger dock HV utan några större problem.

Färjestad - Brynäs

Alexander Salak mot Thomas Greiss antar jag det blir. Då Greiss spelat på slutet först för att Svedberg var skadad men sen har han också spelat bra och antagligen fått fortsätta även om Svedberg kommit tillbaka. Salak som gjort en riktigt bra säsong från början till slut och som hållit flest nollor i serien med sju stycken i år.

Min magkänsla: Färjestad med bättre målvakt och bättre trupp ska enligt mig gå vidare utan några större problem. Om inte Greiss står på huvudet totalt.

Skelefteå - Linköping

Veteranernas kamp, Andreas Hadelöv mot Fredrik Norrena. Två målvakter som skolat om sig från den gamla stilen till den nya. Hadelöv mer än Norrena som fortfarande är någon slags hybrid målvakt som spelar mycket på känsla och räddningen blir den det blir. Visst överdriver jag lite här, men Norrena är ju inte den mest konsekventa målvakten i serien.

Min magkänsla: Spännande serie med två bra lag, där jag hoppas på Skelefteå som spelar en rolig hockey och har en av mina favorit målvakter i Hadelöv. Tror nog att Skelefteå ska klara av Linköping men tror på sju matcher.

Foto: Viktoria Sjölund
http://viktoriasjolund.blogg.se/


























Luleå - Djurgården

Anders Nilsson mot Mark Owuya två unga målvakter som ställs mot varandra där ingen av dom har någon rutin från slutspel. Kan bli spännande att se hur dom klarar sig när varje match gäller så väldigt mycket, och det gäller att vara på topp hela tiden. Ska som sagt bli roligt att se vem av dessa ungamålvakter som hanterar det bäst.

Min magkänsla: Djurgården, men det är kanske mer hjärta än mage? Vad vet jag men jag tror hoppas och vill Djurgården!

Det var slutspelet det. Sen har vi ju en kvalserie där det gäller lika mycket om inte ännu mer, i alla fall för Södertälje och Modo. I mina ögon ska ju både Modo och Södertälje klara av att hålla sig kvar. Dock så är ju Modo helt ovana och som jag tror helt oförberedda på att hamna i en kvalserie. Sen har ju Pontus Sjögren och Södertälje en hel del vana vid kvalserie. Tuomas Tarrki, är inte en målvakt jag hade velat ha med mig i en kvalserie, hade jag fått välja av dom två hade jag valt Pontus. Trots att Tarrki varit bättre statistiskt i serien, men Pontus har ju vanan av kvalserie. Håller en tumme för Södertälje då ju min chef och kompis Stefan Ladhe basar över målvakterna där.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar